Βόλος-Ολυμπιακός: Ο Εμβιλά ντύθηκε Χασάν στο 5ο γκολ του Ζάχαβι

Ο Ολυμπιακός δέχθηκε για τρίτη φορά σε δύο εβδομάδες ακριβώς το ίδιο γκολ και ζορίστηκε πολύ για 70 λεπτά αγώνα στο Πανθεσσαλικό. Ο Εμβιλά πήρε τη σκυτάλη από τον Χασάν και όπως ο Αιγύπτιος στην Ολλανδία, έτσι και ο Γάλλος κόντρα στον Βόλο, σκόραρε προς το τέλος του αγώνα στέλνοντας την ομάδα του στο +14 από την δεύτερη θέση.

Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 81', βοηθώντας τον Ολυμπιακό να αποδράσει από το Πανθεσσαλικό με τους 3 βαθμούς, στο 1-2 επί του Βόλου για την 24η αγ. της Super League Interwetten | 01/03/2021 (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Γιαν Εμβιλά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο 81', βοηθώντας τον Ολυμπιακό να αποδράσει από το Πανθεσσαλικό με τους 3 βαθμούς, στο 1-2 επί του Βόλου για την 24η αγ. της Super League Interwetten | 01/03/2021 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Από το όριο της περιοχής σκόραρε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ του ο Ζάχαβι στο Φάληρο. Ακριβώς από το ίδιο σημείο ο Ισραηλινός φορ έδωσε προβάδισμα στην Αϊντχόφεν στη ρεβάνς της Ολλανδίας. Και ξανά από το ίδιο ακριβώς σημείο σκόραρε ο Γκρίλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Τρία κόρνερ, τρία ίδια γκολ παθητικό για την άμυνα του Ολυμπιακού μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες! Ο Βόλος δεν έμοιαζε διατεθειμένος να βάλει εύκολα στους αντιπάλους του, που έμελλε, όπως και στο 'Philips Stadion' να βρουν έναν λυτρωτή της (προ)τελευταίας στιγμής.

Ο Μαρτίνς προτίμησε να ρίξει βασικούς στο ματς, να μην πάει σε ροτέισον, έστω κι αν ακολουθεί σε τρεις μέρες η ζόρικη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη. Μόλις μετά από τέσσερα λεπτά θα μπορούσε να αισθάνεται δικαιώμενος, καθώς από ασίστ του Μπρούμα 'χτύπησε' ο άνθρωπος της επαρχίας φέτος για τους 'ερυθρόλευκους'. Ο Φορτούνης σκόραρε το 0-1 και από τα 6 γκολ και τις 10 ασίστ που έχει στο πρωτάθλημα, τα μισά ακριβώς έχουν έρθει στα ματς που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στην περιφέρεια.

Πολύ γρήγορα ωστόσο, μετά από μόλις 7 λεπτά, ήρθε το 1-1 για τον Βόλο που μάλλον είχε μελετήσει την αδυναμία του αντιπάλου του στα ματς με την Αϊντχόφεν. Οι Πειραιώτες χρησιμοποιούν ζώνη στα στημένα, όμως φαίνεται πλέον πως αυτή έχει ένα μειονέκτημα στον παίκτη που ξεκινά την προσπάθεια του από το όριο της μεγάλης περιοχής για να συναντήσει τη μπάλα στο όριο της μικρής. Έτσι εκτέλεσε το κόρνερ ο Νίνης, έτσι βρήκε δίχτυα ο Γκρίλο.

Οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για την ομάδα του Μαρτίνς, που έχασε τον Σεμέδο με ενοχλήσεις γύρω από το γόνατο και ο Παπασταθόπουλος που τον αντικατέστησε έδειξε από την πρώτη κιόλας μονομαχία ότι πονά ακόμη έντονα στον τραυματισμένο του ώμο... Ο Βόλος του Λόπεθ ήταν ρωμαλαίος, πίεζε σωστά ψηλά, δεν άφηνε τον Ολυμπιακό να κυκλοφορήσει τη μπάλα και κατ' επέκταση να φτάνει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Φορτούνης έπαιρνε τις κίτρινες από τους αντιπάλους του σαν στραγάλια (Νίνης, Μπαριέντος, Μήτογλου), αλλά και ήταν ο μοναδικός που αδυνατούσαν να κοντρολάρουν οι γηπεδούχοι. Εντέλει ο Ολυμπιακός βρήκε τις λύσεις όχι από τους μεσοεπιθετικούς του παίκτες, αλλά αυτούς που συνήθως φροντίζουν για την ανασταλτική τους λειτουργία.

Ο Παπασταθόπουλος πρώτα έσωσε την ομάδα του πριν η μπάλα φτάσει στον αμαρκάριστο Δουβίκα και μετά έδωσε -έστω και άθελα του- την ασίστ στον Εμβιλά που έγινε ο Χασάν της Ολλανδίας για το 1-2 στο 81', σε μια φάση που ο διεθνής στόπερ είχε βρεθεί σε ρόλο σέντερ φορ. Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης ήταν ο Μπα που με ένα τάκλιν 'αυτοκτονίας' -όπως είχε κάνει δις στο 'Philips Stadion- στέρησε στον Βόλο την τελευταία του καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Το... 5ο γκολ του Ζάχαβι κόντρα στον Ολυμπιακό ταλαιπώρησε τους Πειραιώτες για 70 λεπτά αγώνα στο Πανθεσσαλικό και πλέον δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως οι αντίπαλοι έχουν εντοπίσει το αδύναμο σημείο των 'ερυθρόλευκων' στη ζώνη που εφαρμόζουν κυρίως στα κόρνερ. Και μπορεί ο Μαρτίνς και ο παίκτες του να την έχουν... σκαπουλάρει μέχρι σήμερα, ωστόσο ξέρουν πως μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη, θα έρθει η στιγμή που θα το πληρώσουν αν δεν βρουν τρόπο να ενισχύσουν αυτή την 'κερκόπορτα'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK