Βόλος-Ολυμπιακός: Το θαύμα των Χριστουγέννων γέννησε ισοπαλία

Ο Σουντανί σκόραρε ένα κανονικό γκολ στο 17', ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι του και η εξέταση της φάσης στο VAR ολοκλήρωσε το Χριστουγεννιάτικο θαύμα, που γέννησε ένα ισόπαλο 0-0 στο Πανθεσσαλικό ανάμεσα σε Βόλο και Ολυμπιακό. Το ματς σημαδεύτηκε και από την αποβολή του δήμαρχου-διερμηνέα των γηπεδούχων.

Ο Φωτιάς 'προδόθηκε' από το VAR στην φάση του 17', όπου ο Σουντανί σκόραρε από κανονική θέση αλλά το γκολ του λανθασμένα δεν μέτρησε ως offside. Βόλος και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική της Super League (22/12/2019) - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Ο Φωτιάς 'προδόθηκε' από το VAR στην φάση του 17', όπου ο Σουντανί σκόραρε από κανονική θέση αλλά το γκολ του λανθασμένα δεν μέτρησε ως offside. Βόλος και Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 για την 16η αγωνιστική της Super League (22/12/2019) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο φιλοξένησε την αναμέτρηση του Βόλου με τον Ολυμπιακό, για την 16η αγωνιστική της Super League, την τελευταία πριν την χειμερινή διακοπή του πρωταθλήματος. Ένα ματς το οποίο σημαδεύτηκε από ένα θαύμα -για να τιμηθεί και η επικείμενη εορτή των Χριστουγέννων- και την αποβολή του δήμαρχου-διερμηνέα της πόλης. Οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, αφού γκολ κανονικό δεν μέτρησε και δύο φορές τα δοκάρια σταμάτησαν τους 'ερυθρόλευκους', την στιγμή που οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έξαλλα την ισοπαλία με το τελευταίο σφύριγμα του Φωτιά στην αναμέτρηση.

Νίκησε την άμυνα, όχι και το VAR ο Σουντανί

Χωρίς τους τραυματίες Γκιλιέρμε, Ποντένσε, Ραντζέλοβιτς αλλά και Βαλμπουενά, με τον Χριστοδουλόπουλο στην 18άδα για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες και τους Μπρούνο - Σουντανί να αποχωρούν λαβωμένοι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, γίνεται κατανοητό πως τα προβλήματα ακόμη και για το ρόστερ μιας ομάδας όπως ο Ολυμπιακός, ήταν πάρα πολλά. Τόσα που δεν του επέτρεπαν να έχει τον επιθετικό ρυθμό των πρόσφατων αναμετρήσεων με Παναιτωλικό, Αστέρα, ΑΕΛ (12 στο ενεργητικό του συνολικά), απέναντι σε έναν Βόλο που ήταν υποψιασμένος για το τι θα συναντήσει και φυσιολογικά είχε πάρει τα μέτρα του.

Η ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων βρήκε και έναν απρόσμενο σύμμαχο στο 17' της αναμέτρησης, όταν ο Σουντανί έφυγε στην πλάτη της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Γκαραβέλη, αλλά ο Φίλος σήκωσε το σημαιάκι του για offside. Η υπόδειξη του επόπτη στάθηκε αφορμή για το θαύμα που αποκαλύφθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, μέσω της εξέτασης της φάσης από τον VAR Ευαγγέλου και τον AVAR Φωτόπουλο. Ο Αλγερινός επιθετικός καλυπτόταν ξεκάθαρα από την αντίπαλη άμυνα, τόσο τα πόδια όσο και ο κορμός του ήταν onside, όμως με μια απόφαση που θα έκανε και τυφλό να δει, το γκολ του Σουντανί δεν μέτρησε!

Βόλος-Ολυμπιακός: Το θαύμα των Χριστουγέννων γέννησε ισοπαλία

Στο 35' έλαβε μέρος το δεύτερο μεγάλο γεγονός της αναμέτρησης, όταν στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του Ολυμπιακού αντέδρασε ο Αχιλλέας Μπέος, Δήμαρχος της πόλης του Βόλου, που είχε δηλωθεί ως διερμηνέας και καθόταν στον πάγκο των γηπεδούχων. Μετά από ολιγόλεπτη ένταση αποβλήθηκε ο Κώστας Καραπαπάς από την πλευρά των 'ερυθρολεύκων' και ο Δήμαρχος-διερμηνέας για λογαριασμό των γηπεδούχων.

Φυσικά υπήρχε και ένα παιχνίδι σε εξέλιξη, όπου ο Πέδρο Μαρτίνς είχε χρησιμοποιήσει ήδη τις δύο από τις τρεις αλλαγές του, με τον Λοβέρα και τον Γκερέρο να παίρνουν θέση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός είχε τη μπάλα αλλά δεν έβρισκε ρυθμό και δημιουργία, ο Βόλος αμυνόταν και ήλπιζε σε μια κόντρα ή μια στημένη φάση για να απειλήσει. Στην εκπνοή του ημιχρόνου εξετάστηκε μέσω VAR το κράτημα του Φεράρι στον Ελ Αραμπί εντός περιοχής, όχι το μαρκάρισμα του Μουνίθ στον Μπα, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Φωτιάς δεν είδε παράβαση.

Μετά το VAR ανέλαβαν τα δοκάρια

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένας μονόλογος του Ολυμπιακού, που έπαιξε στο μισό γήπεδο τον Βόλο. Όμως οι 'ερυθρόλευκοι' τις φορές που ξεπέρασαν τα προβλήματα στην δημιουργία δεν μπόρεσαν να βρουν στόχο. Απώλεσαν ευκαιρίες, είδαν την μπάλα δύο φορές να σταματάει στο δοκάρι από προσπάθειες των Ελ Αραμπί (68') και Λοβέρα (72'), ενώ και η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου στο ματς δεν άλλαξε τις ισορροπίες. Με τον έμπειρο μεοσεπιθετικό να πατάει ξανά χορτάρι σε επίσημη αναμέτρηση μετά τις 17/02/2019 και το ντέρμπι με την ΑΕΚ, όπου είχε τραυματιστεί σοβαρά (ρήξη χιαστού).

Οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν μαζικά, επιστράτευσαν και το σκληρό παιχνίδι, είχαν την τύχη με το μέρος τους και ευνοήθηκαν από τις απουσίες που είχε ο Ολυμπιακός προ του αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού, καταφέρνοντας να κατακτήσουν έναν πολύτιμο πόντο για την συνέχεια. Ένα πόντο που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί προσφορά του Άγιου Βασίλη, μεταμφιεσμένου σε VAR. Έτσι το θαύμα του 17' μπορεί να φέρει αλλαγή δεδομένων στην κορυφή της Super League, εφόσον ο ΠΑΟΚ επικρατήσει του Ατρομήτου στην Τούμπα, στην αναμέτρηση της Δευτέρας (23/12).

Πόσο καλή θα είναι η Άρσεναλ, όταν παίξει με τον Ολυμπιακό; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK