Βικτόρια Πλζεν-Ολυμπιακός: Η ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης' μυρίζει δράμα

Ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός στην ατυχία του, ο Μαρτίνς κατέφυγε στο 4-3-3 για να βρει ηρεμία η ομάδα του και ο Σεμέδο έμοιαζε με το Σινικό τείχος στο 0-0 της Τσεχίας απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν. Ένα αποτέλεσμα ύπουλο ενόψει της ρεβάνς, που... μυρίζει δράμα.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
O Μαντί Καμαρά σε προσπάθεια του στην διάρκεια της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν στο 'Štruncovy Sady Stadion', για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλη δίχως τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν στο 'Štruncovy Sady Stadion', στην πρώτη κόντρα των ομάδων για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν μπόρεσαν να βγάλουν όσα υπολόγιζαν στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, όπως μαρτυρούν οι μηδέν τελικές on target (και 7 στο σύνολο), παρά το 56% στην κατοχή μπάλας που είχαν στο 90λεπτο. Ανασταλτικά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισε προβλήματα κατά διαστήματα. Κυρίως όταν η Πλζεν ανέβαζε την ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο Σα φώναξε 'παρών' όταν χρειάστηκε και ο Σεμέδο ήταν ο κορυφαίος των 'ερυθρολεύκων', βάζοντας στοπ στις ορέξεις των γηπεδούχων.

Βικτόρια Πλζεν-Ολυμπιακός: Η ρεβάνς του 'Γ. Καραϊσκάκης' μυρίζει δράμα
Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης

Τυχερός στην ατυχία του

Για 20 λεπτά, τα πρώτα της αναμέτρησης, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν μάλλον ο παίκτης του Ολυμπιακού που πατούσε καλύτερα από κάθε άλλον στον αγωνιστικό χώρο. Είχε προλάβει να κερδίσει τον 'ζόρικο' Κρμέντσικ με κάθε τρόπο. Στον αέρα, στο χορτάρι, σε σπριντ, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα. Ένα... throwback στην εποχή που 'πετούσε' στο πλευρό του Όλοφ Μέλμπεργκ. Την ίδια στιγμή οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 60%, δεν πατούσαν απειλητικά την αντίπαλη περιοχή, αλλά ούτε και ανησυχούσαν ιδιαίτερα.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο ήρθε ο τραυματισμός του αρχηγού, που έφερε την τελευταία διαθέσιμη λύση κλασικού στόπερ στο ματς. Με τους Μεριά και Σισέ σε άδεια μετά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και τον Βούκοβιτς επίσης τραυματία, ο Μπα πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση και πήγε στο πλάι του Σεμέδο.

Αποσυντονίστηκε μερικώς η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού από αυτή την εξέλιξη και χρειάστηκε η σπουδαία επέμβαση του Σα στο 38' για να μείνει ανέπαφη η εστία των 'ερυθρολεύκων'. Ο Πορτογάλος γκολκίπερ αντέδρασε σωτήρια στην προσπάθεια του Τσερμάκ εντός περιοχής, από κάθετη πάσα του παμπόνηρου Κόπιτς. Ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος με την απώλεια του Παπαδόπουλου αλλά και τυχερός, όταν από εκτέλεση κόρνερ στο 44' και κόντρες στην μικρή περιοχή, η μπάλα απ' τα πόδια του Γκιλιέρμε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σα, που μπλόκαρε στη συνέχεια.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Έκδηλη η αγωνία στον πάγκο του Ολυμπιακού, με τον Παπαδόπουλο όρθιο και τον Τοροσίδη σκεπτικό, βλέποντας τις προσπάθειες των συμπαικτών τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τον Βαλμπουενά να βγαίνει στα άκρα για υπεραριθμία, η ομάδα του Μαρτίνς δεν είχε κάθετη απειλή στο παιχνίδι της, αφού ο Γκιλιέρμε έμενε κοντά στους στόπερ και ο Μπουχαλάκης δεν έπαιρνε μέτρα στην επίθεση, ενώ Μασούρας και Γκερέρο έμοιαζαν 'ανενεργοί' και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή στο ματς στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την εστία των γηπεδούχων.

Με Καμαρά και 4-3-3 για να βρει ηρεμία

H Βικτόρια Πλζεν μπήκε με ένταση στο παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο και ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν πολύ να ακολουθήσει τον ρυθμό της. Οι 'ερυθρόλευκοι' δεν κάλυπταν σωστά τους χώρους και έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες, με αποτέλεσμα οι Τσέχοι να βάζουν την μπάλα με συνέπεια στην περιοχή, δημιουργώντας ρήγματα από τα άκρα. Το μόνο εμπόδιο που έμοιαζε αξεπέραστο για τους γηπεδούχους ήταν ο Ρούμπεν Σεμέδο, με τον Πορτογάλο στόπερ να δίνει συνεχόμενες λύσεις στην πίεση της Πλζεν.

Γρήγορα ο Πέδρο Μαρτίνς σήκωσε από τον πάγκο τον Καμαρά και τον έριξε στη μάχη αντί του Βαλμπουενά στο 56', αλλάζοντας την διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3. Σε μια προσπάθεια του Πορτογάλου τεχνικού να ελέγξει την δράση των γηπεδούχων στην μεσαία γραμμή και να πάρει την κατοχή της μπάλας, βάζοντας φρένο στο τέμπο που βόλευε το σύνολο του Πάβελ Βρμπα.

Σταδιακά ο Ολυμπιακός ανέκτησε την ηρεμία του, έστω κι αν του πήρε περίπου ένα δεκάλεπτο για να προσαρμοστεί στην τακτική αλλαγή του προπονητή του.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Μπουχαλάκης τη στιγμή που 'αδειάζει' τον αντίπαλο του και εκτελεί από δεξιά με το αριστερό στην ευκαιρία του 76', στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν για τον 2ο προκριματικό του Champions League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο 69', όταν ο Καμαρά επέλεξε λάθος παίκτη σε κόντρα επίθεση και το 76', όταν ξανά σε reactive παιχνίδι ο Μπουχαλάκης αστόχησε με το αριστερό εντός περιοχής, οι 'ερυθρόλευκοι' είχαν τις δικές τους στιγμές που έφεραν ανησυχία στο αντίπαλο στρατόπεδο. Λίγο πριν την συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Σα είχε μια ακόμη σωτήρια επέμβαση απέναντι στον Μίχαλικ έστω κι αν ο τελευταίος στη συνέχεια υποδείχθηκε (μάλλον λανθασμένα) σε θέση off side.

Η ρεβάνς κρύβει παγίδες

Ο Ολυμπιακός έφυγε με το 0-0 από την Τσεχία, αποτέλεσμα που κάποιος μπορεί να χαρακτηρίσει καλό ή κακό, ανάλογα με την κρίση του. Σίγουρα όμως είναι ύπουλο ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο. Το γεγονός πως οι 'ερυθρόλευκοι' δεν βρήκαν γκολ στο 'Štruncovy Sady Stadion', κάνει σχεδόν απαγορευτική την σκέψη να δεχθούν ένα στο 'Γ. Καραϊσκάκης'.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δέχθηκε πίεση από το 30' μέχρι το 60', κυρίως γιατί σε εκείνο το διάστημα έδειξε αδυναμία στην δημιουργία και επιρρεπής στα εύκολα λάθη. Πρόβλημα που διέκρινε ο Πορτογάλος τεχνικός.

"Είναι αλήθεια πως στο τελείωμα των φάσεων δεν ήμασταν στο επίπεδο που θέλαμε. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, καθώς κι οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες να πετύχουν γκολ. Με τον τραυματισμό του Αβραάμ χρειάστηκε να κάνουμε πιο γρήγορα τις αλλαγές. Αυτό μας έδωσε αρχικά φρεσκάδα, αλλά στη συνέχεια είχε αντίκτυπο στην ομάδα. Πρόκειται για δύο επιθετικές ομάδες. Δεν είμαστε ακόμα στο σημείο που θέλουμε όσον αφορά στην τελική προσπάθεια", δήλωσε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της NOVA.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ο Μασούρας διεκδικεί την μπάλα με τον Καγιαμπά, στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Βικτόρια Πλζεν (0-0) για τον 2ο προκριματικό του Champions League (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Βικτόρια Πλζεν είναι μια εξαιρετικά σύνθετη ομάδα, πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό αυτή την εποχή (έχει ήδη δώσει δύο ματς πρωταθλήματος) και δείχνει να μπορεί να ανταποκριθεί τόσο στο παιχνίδι κατοχής, όσο και σε αυτό των αντεπιθέσεων, ενώ δεν της λείπει η ταχύτητα και η δύναμη.

Από εκεί και πέρα, η επιλογή της προσθήκης του Γιασίν Μεριά στην ευρωπαϊκή λίστα μοιάζει με σοφή, καθώς πλέον είναι εξαιρετικά πιθανό να χρησιμοποιηθεί ως βασικός ο Τυνήσιος στόπερ στη ρεβάνς του Φαλήρου. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βρει τις λύσεις να στριμώξει την Βικτόρια Πλζεν, να δημιουργήσει ευκαιρίες και να σκοράρει. Ίσως μάλιστα χρειαστεί να το κάνει περισσότερο από μια φορά για να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση, εξασφαλίζοντας σε πρώτη φάση την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

News 24/7

24MEDIA NETWORK