Βούιξε ο τόπος για τον... ομοσπονδιακό Μαντσίνι

Αν ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ο κατάλληλος θα το κρίνει ιστορία. Το σίγουρο είναι πως ιταλική ομοσπονδία γυρίζει στην πετυχημένη συνταγή των 50άρηδων!

Zenit's coach Roberto Mancini attends the team's warm up prior to the Europa League round of sixteen first leg soccer match between RB Leipzig and FC Zenit St. Petersburg in Leipzig, Germany, Thursday, March 8, 2018. (AP Photo/Jens Meyer)
Ρομπέρτο Μαντσίνι AP PHOTO/JENS MEYER

Η επιλογή Βεντούρα αποδείχθηκε καταστροφική για την εθνική Ιταλίας. Πισωγύρισμα το λιγότερο αποτέλεσε ο αποκλεισμός από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τη στιγμή που επί Πραντέλι και Κόντε είχαν καταγραφεί σημαντικές διακρίσεις.

Έναν προπονητή αυτής της γενιάς, ηλικακά μεταξύ των δύο προκατόχων του, επέλεξαν οι ιθύνοντες της ιταλικής ομοσπονδίας για την επόμενη ημέρα της "σκουάντρα ατζούρα": τον Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Ο 53χρονος τεχνικός συνεννοήθηκε για τα πάντα με τον Αλεσάντρο Κοστακούρτα που είχε την ευθύνη για την επιλογή του νέου ομοσπονδιακού. Μάλιστα οι δύο άνδρες, άλλοτε αντίπαλοι στο χορτάρι, είχαν μυστικό ραντεβού στη Ρώμη προκειμένου να δώσουν τα χέρια και να επικυρώσουν την προφορική συμφωνία τους.

Από τη στιγμή που οι ιταλικές εφημερίδες κυκλοφόρησαν με πρωτοσέλιδο τον Μαντσίνι, η πληροφορία έκανε το γύρο του διαδικτύου, αφού είναι ένα πρόσωπο που ούτως ή άλλως "πουλάει". Για τον προπονητή από το Γέζι η εθνική θα είναι ο όγδοος σταθμός της προπονητικής καριέρας του μετά τις Φιορεντίνα, Λάτσιο, Ίντερ, Μάντσεστερ Σίτι, Γαλατάσαραϊ, Ίντερ και Ζενίτ.

Βούιξε ο τόπος για τον... ομοσπονδιακό Μαντσίνι

Τα κασκόλ επιστρέφουν στον τόπο τους...

News 24/7

24MEDIA NETWORK