Wayne Rooney: "Δεν υπάρχει παίκτης που δεν θα παίξει για τον Μουρίνιο"

O αρχηγός της DC United μίλησε για τη Γιουνάιτεντ, τον Μουρίνιο, τον άσχημο τρόπο που έφυγε από την Έβερτον, τη ζωή και τον καιρό στις ΗΠΑ, αλλά και για τον τρόπο που μεγάλωσε. Έναν τρόπο που δεν του επιτρέπει να χαίρεται με τη νίκη με οποιοδήποτε κόστος.

Wayne Rooney: "Δεν υπάρχει παίκτης που δεν θα παίξει για τον Μουρίνιο"

Ο Wayne Rooney κάνει θραύση στο MLS. Από τον Ιούνιο που μετακόμισε στις ΗΠΑ για λογαριασμό της DC United, ο 33χρονος πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της εθνικής Αγγλίας, πήρε την ομάδα της πρωτεύουσας από τον πάτο της βαθμολογίας και την οδήγησε στα πλέι-οφ.

Ο Άγγλος στράικερ μίλησε στο BBC Sport για τα πάντα: από το πόσο εύκολα μπορεί να πάρει έναν καφέ στη Ουάσιγκτον μέχρι το ρόλο του ως dj στα αποδυτήρια της ομάδας.

Αυτά είναι τα καλύτερα σημεία της χορταστικής του συνέντευξης:

"Ήξερα ότι το MLS ήταν ένα δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα, αλλά η δυναμική των ομάδων και συγκεκριμένων παικτών είναι πολύ μεγαλύτερη απ' όσο πίστευα όταν πρωτοήρθα".

"Υπάρχει πίεση στο να αποδώσω αυτά που πρέπει, αλλά την απολαμβάνω παιχνίδι με παιχνίδι. Ήταν πολύ σημαντικό που μπήκαμε στα πλέι-οφ και ελπίζω ότι θα πετύχουμε κι άλλα πράγματα τις επόμενες δύο εβδομάδες".

"Είναι πιο χαλαρά τα πράγματα για την οικογένειά μου. Αν θες να πας στο σουπερμάρκετ ή να πεταχτείς να πάρεις έναν καφέ, είναι πολύ εύκολο να το κάνεις. Υπήρχαν στιγμές στην Αγγλία που κάτι τέτοιο ήταν πραγματικά δύσκολο, αλλά εδώ δεν σε αναγνωρίζουν τόσο πολλοί στο δρόμο και επίσης, ακόμη κι αν σε αναγνωρίσουν, σε σέβονται και δεν σε ενοχλούν. Είναι πολύ μεγάλη η διαφορά, αναμφισβήτητα".

"Προφανώς μπορείς να κάνεις τα ίδια πράγματα και στην Αγγλία, δεν λέω ότι η ζωή ήταν χάλια εκεί, αλλά το ποδόσφαιρο στην Αγγλία παραμένει το πιο δημοφιλές σπορ. Σε ξέρουν όλοι και χρειάζεται να προγραμματίζεις λίγο τις κινήσεις σου. Δεν μπορείς απλά να πάρεις τα παιδιά σου και να βγεις μια βόλτα".

Δεν είμαι κάποιος που απλά θέλει να κερδίζει. Δεν έχω μεγαλώσει έτσι

"Κάποιες φορές κερδίζεις χωρίς να παίζεις καλά και να το αξίζεις, και αυτό νομίζω ότι συνέβη πριν λίγες εβδομάδες που όλοι ήταν χαρούμενοι μόνο και μόνο επειδή νικήσαμε. Είναι σημαντικό να χαίρεσαι τις νίκες σου, αλλά πρέπει να καταλαβαίνεις τα λάθη σου και τους τομείς στους οποίους χρειάζεσαι δουλειά".

"Ως αρχηγός, βάζω στα αποδυτήρια τη μουσική που θέλω εγώ και όχι εκείνοι, και δεν νομίζω ότι αυτό είναι κάτι κακό" (γέλια)

"Θα βάλω λίγο James Bay, λίγο Ed Sheeran, Mumford and Sons, είναι στ' αλήθεια χαλαρωτική η μουσική που βάζω".

D.C. United forward Wayne Rooney warms up before the team's MLS soccer match against the New York Red Bulls, Wednesday, July 25, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass)
D.C. United forward Wayne Rooney warms up before the team's MLS soccer match against the New York Red Bulls, Wednesday, July 25, 2018, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) AP

(AP Photo/Nick Wass)

"Ποτέ δεν ήμουν κάποιος που θέλει ειδική μεταχείριση. Δεν υπήρχε περίπτωση να έρθω εδώ και να απαιτώ πράγματα. Είναι σημαντικό να κάνεις ό,τι κάνουν και οι συμπαίκτες σου".

"Ο καιρός είναι ίδιος αυτή τη στιγμή με τον καιρό στην Αγγλία. Όταν ήρθα, είχα πολλή ζέστη, αλλά πλέον έχει πολύ κρύο. Το ωραίο εδώ είναι ότι κατά τη διάρκεια του χρόνου, καταλαβαίνεις και τις τέσσερις εποχές".

"Είμαι απογοητευμένος με τον τρόπο που έφυγα από την Έβερτον, αλλά έτσι άνοιξε ένα καινούργιο κεφάλαιο για εμένα, και το απολαμβάνω. Σίγουρα δεν μου αρέσει να χάνω. Η χρονιά στην Έβερτον ήταν αρκετά άσχημη ανά διαστήματα για μένα. Αλλαγές προπονητών, αλλαγές στη θέση που έπαιζα... Αλλά είναι και αυτό, κομμάτι του ποδοσφαίρου"

"Η Γιουνάιτεντ περνάει μια δύσκολη περίοδο, αλλά ο Μουρίνιο είναι πολύ έμπειρος και νομίζω ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να ανεβάσουν απόδοση. Ελπίζω να τα καταφέρουν, να κερδίσουν μερικά παιχνίδια ακόμα και να σκαρφαλώσουν κι άλλο στη βαθμολογία".

"Προσωπικά, δεν έχει δει ή ακούσει ποτέ κάποιον παίκτη να μη θέλει να παίξει επειδή έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σαν παίκτης. Πρέπει να σέβεσαι το σύλλογο, τους οπαδούς και τους συμπαίκτες σου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει παίκτης της Γιουνάιτεντ που δεν θα παίξει για τον Μουρίνιο. Είμαι βέβαιος ότι όλοι δουλεύουν σκληρά για να φέρουν αποτελέσματα".

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Dave Thompson)

News 24/7

24MEDIA NETWORK