Βουλινός: "Με έφαγε το κατεστημένο"

Ο παλιός μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θωμάς Βουλινός μίλησε σε αθλητική εφημερίδα για όλους και για όλα. Αναφέρθηκε στα αίτια της αποχώρησης του απ' την ομάδα, εξέφρασε τη γνώμη του για τον κόσμο του 'Δικεφάλου", τον έντυπο τύπο της τότε εποχή και την τωρινή κατάσταση στους "ασπρόμαυρους". "Έχασα διότι δεν συμβιβάστηκα με το κατεστημένο της εποχής". Στις προπονήσεις επέστρεψαν οι παίκτες τουΠΑΟΚ. Σκέψεις για φιλικό.

Βουλινός: "Με έφαγε το κατεστημένο"

Βουλινός: «Πλήρωσα το ασυμβίβαστο με το κατεστημένο» Πέρασαν οχτώ χρόνια απ’ την ημέρα που ο Θωμάς Βουλινός παρέδωσε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Γιώργο Μπατατούδη, αλλάζοντας μια ακόμα σελίδα στην ιστορία του ΠΑΟΚ.

Σε όλα αυτά τα έτη, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ βρισκόταν μακριά απ’ την επικαιρότητα σε σημείο που οι οπαδοί των «ασπρόμαυρων» να έχουν ξεχάσει τη... φωνή του.
Την περασμένη Τετάρτη όμως, ο νυν πρόεδρος του Μακεδονικού έλυσε τη σιωπή του και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «goal news» αποκάλυψε όλα όσα κρατούσε μέσα του όλα αυτά τα χρόνια.

«Έφτασε στην κατάντια»

Ο τέως ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ μίλησε για την απόφαση του να παραχωρήσει την ομάδα στο τέλος του 1996, τονίζοντας.

«Το 1996, στον ΠΑΟΚ είχα γραμμένα τα πάντα. Υποχρεώσεις, συμβόλαια, προμηθευτές κ.λ.π. Και επιπλέον, 70 εκατομμύρια δραχμές. Η ΠΑΕ έλαβε μέχρι τέλος εκείνου του Ιουνίου 210 εκατομμύρια. Αυτόν τον ΠΑΟΚ είχα παραδώσει Όταν όμως ήρθαν οι «σωτήρες», οι καιροσκόποι και οι ευκαιριακοί, η ομάδα έφτασε στα όρια της κατάντιας. Αν, αυτοί οι παράγοντες αγαπούσαν τον ΠΑΟΚ, θα πλήρωναν!

Εκείνοι που πάσχιζαν να βρεθούν δίπλα μου, με μεγάλη ευκολία μεταφέρθηκαν στην αντίπερα όχθη.
Θα τους εκτιμούσα, αν είχαν τη λεβεντιά να πουν πως πήραν έναν ΠΑΟΚ που ήταν όγδοος και τον έκαναν ομάδα με έξι διεθνείς. Ευτυχώς, οι σημερινοί άνθρωποι κατάφεραν να σώσουν τον σύλλογο».

«Έπρεπε να συμφωνώ με κόσμο και έντυπο Τύπο»

Σε ό,τι αφορά την επιρροή που άσκησαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ο Θωμάς Βουλινός, επεσήμανε:

«Με μίσησαν γιατί δεν συμβιβάστηκα ποτέ με το κατεστημένο. Ήμουν αντίθετος με τα επεισόδια και είχα φτάσει στο σημείο να κλείσω τη Θύρα 4. Τα γεγονότα στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν έφεραν τον ΠΑΟΚ πολύ πίσω. Ποιος λοιπόν θα είχε τα άντερα να καθίσει στη διοίκηση έπειτα από εκείνα τα επισόδεια; Επίσης, εκείνη την εποχή δεν υπήρχε πολυφωνία στον έντυπο αθλητικό τύπο της Θεσσαλονίκης.

Υπήρχαν τα «ΣΠΟΡ του Βορρά» που κυριαρχούσαν στον χώρο του ΠΑΟΚ και έπρεπε να υποταγείς στις διαθέσεις των τότε υπευθύνων της εφημερίδας. Αν αντιδρούσε στην τακτική του, γινόσουν αντίπαλος σου. Δυστυχώς, εγώ πλήρωσα την αντίδραση μου προς το κατεστημένο.

Το ίδιο συνέβηκε και με τους προκάτοχους μου στη συγκεκριμένη θέση, Σαββίδη, Παντελάκη και Δεδέογλου.
Ενδεικτικό παράδειγμα της κατάσταση που επικρατούσε εκείνη την εποχή ήταν η περίπτωση της απόκτησης του Καραπιάλη. Είχαμε συμφωνήσει σε όλα με τον Βασίλη και την επόμενη μέρα τα «ΣΠΟΡ» έγραψαν στην πρώτη σελίδα. «Το νερό του Καματερόυ», εννοώντας ότι κοροϊδεύω και δεν πρόκειται να αγοράσω τον παίκτη.


Ο Καραπιάλης πικράθηκε μετά απ’ αυτό που είδε και κατευθύνθηκε στο άλλο… λιμάνι». Για να διαλυθεί το κατεστημένο θα πρέπει να απομακρυνθεί η πολιτική απ’ τον αθλητισμό».

"Μου φέρθηκε αντρίκεια ο Βαρδινογιάννης"

Για τους διοικητικούς παράγοντες που γνώρισε ο Θωμάς Βουλινός επί θητείας του στον «Δικέφαλο του Βορρά», υπογράμμισε:

«Εκτιμώ αφάνταστα τον πρώην πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιώργο Βαρδινογιάννη. Ο κ. Βαρδινογιάννης ήταν ο μοναδικός άνθρωπος που φέρθηκε τόσο αντρίκεια απέναντι στον ΠΑΟΚ. Και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες, γι’ αυτό, κιόλας, δεν τον βρίζουν.
Επί εποχής Βαρδινογιάννη, η ομάδα μου δεν αδικούνταν απ’ τους διαιτητές. Ο μόνος ρέφερι που μας είχε αδικήσει στην Τούμπα ήταν ο Περικλής Βασιλάκης».

«Κορυφαίος ο Αγγελος, καλός μάνατζερ ο Μπάγεβιτς»

Όσο για την τωρινή κατάσταση που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, ο τέως ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, ανέφερε:

«Όποιος νομίζει ότι η ομάδα έχει τώρα διοίκηση, γελιέται οικτρά! Απλώς, οι νέοι ιθύνοντες της ΠΑΕ έχουν βρει έναν άνθρωπο, τον Αγγελο Αναστασιάδη, ο οποίος είναι παθιασμένος με τον σύλλογο.

Τον έχουν υπερφορτώσει, αλλά με ένα υλικό που είναι επιλογή και δημιουργία δική του και κατορθώνει να πετυχαίνει τον σκοπό του. Ο Αγγελος είναι εξαιρετικός προπονητής, σε αντίθεση με τον Μπάγεβιτς που είναι μόνο ένας καλός μάνατζερ.

Όσοι θεωρούν ότι ο Σέρβος είναι αξιόλογος τεχνικός, ας μου πουν πόσους παίκτες έχει αναδείξει απ’ τα σπλάχνα της ομάδας στην εικοσαετή προπονητική καριέρα του!

Σχετικά τη νέα του ομάδα, τον Μακεδονικό, ο Θωμάς Βουλινός ανέφερε:

«Ο Μακεδονικός είναι μια ξεχωριστή ιστορία για μένα. Μου θυμίζει το 1980. Το πώς έπεσε; Εγώ ευθύνομαι για τον υποβιβασμό του, υπακούοντας σε μια τροπολογία σαν και αυτή του Παχτά. Εάν ήμουν λιγότερο εγωιστής, η ομάδα θα είχε σωθεί.

News 24/7

24MEDIA NETWORK