Βινίσιους, τέλος και… μικρή χαραμάδα για Μπαρμπόσα

Η απόκτηση του Βινίσιους τελειώνει τις επόμενες ώρες και επίσημα και το πιθανότερο είναι πως μετά από αυτή η ΑΕΚ θα έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις της για τη χειμερινή περίοδο, εκτός αν κάτι αλλάξει στο -ιδιαίτερο- θέμα Μπαρμπόσα.

Vinicius Lazio,
Auronzo di Cadore (Belluno) 21/7/2013 
Football Calcio 2013/2014 Serie A 
SS Lazio Vs Top 11 Cadore 
Amichevole Friendly Match 
Ritiro precampionato SS Lazio 
Foto Marco Bertorello Insidefoto
Vinicius Lazio, Auronzo di Cadore (Belluno) 21/7/2013 Football Calcio 2013/2014 Serie A SS Lazio Vs Top 11 Cadore Amichevole Friendly Match Ritiro precampionato SS Lazio Foto Marco Bertorello Insidefoto INSIDEFOTO

Με την επικείμενη απόκτηση του Βινίσιους Φρέιτας από τη Λάτσιο η οποία εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να προχωρήσει και σε επίσημο επίπεδο, η ΑΕΚ εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ολοκληρώσει τις μεταγραφικές τις κινήσεις στην τρέχουσα περίοδο.

Όπου «συγκλονιστικό απρόοπτο» τα… φώτα πέφτουν πάνω στον Έλντερ Μπαρμπόσα, αφού παρότι η περίπτωσή του έχει μείνει εμφανώς πίσω από την περασμένη Παρασκευή, πρόκειται για μία κατάσταση αρκετά μπερδεμένη στην οποία λόγω ιδιαιτεροτήτων η «Ένωση» θα έχει πάντα πιθανότητες (και πρακτικά).

Ο παίκτης θέλει να φύγει από το Ντουμπάι, οι ομάδες στις οποίες μπορεί να αγωνιστεί είναι ελάχιστες και η ΑΕΚ είναι μία από αυτές. Για να ξεκαθαρίσει πάντως το θέμα θα πρέπει ο Πορτογάλος να μείνει ελεύθερος από την Αλ Βασλ, κάτι που όμως για την ώρα δεν έχει συμβεί.

ΘΕΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ… ΠΟΣΟΤΙΚΟ

Σε ότι έχει να κάνει με τον Βινίσιους, η περίπτωση του 23χρονου Βραζιλιάνου αριστερού μπακ κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη από τους ανθρώπους της ομάδας, αφενός γιατί πιστεύουν στις δυνατότητες του ποδοσφαιριστή και στις γεμάτες προηγούμενες χρονιές του και αφετέρου γιατί διαπιστώθηκε επί χόρτου ότι το δίδυμο Ντίντακ-Ντίας δεν μπορεί να βγάλει πουθενά ούτε ποσοτικά (λόγω Ντίας).

Ο Βινίσιους είναι ένα πολύ επιθετικογενές μπακ, με πολύ καλό πόδι, εκτελέσεις στημένων και με γεμάτη από συμμετοχές τη σεζόν 2015-16 με τη φανέλα της Ζυρίχης. Στην Ελβετία παραχωρήθηκε ως δανεικός από τη Λάτσιο και μέτρησε 20 συμμετοχές. Την αμέσως προηγούμενη σεζόν (2014-15) παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Περούτζια, ο Βινίσιους μέτρησε 14 συμμετοχές ενώ τη φετινή σεζόν η Λάτσιο επέλεξε να τον κρατήσει στο ρόστερ της.

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΛΑΘΩΝ

Με την απόκτηση του Βινίσιους, η ΑΕΚ διορθώνει το λάθος του περασμένου καλοκαιριού και αν δεν αλλάξει κάτι στο θέμα Μπαρμπόσα κλείνει τον κύκλο των χειμερινών της μεταγραφών, δείχνοντας μια πιο αξιοπρεπή προσέγγιση σε σχέση με αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Αϊντάρεβιτς, Βράνιες, Αραούχο και το… παιδομάζωμα με Μεληκιώτη (από τώρα), Τσιντώντα, Γιακουμάκη (για το καλοκαίρι), δείχνουν μια κατεύθυνση πιο ορθολογική σε σχέση με αυτή του περασμένου καλοκαιριού.

Η ΑΕΚ (έστω και σε άκυρο μομέντουμ δεδομένου του ότι της βγήκε ο Γαλανόπουλος) πήρε το 8άρι που ανέβαλε να πάρει το καλοκαίρι, έναν στόπερ για αντικαταστάτη του Λέσκοτ που έφυγε στα μέσα της διαδρομής, έναν επιθετικό με ποιότητα, σε καλή ηλικία και σε πιο μπαρουτοκαπνισμένη κατάσταση από τους υπάρχοντες ενώ παράλληλα πόνταρε και σε τρεις καλές περιπτώσεις Ελλήνων παικτών. Καλές κινήσεις, όμως η πορεία μόνο θα δείξει αν αποδειχθούν επαρκής ως προς τους στόχους, από τους οποίους η ΑΕΚ απομακρύνθηκε πριν καλά-καλά ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μελισσανίδης: "Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ"
Τα βρήκε και με Λάτσιο η ΑΕΚ για Βινίσιους

News 24/7

24MEDIA NETWORK