Βρήκε τα χρήματα της υποψηφιότητας ο Λαπόρτα

Ο Τζουάν Λαπόρτα προετοιμάζεται με κάθε τρόπο να ανακτήσει τον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα στις εκλογές του Ιουνίου και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρήκε τα 76.000.000 ευρώ που χρειάζονται για την υποψηφιότητά του.

Βρήκε τα χρήματα της υποψηφιότητας ο Λαπόρτα

Ο Καταλανός δικηγόρος, διοικητικός ηγέτης των "μπλαουγκράνα" από το 2003 μέχρι το 2010, δεν έχει ανακοινώσει δημόσια ακόμα την κάθοδό του στις εκλογές, ωστόσο είναι κοινό μυστικό στη Βαρκελώνη ότι αυτός θα αναλάβει τα "ηνία" από την αποτυχημένη διοίκηση του διαδόχου του, Σάντρο Ροσέλ, καθώς και του νυν προέδρου του συλλόγου, Χοσέ Μαρία Μπαρτομέου.

Βάσει νομοθεσίας της ισπανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, κάθε υποψήφιος που διεκδικεί την προεδρία ενός συλλόγου στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες, θα πρέπει να εγγυηθεί το 15% των εξόδων του συλλόγου προτού χριστεί υποψήφιος.

Αυτό το ποσό για την Μπαρτσελόνα ανέρχεται σε 76.000.000 ευρώ, χρήματα τα οποία έχει συγκεντρώσει μέσω των υποστηρικτών του ο 52χρονος βουλευτής της Καταλονίας, ο οποίος στη θητεία του ως πρόεδρος των "μπλαουγκράνα" πανηγύρισε 12 τρόπαια, εκ των οποίων δύο Champions League.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί ήδη για τις προσεχείς εκλογές τον χρίζουν το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της προεδρίας, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από τον Μπαρτομέου, παρότι δεν υπάρχουν προς το παρόν από μέρους του ανοιχτές προγραμματικές δηλώσεις.

Πλην του Μπαρτομέου, αντίπαλοι θα είναι και οι Αγκούστι Μπενεντίτο και Χόρδι Φάρε, οι οποίοι επίσης έχουν θέση δημοσίως την υποψηφιότητά τους για τις εκλογές που αρχικά ήταν προγραμματισμένες για το καλοκαίρι του 2016, ωστόσο οι δικαστικές εξελίξεις που έπληξαν τον σύλλογο, ανάγκασαν τον Μπαρτομέου να τις μεταθέσει έναν χρόνο νωρίτερα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK