Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (VIDEO)

Το Βέλγιο χτύπησε και πάλι στο τέλος για να πάρει την αγχωτική νίκη επί της Ρωσίας με 1-0. Η χρυσή αλλαγή του Μαρκ Βίλμοτς, ο Ντίβοκ Οριτζι, έλυσε το γόρδιο δεσμό στο 87'. Αλλαξε το ματς ο Κέβιν Μιραλάς.

Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (VIDEO)

Το live του αγώνα

Οι αρχικές 11άδες των ομάδων

Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (VIDEO)

Η εικόνα του αγώνα

Ως προς την κατοχή της μπάλας το Βέλγιο είχε τον πρώτο λόγο στα πρώτα 45λεπτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Βίλμοτς έπαιξε καλά, κάθε άλλο, ήταν αργή στην ανάπτυξή της και προβλέψιμοι στις επιλογές της αφού η μπάλα πήγαινε συνεχώς στα δεξιά για τον Μέρτενς. Ο εν λόγω, ταχύτατος όπως είναι, έκανε και τρεις τελικές χωρίς μεγάλες πιθανότητες επιτυχίες αφού κοιτούσε σχεδόν πάντα το τέρμα και ποτέ τους συμπαίκτες του.

Οι Ρώσοι παρουσιάστηκαν αρχικά... ψαρωμένοι βάζοντας 10 παίκτες πίσω από την μπάλα, βαθμιαία όμως κέρδιζαν μέτρα και επιχειρούσαν να πατήσουν περιοχή. Δεν είχαν μεγάλη ποικιλία στο παιχνίδι τους, δημιούργησαν όμως την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο 44' όταν ο Κοκόριν αστόχησε εξ επαφής σε κεφαλιά προς μεγάλη ανακούφιση του Κουρτουά. Στο 25' δε ζήτησαν (δικαίως) πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αντερβέιρελντ στον Κανονίκοφ.

Η ένταση του ρυθμού που οι πάντες περίμεναν στο γήπεδο ενόψει της επανάληψης δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, οι Βέλγοι, παρά το γεγονός ότι είχαν και πάλι τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή, έριξαν το τέμπο σε σημείο που άνθρωποι στις εξέδρες φλέρταραν εντόνως με τον ύπνο. Η Ρωσία ήταν στοιχειωδώς πιο πρακτικοί με την μπάλα στα πόδια αλλά οι τελικές που επιχείρησαν ήταν τραγικά άστοχες εκτός από το σουτ του Εσένκο στο 80'.

Στο τελευταίο τέταρτο οι δύο προπονητές έπαιξαν τα βαριά χαρτιά τους από τον πάγκο. Θέση στο τερέν για το Βέλγιο πήρε ο Μιραλάς και λίγο αργότερα τα ρούχα της δουλειάς φόρεσε ο Τζαγκόεφ. Ο πρώτος άλλαξε άρδην το παιχνίδι του Βελγίου με τη δραστηριότητά του στα αριστερά της επίθεσης ενώ το 84' είχε και σουτ-φάουλ στο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα όμως οι κόκκινοι διάβολοι δικαιώθηκαν με την εξαιρετική ασίστ του Αζάρ και το τελείωμα του Οριτζι για το 1-0. Μία πολύ δύσκολη, αγχωτική αλλά και σπουδαία νίκη.

MVP

Η επιλογή είναι δύσκολη σ' ένα τέτοιο ματς. Είναι πάντως γεγονός ότι από τη στιγμή που πάτησε το τερέν ο Κέβιν Μιραλάς, το Βέλγιο μεταμορφώθηκε από ασχημόπαπο σε όμορφο πρίγκηπα. Η άμυνα των Ρώσων έγινε άνω κάτω, δημιουργήθηκαν ρήγματα (ελέω και του Αζάρ) και έτσι ήρθε το γκολ.

Aπογοήτευση

Αοσμη, άχρωμη, και εν τέλει τραγικά βαρετή αυτή η Ρωσία του Φάμπιο Καπέλο. Μόλις ένα βαθμό σε δύο ματς η ομάδα του πιο ακριβοπληρωμένου προπονητή του Μουντιάλ.

Σχόλιο

Αγχωμαχώντας, με πολύ άγχος, το Βέλγιο προχωρά και με νίκες τονώνει την αυτοπεποίθησή του ενόψει των νοκ-άουτ αναμετρήσεων. Για να έχει τύχη όμως εκεί θα πρέπει ο Βίλμοτς να... πετύχει βασική εντεκάδα από την αρχή και να μην περιμένει τους παγκίτες να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Η Ρωσία; Λίγη ουσία σενιόρε Φάμπιο.

Το γράφημα του αγώνα

Παρακάτω βλέπετε το που πάτησε ο Λουκάκου στα δύο ματς με Αλγερία και Ρωσία. Φορ που άγγιξε μόλις μία φορά περιοχή...Και είχε και παράπονο που βγήκε.

Βέλγιο - Ρωσία 1-0 (VIDEO)

To vine του αγώνα

Ο Ρώσος φίλαθλος του παρακάτω βίντεο δεν άντεξε και αφέθηκε στην αγκαλιά του Μορφέα κατά τη διάρκεια του ματς.

Βέλγιο: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερμάλεν (32' Βερτόνχεν), Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μέρτενς (75' Μιραλάς), Αζάρ, Λουκακού (57' Οριζί)

Ρωσία: Ακινφέεβ, Κοζλόβ (62' Γεστσένκο), Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Κομπάροβ, Γκλουσακόβ, Φαϊζούλιν, Σαμέντοβ (89' Κερζακόβ), Κανουνικόβ, Σατόβ (83' Τζαγκόεβ), Κοκόριν

ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK