Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη ΑΕΛ σε έναν αγώνα ο οποίος λόγω της παρουσίας του Αλέξη Κούγια έχει… μεγαλύτερη προέκταση, εξαιτίας των όσων έχουν συμβεί στο -πρόσφατο- παρελθόν, στην εποχή του τρίτου περάσματος του Δημήτρη Μελισσανίδη από την καθημερινότητα της "Ένωσης" (PHOTOS).

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!

Η ΑΕΚ αγωνίζεται στη Λάρισα, σε μια αναμέτρηση που λόγω και της παρουσίας του Αλέξη Κούγια... ιντριγκάρει ακόμη περισότερο. Δεν είναι λίγα άλλωστε τα όσα έχουν συμβεί στο -πρόσφατο- παρελθόν, στην εποχή δηλαδή της τρίτης περιόδου του Δημήτρη Μελισσανίδη στην "Ένωση".

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα επεισόδια της… σιωπηρής κόντρας ανάμεσα στις δύο πλευρές (παρότι στο παρελθόν υπήρχαν καλές σχέσεις Μελισσανίδη - Κούγια) δεν αφορούν τη Λάρισα και την ΠΑΕ ΑΕΛ. Αφορούν τον σημερινό της μεγαλομέτοχο, ο οποίος ως ισχυρός άνδρας της Παναχαϊκής βρέθηκε ορισμένες φορές απέναντι από την ΑΕΚ, σε διαφορετικά επίπεδα με τη συνοδεία αρκετής… έντασης.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

Ας μη γελιόμαστε, όλα άρχισαν από την εποχή που ο Κούγιας φέρεται να άλλαξε ποδοσφαιρικό στρατόπεδο (όπως τουλάχιστον λέει η πιάτσα). Κι από εντελώς απέναντι στον Ολυμπιακό τον τοποθετούν τώρα στο λεγόμενο “ερυθρόλευκο μπλοκ”, κάτι που όπως είναι λογικό δεν του… ανέβασε την δημοτικότητα στις τάξεις του τριπόλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Η κατάσταση φούντωσε μετά την καταγγελία του Βαγγέλη Μαρινάκη στο περιθώριο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ τον Νοέμβρη του 2014, σχετικά με την υπόθεση Ζωγράφου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φωτογράφιζε τον Μελισσανίδη (ο οποίος στο τέλος αθωώθηκε αφού δεν προέκυψε κάτι) ως δράστη της συγκεκριμένης ιστορίας.

Η λεπτομέρεια είναι ότι ακολουθούσε ο αγώνας της Παν αχαϊκής με την ΑΕΚ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Η αγωνιστική αναβλήθηκε, ακολούθησε ένας κακός χαμός και ο Κούγιας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Αθηνών, για την αναβολή του αγώνα προς συμφέρον της «Ένωσης».

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
zografos theodoridis 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ... ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ

Το κλίμα έγινε πολεμικό. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης απάντησε με συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς να αναφερθεί καθόλου στον Κούγια, ρίχνοντας ευθεία βέλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη και στις… γκρανκάσες και ζητώντας να ανοίξουν τα τηλέφωνά τόσο του Ζωγράφου, όσο και του ιδίου, προκειμένου να αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες δεν είχαν ισχύ.

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!
melissanidis ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΙΓΟ... ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Το οξύμωρο της όλης ιστορίας είναι ότι πριν γίνουν τα παραπάνω, η ΠΑΕ Παναχαϊκή είχε καλέσει δημόσια τους οπαδούς της ΑΕΚ να πάνε στην Πάτρα διαθέτοντάς τους ένα πολύ μεγάλο μέρος των εξεδρών του γηπέδου, ενώ πριν από τη σέντρα είχε διοργανώσει… τελετή βράβευσης του Ντούσαν Μπάγεβιτς για την προσφορά του στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με την πάροδο των ημερών και με δεδομένη τη δρομολόγηση των πραγμάτων, στην ΑΕΚ τη… μυρίστηκαν και αποφάσισαν να κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν κάθε πιθανότητα έκρηξης. Η βράβευση του Μπάγεβιτς με τόσο ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα μπροστά σε 3-4 χιλιάδες ΑΕΚτζήδες θα ήταν ένα γενικότερο ρίσκο και ειδικά στην Πάτρα που υπάρχει… ιστορικό με χιλιόμετρα εντάσεων στο κοντέρ.

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!
kougias dimitriadis 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟ... ΑΚΥΡΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ

Η ΑΕΚ με την παρακάτω επιστολή που έστειλε στην Παναχαΐκή εξήγησε πως ούτε η ίδια σαν ΠΑΕ, ούτε ο Μπάγεβιτς επιθυμούν να γίνουν βραβεύσεις, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ένας κύκλος… διαπραγματεύσεων με τους οργανωμένους οπαδούς προκειμένου να μην ταξιδέψει κανείς στην Πάτρα. Σε ότι αφορά την επιστολή, αυτή ήταν και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ ασχολήθηκε -τουλάχιστον ανοιχτά- με τον Αλέξη Κούγια καθώς έκτοτε δεν διέρρευσε το παραμικρό, ότι κι αν έχει συμβεί.

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!

Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΕ

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου… φωτιά που είχε παραχωρήσει τότε, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με επικεφαλής των οργανωμένων και να τον παρακαλέσει προσωπικά να κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου να μην ταξιδέψει κανένας οπαδός της ΑΕΚ στην Πάτρα. Λίγο νωρίτερα το είχε κάνει και δημοσίως χωρίς ωστόσο να βρει… ανταπόκριση. Η παραδοσιακά… αντιδραστική τάση των οργανωμένων οπαδών της «Ένωσης» σε παρόμοια ζητήματα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να γίνουν κανονικά εκδρομές από την Original και να δώσουν το «παρών» στην εξέδρα περίπου 3.000 φίλοι των «κιτρινόμαυρων», ευτυχώς χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Στο αγωνιστικό, παρότι ο Κούγιας στη μηνυτήρια αναφορά του, χαρακτήρισε το ματς ως ντέρμπι, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα με 1-3 της Παναχαϊκής στην Πάτρα και ξεμπέρδεψε άνετα.

ΤΟ "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΣΤΑ ΠΛΕΙ-ΟΦ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΙΣΜΕΝΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ

Η σεζόν προχωράει και η ΑΕΚ δίνει τα τελευταία της παιχνίδια στη Football League πριν πάρει οριστικά το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία. Το πρόγραμμα έβγαλε την ΑΕΚ στην Κόρινθο (την οποία χρησιμοποιούσε ως έδρα η Παναχαϊκή στο τέλος της σεζόν) την τελευταία μέρα του Μαϊου του 2015. Ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, στην ανάπαυλα ένας οπαδός της ΑΕΚ «στολίζει» τον Κούγια στη θύρα των επισήμων. Ο Κούγιας αντιδρά αλλά δεν στρέφεται εναντίον του οπαδού: «Στολίζει» αυτός με τη σειρά του έναν αστυνομικό ο οποίος δεν προχώρησε στη σύλληψη του προσώπου που τον έβριζε.

Η αλήθεια -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- είναι ότι ο Κούγιας μίλησε αρκετά άκομψα στον αστυνομικό με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή ανάμεσά τους. Μέσα στη συμπλοκή σκίστηκε το μπλουζάκι του Κούγια, ο οποίος φυγαδεύτηκε στον πάγκο της Παν αχαϊκής για να αλλάξει. Στην όλη φάση μπήκαν και οι οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς όμως -ευτυχώς- να προλάβουν πολλά-πολλά, ωστόσο η όλη αναταραχή οδήγησε την πανικόβλητη αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Στο τέλος του αγώνα ο Αλέξης Κούγιας πήγε στη συνέντευξη Τύπου, όπου κατηγόρησε -για το επεισόδιο- τον απόντα Μελισσανίδη, εκφράζοντας την ανησυχία του για το γεγονός ότι « αυτή η ξεχωριστή ομάδα, η ΑΕΚ, βρίσκεται σε χέρια που δεν της αξίζουν».

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!
kougias 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΤΟ ΣΤΡΑΒΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 5ΑΡΑ

Την περασμένη σεζόν ο… διάολος ήθελε ξανά να συναντηθεί η ΑΕΚ με ομάδα του Κούγια. Αυτή τη φορά με άλλη ομάδα, σε άλλη πόλη και σε αρκετά διαφορετική κατάσταση. Οι «κιτρινόμαυροι» συνάντησαν στον όμιλο του Κυπέλλου τη Λάρισα του γνωστού ποινικολόγου, σε ένα ματς που έγινε στο AEL FC Arena κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό ήταν το τελευταίο ματς των δύο ομάδων για την πρώτη φάση του θεσμού, ενώ είχαν προκριθεί και οι δύο.

Η Λάρισα κατέβηκε με αρκετές απουσίες και η ΑΕΚ με τον Γκουστάβο Πογιέτ στον πάγκο, έχοντας κι αυτή αρκετές απουσίες (συγκεκριμένα με έξι αλλαγές) αλλά με εμφανώς πολύ καλύτερο ρόστερ, τη σκόρπισε με 0-5. Μετά το τέλος του ματς, ο Κούγιας εξέδωσε ανακοίνωση βάζοντάς τα με την ΑΕΚ η οποία « δεν έδωσε βάση στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών που ανέφεραν για πολλές απουσίες της Λάρισας, και κατέβηκε με τη βασική της ομάδα»!

Μάλιστα της το κράτησε σε βαθμό που… εξέδωσε νέα ανακοίνωση 4-5 ημέρες μετά, όταν στον επόμενο αγώνα της για το πρωτάθλημα η ΑΕΚ έχασε στο ΟΑΚΑ( 1-2) από τον Λεβαδειακό, στο στιλ… « σας τιμώρησε ο Θεός».

Βραβεύσεις, καταγγελίες, σκισμένα μπλουζάκια και... ξύλο!
aek panigiriki 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΙΣΤΟΡΙΑ... ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Σήμερα Λάρισα και ΑΕΚ συναντιούνται ξανά, σε ένα ματς που έχει ιδιαίτερο άρωμα από το παρελθόν. Μπορεί να μην υπάρχει (να μη χρησιμοποιείται καλύτερα) το Αλκαζάρ των παλιών… μαχών και αντί αυτού το ραντεβού να γίνει στο σύγχρονο AEL FC Arena, ωστόσο η εξόρμηση στον κάμπο έχει μια παραδοσιακή αύρα αντιπαράθεσης από τα καλά χρόνια της Α’ Εθνικής.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η παρουσία του Κούγια και με δεδομένο το κλίμα που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στις σχέσεις του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, προσθέτει ένα επιπλέον ενδιαφέρον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK