Βιγιαρεάλ - Μπενφίκα 1-1

Το παρθενικό γκολ της Βιγιαρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη στον τρίτο αγώνα της στο θεσμό. Το εκπληκτικό γκολ του Φερνάντεζ, μέσω του οποίου απάντησε στον Ρικέλμε, χάρισε στη Μπενφίκα έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) στη μάχη-πρόκρισης του τετάρτου ομίλου.

Βιγιαρεάλ - Μπενφίκα 1-1
Το παρθενικό γκολ της Βιγιαρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν ήταν αρκετό για να της χαρίσει τη νίκη στον τρίτο αγώνα της στο θεσμό. Το εκπληκτικό γκολ του Φερνάντεζ, μέσω του οποίου απάντησε στον Ρικέλμε, χάρισε στη Μπενφίκα έναν πολύτιμο βαθμό (1-1) στη μάχη-πρόκρισης του τετάρτου ομίλου. Από ένα ημίχρονο μοιράστηκαν οι δυο ομάδες, βασικός ξεκίνησε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Παρά το γεγονός πως η Βιγιαρεάλ ήταν γηπεδούχος, η Μπενφίκα ήταν εκείνη που είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Αυτή ήταν άλλωστε που πίεσε την άμυνα των γηπεδούχων προκαλώντας πολλά προβλήματα στον αντίπαλο πορτιέρο, Βιέρα. Τόσο με τον Σιμάο στο 6', όσο και με τους Ζεοβάνι (31'), Μανουέλ Φερνάντεζ (42') έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κατάληξη δεν ήταν ευτυχής για τους γηπεδούχους. Από την άλλη, η ομάδα του Πελεγκρίνι δεν μπόρεσε ούτε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή διατηρώντας στον αγωνιστικό χώρο το ρόλο του...κομπάρσου.

Μέχρι εκεί όμως, αφού στην επανάληψηπροεξέχοντος του Ρικέλμε, η Βιγιαρεάλ ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Σε περίπτωση μάλιστα που ο Ρούι Νερέου, αν και ήρθε από τον πάγκο (τραυματίστηκε ο Κιμ), δεν επενέβε σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, οι γηπεδούχοι θα είχαν πάρει προβάδισμα. Αυτό πάντως που δεν πέτυχαν από πλεονεκτική θέσηοι Σορίν (49') και Φιγκερόα (70'), το κατάφερε ο Ρικέλμε στο 72' από τη βούλα του πέναλτι. Θύμα ο Σορίν και θύτης ο Ρικάρντο Ρότσα που έπεσε άγαρμπα πάνω στον Αργεντινό ανατρέποντάς τον.

Μόνο, όμως, πέντε λεπτά άντεξε η άμυνα των γηπεδούχων. Στο77' με ένα εκπληκτικό σουτ από 25 μέτρα ο Μανουέλ Φερνάντεζ νίκησε τον Βιέρα και έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα (1-1) διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, τα τελευταία λεπτά πέρασαν δίχως ευκαιρίες, αφού οι Λεβαντίνοι απογοητεύτηκαν, ενώ οι Πορτογάλοι ήταν ευχαριστημένοι από τον ένα βαθμό.

Οι συνθέσεις:

Βιγιαρεάλ: Βιέρα, Kρόμκαμπ, Γκονζάλο, Αρζο, Αρουαμπαρένα (46' Χοσίκο), Καθόρλα, Τακινάρντι (84' Ρότζερ), Ρικέλμε, Σορίν, Χοσέ Μάρι (80' Φιγκερόα), Φορλάν.

Μπενφίκα:
Κιμ (29' Ρουί Νερέου), Νέλσον, Λουϊζάο, Αντερσον, Ρικάρντο Ρότσα, Πετίτ, Καραγκούνης (66' Καριάκα), Φερνάντεζ, Σιμάο, Τζεοβάνι (90' Μπέτο), Νούνο Γκόμεζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK