Βεργέτης στο Contra.gr: "Υποχρέωση να πάμε πιο ψηλά από πέρυσι"

Ο Στάικος Βεργέτης δεν είναι ο λαμπερός άνθρωπος που τα media λατρεύουν. Η σεμνότητά του είναι παροιμιώδης. Το ίδιο και η ψυχραιμία του. Το Contra.gr του έδωσε το λόγο την επομένη του θριάμβου επί του ΠΑΟΚ και ο προπονητής του Αστέρα ανέλυσε το πλάνο της νίκης των Αρκάδων μιλώντας, παράλληλα, και για το μέλλον.

Βεργέτης στο Contra.gr: "Υποχρέωση να πάμε πιο ψηλά από πέρυσι"
INTIME SPORTS

Κόουτς, είδαμε ότι η ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα περίμενε τον αντίπαλο και χτύπαγε στην αντεπίθεση. Ηταν εντολή ή προέκυψε μέσα από το ματς;

Όχι, δεν είχαμε δώσει τέτοια εντολή. Το σχέδιό μας προέβλεπε ότι η πρώτη γραμμή άμυνά μας θα ήταν ακριβώς στη μεσαία γραμμή και λίγο πιο πάνω. Καμιά φορά όμως το να γυρίζεις πιο πίσω γίνεται και λίγο ασυναίσθητα, ειδικά όταν οι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν μία ομάδα με πολύ βαριά φανέλα όπως αυτή του ΠΑΟΚ. Παρατηρούσαμε την ομάδα και κάποιες στιγμές ήταν πιο πίσω από εκεί που είχαμε πει.

Πάντως, απ' ότι είδαμε, δεν σας ενδιέφερε τόσο η κατοχή της μπάλας...

Η κατοχή δεν εξαρτάται από τις δικές σου διαθέσεις. Παίζει και ο αντίπαλος. Και ο ΠΑΟΚ ήθελε την κατοχή για να φτιάξει φάσεις και να ισοφαρίσει. Δεν είναι πάντα στο χέρι σου να πάρεις την μπάλα και να κάνεις παιχνίδι.

Χτυπήσατε στο κέντρο άμυνας του ΠΑΟΚ. Προφανώς είχατε δει ότι υπήρχε πρόβλημα εκεί...

Ναι, είχαμε παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ και είχαμε διαγνώσει το πρόβλημα. Είχαμε επίσης πει ότι καλό θα ήταν να χτυπήσουμε και από την πλευρά του Ρατς. Ο παίκτης είναι εξαιρετικά ποιοτικός μπροστά αλλά πίσω αφήνει χώρους ακάλυπτους. Νομίζω ότι τα καταφέραμε και στα δύο σκέλη. Άλλωστε είχαμε πει ότι πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας γιατί είμαστε πιο γρήγορη ομάδα από τον ΠΑΟΚ.

Τελικά, κ Βεργέτη, που το πάει η ομάδα; Δείχνει ότι μπορεί να κάνει ακόμα καλύτερα πράγματα...

Είχαμε πει από την αρχή της σεζόν ότι όλοι όσοι είμαστε στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουμε την υποχρέωση να πάμε ένα βήμα ψηλότερα σε σχέση με πέρυσι. Τα τελευταία δύο χρόνια παίξαμε πλέι οφ και πήραμε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για φέτος είπαμε να πάρουμε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα εξασφαλίσει και περισσότερο χρόνο για προετοιμασία. Δεν θα είναι εύκολο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά το προσπαθούμε.

Διανύουμε μεταγραφική περίοδο. Ο Αστέρας θα ενισχυθεί;

Για να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής και να χτυπήσει την πόρτα την ενδεκάδας θα πρέπει να είναι εξαιρετική περίπτωση. Ψάχνουμε, αλλά μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει βρεθεί. Πήραμε βέβαια τον Σκούρτη που είναι και μία επένδυση για το μέλλον. Θα συνεχίσουμε την αναζήτηση και θα δούμε που θα μας βγάλει.

Πως καταφέρνετε και βρίσκετε τόσο καλούς ξένους;

Γίνεται καλή δουλειά από όλους. Έχουμε καλή παράδοση στο να επιλέγουμε καλούς ποδοσφαιριστές από την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Τελευταία στοχεύουμε και στις γαλλικές ακαδημίες για καλούς Γαλλόφωνους. Έχουμε όμως και ένα κορμό καλών Ελλήνων παικτών. Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Παντελιάδης, Τσοκάνης και τα άλλα παιδιά. Αυτό είναι το σχέδιό μας. Ένας συνδυασμός Λατίνων, Γαλλόφωνων και Ελλήνων.

Κόουτς, οι προσωπικές σου φιλοδοξίες συνδέονται μόνο με τον Αστέρα ή στοχεύεις και κάπου ψηλότερα;

Κοιτάξτε εγώ πρώτα από όλα έπρεπε να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να σταθώ ως πρώτος προπονητής στη Super League. Εν συνεχεία έπρεπε να αποδείξω σ' αυτούς που με εμπιστεύτηκαν ότι αξίζω την εμπιστοσύνη τους. Νομίζω ότι αυτά τα δύο στάδια τα πέρασα επιτυχώς. Από εκεί και πέρα αν η καθιέρωση έρθει μέσα από πολλά χρόνια παραμονής στον Αστέρα, αυτό θα είναι πολύ καλό. Ο Αστέρας προσφέρει όλες τις δυνατότητες επιτυχίες σ' έναν προπονητή. Το ποδόσφαιρο βέβαια είναι και απρόβλεπτο, κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σε φέρει.

Πως βλέπετε από εδώ και πέρα τη μάχη του πρωταθλήματος;

Αν μην τι άλλο, συναρπαστική. Είναι αμφίρροπο το πρωτάθλημά μας εφέτος. Πιστεύω ότι και οι τρεις πρώτοι θα ενισχυθούν και θα δούμε ακόμα πιο ποιοτικά ματς και μεγάλες μάχες. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανύσουμε, είμαστε μόλις στα μισά της διαδρομής.

Διαβάστε ακόμα:

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 3-0 (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK