Βουλγαρία-Αγγλία: Τα πρωτοσέλιδα είπαν την αλήθεια του εφιάλτη

Μετά τη βραδιά τρόμου που έζησαν οι παίκτες της εθνικής Αγγλίας στο γήπεδο της Σόφιας, αφήνουμε τις βρετανικές εφημερίδες να μιλήσουν.

Ο Χάρι Κέιν λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας στην έδρα της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2020
Ο Χάρι Κέιν λίγο μετά τη νίκη της Αγγλίας στην έδρα της Βουλγαρίας για τα προκριματικά του Euro 2020 AP PHOTO/VADIM GHIRDA

"Μην υπακούτε στους αγροίκους, που σας περιφρονούν και σας σκλαβώνουν, που σας δυναστεύουν τις ζωές. Ανθρώπους που σας λένε τι να κάνετε, τι να σκεφτείτε και τι να νιώσετε! Που σας μεταμορφώνουν σε κοπάδι, σε κρέας για τα κανόνια. Μην υποχωρείτε μπροστά σε αυτά τα εκφυλισμένα όντα, στους εγκέφαλους και τις καρδιές των μηχανών! Δεν είστε ούτε μηχανές ούτε κοπάδι, είστε άνθρωποι! Φέρετε την αγάπη της ανθρωπότητας μέσα στις καρδιές σας, δεν μισείτε! Μόνο όσοι στερήθηκαν την αγάπη, μισούν! Ας αγωνιστούμε για έναν κόσμο δικαίου, όπου η επιστήμη και η πρόοδος θα φέρουν ευτυχία σε όλους! Στρατιώτες! Στο όνομα της Δημοκρατίας, ας ενωθούμε!", Τσάρλι Τσάπλιν, ο Μεγάλος Δικτάτωρ


Το ματς Βουλγαρία-Αγγλία ολοκληρώθηκε με το συντριπτικό 0-6 υπέρ της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκέιτ. Τα Λιοντάρια κατέβηκαν με μια ηρωική ενδεκάδα, με τον 20χρονο σέντερ μπακ της Άστον Βιλα Τάιρον Μινγκς να κάνει το ντεμπούτο του και να δέχεται ρατσιστικές αποδοκιμασίες από τα πρώτα λεπτά του ματς. Ο Μινγκς, ένας παίκτης που έχει ζήσει σε καταφύγιο αστέγων, έκλεισε τα αυτιά και μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του οδήγησε την Αγγλία στο εντυπωσιακό σκορ.

Το ματς είχε ένα κυνικό, σχεδόν τραγικωμικό χαρακτήρα. Κάθε φορά που οι οπαδοί της Βουλγαρίας ξελαρυγγιάζονταν στις αποδοκιμασίες και τις χειρονομίες ρατσιστικού χαρακτήρα προς κάθε παίκτη που φορούσε κόκκινα, οι παίκτες της Αγγλίας σχεδόν έμπαιναν με τη μπάλα στα δίχτυα. O προπονητής της Βουλγαρίας, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, δεν είδε τίποτα κακό από τους οπαδούς της ομάδας του, αναρωτήθηκε γιατί ο αγώνας διεκόπη δυο φορές και προτίμησε να κάνει τον τρελό, κατηγορώντας τους Άγγλους (!) για προκλήσεις, τονίζοντας πως εκείνοι έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα ρατσισμού.

Βέβαια, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, φαίνεται πως έχει διαφορετική γνώμη, καθώς ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας, καταδικάζοντας τις επιθέσεις μίσους στον αγώνα κόντρα στην Αγγλία. Ο Μπαλάκοφ δεν άκουσε τις κραυγές, δεν είδε τις κουκούλες και τους ναζιστικούς χαιρετισμούς, σίγουρα όμως, είδε το 'σβηστό' 6-0 της Αγγλίας κόντρα στην ομάδα του, μια ποδοσφαιρική νίκη πολλαπλών αναφορών.

Το ίδιο είδαν και τα βρετανικά πρωτοσέλιδα, που τοποθετήθηκαν δυναμικά, αν και δεν ζήτησαν εξηγήσεις από τους διεθνείς που ισχυρίστηκαν πριν από τον αγώνα ότι θα φύγουν από το γήπεδο με το παραμικρό άκουσμα ρατσιστικού ήχου:

Βουλγαρία-Αγγλία: Τα πρωτοσέλιδα είπαν την αλήθεια του εφιάλτη
Βουλγαρία-Αγγλία: Τα πρωτοσέλιδα είπαν την αλήθεια του εφιάλτη
Βουλγαρία-Αγγλία: Τα πρωτοσέλιδα είπαν την αλήθεια του εφιάλτη

Σεβασμός προς τους Άγγλους παίκτες, αλλά ας μην ξεχάσουμε γρήγορα...

Ήταν ο Ρονάλντο πάνω από τον Ζιντάν; Ο Αντρέα Παλομπαρίνι απαντά στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK