Βενγκέρ: "Δώστε βαθμούς στα γκολ!"

Βενγκέρ: "Δώστε βαθμούς στα γκολ!"
Έναν νέο τρόπο βαθμολόγησης των ομάδων ζήτησε ο Αρσέν Βενγκέρ από την αγγλική ομοσπονδία σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα της Αγγλίας "The News of the World". Ο τεχνικός της Αρσεναλ θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο θα γίνει πιο επιθετικό και κατά συνέπεια θα προσφέρεται περισσότερο θέαμα, εφόσον δίνονται πόντοι στις ομάδες που σκοράρουν πάρα πολύ.

"Αυτό που θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα είναι να επιβραβεύονται οι ομάδες με βαθμούς βάσει της διαφοράς τερμάτων. Να μπορείς, δηλαδή, να παίρνεις έναν επιπλέον βαθμό εφόσον κερδίζεις με διαφορά τριών γκολ, όπως 3-0 ή 5-2" , τόνισε ο Αλσατός προπονητής, ο οποίος πρόσφατα είχε εκφράσει την ανησυχία του για τη μείωση της προσέλευσης του κόσμου στα γήπεδα.

"Αυτό θα ενθάρρυνε τις ομάδες να διατηρήσουν την επιθετική νοοτροπία ακόμα και όταν προηγούνται στο σκορ. Είναι δύσκολο να θέσεις νέους κανονισμούς, αλλά η πρόθεση θα πρέπει να είναι πάντα η νίκη. Οι πλέον επιτυχημένες ομάδες ήταν ανέκαθεν οι επιθετικές".

Στη συνέχεια, ο Βενγκέρ των επτά τροπαίων με την Αρσεναλ από το 1996 που την ανέλαβε αναφέρθηκε σε δύο παραδείγματα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο: " Η Βραζιλία έχει κερδίσει τα περισσότερα Παγκόσμια Κύπελλα από κάθε άλλη, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης τα περισσότερα ευρωπαϊκά τρόπαια. Αμφότερες έπαιζαν για να κερδίσουν".

Τη δεκαετία του ’80, στη Γαλλία εφαρμόστηκε (για λίγο) ένα σύστημα βαθμολόγησης κατά το οποίο η ομάδα που σημείωνε τρία ή περισσότερα γκολ, έπαιρνε έναν επιπλέον βαθμό. "Στη Γαλλία, πριν μερικά χρόνια, είχαμε ένα σύστημα διαφορετικό το οποίο δεν πέτυχε. Ηταν λάθος γιατί μπορούσες να χάσεις ένα παιχνίδι με 5-3 αλλά να πάρεις την ίδια επιβράβευση με μία ισοπαλία 3-3", συμπλήρωσε ο Βενγκέρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK