"Βίγια" στις… επάλξεις, Μίγγος για 2ο… ντεμπούτο

Το τετ-α-τετ του Βιγιαφάνες των 6 σερί 90λεπτων με "Στράμα", η πρόβα του άξονα για Σταντάρ και η νέα ευκαιρία στον 18χρονο μέσο, εν όψει (και) του ευρωπαϊκού αγώνα. Το Contra.gr αναλύει τα "πράσινα"Κ πλάνα πριν το νέο ματς με Ηρακλή.

"Βίγια" στις… επάλξεις, Μίγγος για 2ο… ντεμπούτο

Χωρίς επιπλέον προβλήματα (πλην των γνωστών Ζέκα, Λεντέσμα, Σαμπά, Χουλτ, Μέστο και Στάικο) και με τον Λούκας Βιγιαφάνιες παρόντα σε φουλ πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (29/10) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο (30/10) αγώνα με τον Ηρακλή στο «Απόστολος Νικολαΐδης» (3 μ.μ., ΝS2).

Το πρώτο... ευχάριστο για τον Αντρέα Στραματσόνι - μετά από δύο εβδομάδες γεμάτες προβλήματα και απουσίες- ήταν η παρουσία του Λούκας Βιγιαφάνιες σε φουλ προπονητικούς ρυθμούς. Οι ενοχλήσεις του «Βίγια» στον δεξιό προσαγωγό υποχώρησαν και του επέτρεψαν να πάρει μέρος σε όλο το πρόγραμμα, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ιταλού τεχνικού, ακόμη και για την ενδεκάδα.

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΜΕ «ΣΤΡΑΜΑ»

Για τον Αργεντινό άσο το τεχνικό τιμ των «πράσινων» ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος προτού τον χρησιμοποιήσει, επειδή είναι πολύ καταπονημένος απ’ τα συνεχόμενα παιχνίδια (έχει παίξει σε έξι σερί 90λεπτα απ’ το ματς στο Βίγο κι έπειτα), ωστόσο σε τετ-α-τετ που είχε με τον «Στράμα», τόνισε πως είναι καλά και μπορεί να παίξει.

Μάλιστα, ο Στραματσόνι σκοπεύει να του δώσει κανονικά φανέλα βασικού στο «πράσινο» 4-2-3-1, δεδομένου ότι δεν θα αγωνιστεί την Πέμπτη (3/11) με τη Σταντάρ Λιέγης (τιμωρημένος) και θα πάρει τις απαραίτητες «ανάσες» εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο την επόμενη Κυριακή (6/11).

ΠΡΟΒΑ ΑΞΟΝΑ ΓΙΑ ΣΤΑΝΤΑΡ

Οι προβληματισμοί του 40χρονου τεχνικού για την ενδεκάδα αφορούν τα άκρα της άμυνας και τον άξονα της μεσαίας γραμμής, όπου οι απουσίες είναι πάρα πολλές. Ο ίδιος προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Κουτρουμπή ως «6άρι», με τον Λουντ στο πλευρό του, κάνοντας επί της ουσίας και μια… πρόβα για το ματς της Πέμπτης, όπου θα απουσιάζουν και πάλι οι χαφ του «τριφυλλιού».

Στο δεξιό άκρο της άμυνας θα διατηρηθεί ο Κουλιμπαλί και αριστερά αναμένεται να πάρει θέση εκ νέου ο Χουχούμης, ο οποίος χρησιμοποιήθηκε την Πέμπτη για πρώτη φορά φέτος και είχε ικανοποιητική παρουσία. Το δεύτερο πλάνο του «Στράμα» είναι να περάσει δεξιά τον Ρέις και αριστερά τον «Κούλι», όμως αυτό συγκεντρώνει πολύ λιγότερες πιθανότητες, αφού ο Ιταλός υπολογίζει τον Πορτογάλο στο συγκεκριμένο ματς περισσότερο ως εναλλακτική στον άξονα και στους στόπερ.

ΓΟΥΑΚΑΣΟ ΚΑΙ ΙΜΠΑΡΜΠΟ

Στη μεσοεπιθετική τριάδα θα πάρουν θέση -εκτός απ’ τον Βιγιαφάνιες- οι Ιμπάρμπο και Γουακάσο στα «φτερά» της επίθεσης, ενώ στην κορυφή θα ξεκινήσει αυτή τη φορά ο Μπεργκ. Για τον Ιμπάρμπο πάντως, το τεχνικό τιμ του «τριφυλλιού» σκοπεύει, εφόσον το ευνοήσουν οι συνθήκες του αγώνα, να δώσει «ανάσες» κάποια στιγμή στο β’ ημίχρονο προκειμένου να είναι πολύ πιο «φρέσκος» στον «τελικό» της Πέμπτης με τους Βέλγους.

ΜΙΓΓΟΣ…RELOADED

Στην «πράσινη» αποστολή συμπεριλήφθηκε για δεύτερο συνεχόμενο ματς και ο Θοδωρής Μίγγος. Ο 18χρονος μέσος, που είχε εξαιρετική πρώτη παρουσία την περασμένη Πέμπτη στο ματς του Κυπέλλου με τον Γηραιό, αναμένεται να κάνει δεύτερο… ντεμπούτο (και) στο πρωτάθλημα στον αγώνα της Κυριακής. Στις προθέσεις του Στραματσόνι είναι να του δώσει κι άλλο χρόνο συμμετοχής στο β’ ημίχρονο, προκειμένου να έχει ρυθμό για το ματς της Πέμπτης, όπου πιθανόν να χρησιμοποιηθεί εκ νέου!

ΦΟΥΛ ΣΤΑΤΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Στην προπόνηση του Σαββάτου, ο Στραματσόνι επικεντρώθηκε για πολύ ώρα στις στατικές φάσεις, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Δουλεύοντας πάνω σε κάποια νέα πράγματα τα οποία θέλει να εφαρμόσει στο ματς της Κυριακής με τον Ηρακλή, για να πάρει γκολ (μετά από καιρό) και από τα στημένα.

ΑΠΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Οι Ζέκα, Λεντέσμα και Σάμπα έκαναν ατομικό πρόγραμμα με τρέξιμο στο γήπεδο «τρέχοντας» για το ντέρμπι της επόμενης Κυριακής, όπου οι δύο πρώτοι αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμοι), ο Ξενόπουλος έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο, ο Χουλτ ακολούθησε θεραπεία (θα είναι έτοιμος την Πέμπτη) ενώ ο Στάικος απουσίασε. Η δε 20μελής αποστολή αποτελείται από τους Στιλ, Κοτσόλη, Οδ. Βλαχοδήμο, Κουτρουμπή, Μολέδο, Ιβανόφ, Ρέις, Χουχούμη, Μέστο, Κουλιμπαλί, Λουντ, Μπουμάλ, Βιγιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο, Μπεργκ, Ιμπάρμπο, Γουακάσο, Ρινάλντι, Μίγγο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK