Βλάντιμιρ Ρομανόφ: Μια αγάπη έχει στη καρδιά

Οταν ήταν νέος πωλούσε δίσκους των "Beatles" στη "μαύρη" αγορά για να μπορέσει να ζήσει. Αρκετά χρόνια αργότερα έχει τόσα λεφτά όσα χρειάζονται για να κάνει τη Χαρτς μεγάλη ομάδα.

Βλάντιμιρ Ρομανόφ: Μια αγάπη έχει στη καρδιά

Οταν ήταν νέος πωλούσε δίσκους των "Beatles" στη "μαύρη" αγορά για να μπορέσει να ζήσει. Αρκετά χρόνια αργότερα έχει τόσα λεφτά όσα χρειάζονται για να κάνει τη Χαρτς μεγάλη ομάδα.

Ο Βλάντιμιρ Ρομανόφ, ο Λιθουανός πρόεδρος τηςΧαρτς, είναι ο άνθρωποςεκείνος πουπίστεψε -και επένδυσε πάνω σε αυτό- πως ο σύλλογος μπορεί να κοντράρει τις Σέλτικ και Ρέιντζερς και να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο της Premiership Σκωτίας.

Από την εποχή που ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν στην Αμπερντίν και μεγαλουργούσε την δεκαετία του '80 είχε να δει το ποδόσφαιρο της Σκωτίας μια ομάδα να "απειλεί" τους δύο "αιώνιους" αντίπαλους. Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να έρθει μια ομάδα στο προσκήνιο -η Χαρτς αυτή τη φορά- και να "δηλώσει" πως Σκωτία δεν είναι μόνο οι Ρέιντζερς και Σέλτικ.

Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου αν ο Βλάντιμιρ Ρομανόφ θα φτάσει στο σημείο εκείνο που θα θεωρείται ο "Αμπράμοβιτς της Σκωτίας". Μπορεί, όμως, να φτάσει στο σημείο να αγοράσει έναν σύλλογο της Αγγλίας και να ξεκινήσει σιγά-σιγά να χτίζει μια νέα αυτοκρατορία. Αφού πρώτα πάρει η Χαρτς το πρωτάθλημα...
Ο Βλάντιμιρ Ρομανόφ ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Οπως όλοι όσοι έχουν... λεφτά να ξοδέψουν. "Ενιωσα τη δίψα του κόσμου για το ποδόσφαιρο όταν είδα τους αγώνες της εθνικής Λιθουανίας με το αντίστοιχο συγκρότημα της Σκωτίας αλλά και τους ευρωπαϊκούς αγώνες της FBK Kaunas τόσο με τους Ρέιντζερς όσο και με τη Σέλτικ. Τότε κατάλαβα το πάθος που έχουν οι Σκωτσέζοι για το άθλημα" , τονίζει χαρακτηριστικά.

Αυτό ήταν το έναυσμα για να αρχίσει η αναζήτηση ομάδας. Ο Ρομανόφ ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο αρκεί βέβαια να υπάρχει διαθέσιμος σύλλογος με όσο το δυνατόν λίγα χρέη. Η Χαρτς φάνταζε το ιδανικό "σκαλοπάτι" στην επιχειρηματική καριέρα του Λιθουανού.

Μια καριέρα που ξεκίνησε όταν ο Ρομανόφ ήταν ανήλικος και πωλούσε δίσκους στη "μαύρη" αγορά: "Οταν πέθανε ο πατέρας μου άφησα το σχολείο και έπιασα δουλειά στο εργοστάσιο που εργαζόταν η μητέρα μου. Την ίδια εποχή βγήκα στους δρόμους και πωλούσα δίσκους των "Beatles" και του Elvis. Τόσο σε αγνώστους, όσο και σε φίλους μου" .

Ο Λιθουανός πρόεδρος της Χαρτς έχει φτάσει πλέον στο σημείο να μπορεί να αγοράσει όλους εκείνους τους δίσκους δίχως να σκέφτεται το οικονομικό κόστος. Οπως ο ίδιος τονίζει, ανέκαθεν πίστευε πως έχει επιχειρηματικό μυαλό. Αυτό το μυαλό τον έφερε εδώ που είναι. Να θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ευρώπη -περιττό να αναφέρουμε πως είναι ο πλουσιότερος στη Λιθουανία- και να μπορεί να ξοδεύει ένα μέρος των χρημάτων στο ποδόσφαιρο.

Την αρχή την έκανε ο Ρομάν Αμπράμοβιτς. Από εκεί και πέρα όλοι στηρίζονται στα δικά του βήματα. Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου αν ο Βλάντιμιρ Ρομανόφ θα φτάσει στο σημείο εκείνο που θα θεωρείται ο "Αμπράμοβιτς της Σκωτίας". Μπορεί, όμως, να φτάσει στο σημείο να αγοράσει έναν σύλλογο της Αγγλίας και να ξεκινήσει σιγά-σιγά να χτίζει μια νέα αυτοκρατορία. Αφού πρώτα πάρει η Χαρτς το πρωτάθλημα...

News 24/7

24MEDIA NETWORK