Ξανά ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο και Θωμαϊδη

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Κυριάκος Θωμαϊδης καταδικάστηκαν εκ νέου σε φυλάκιση.

Ξανά ποινή φυλάκισης για Αλαφούζο και Θωμαϊδη
alafouzos ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ καθώς και ο δημοσιογράφος που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό αλλά και τον ραδιοφωνικό (ΣΠΟΡ ΕΦ ΕΜ) σταθμό του κ. Αλαφούζου καταδικάστηκαν.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τους έκρινε ενόχους για μία ακόμη φορά. Τον Κυρικάκο Θωμαΐδη ως αυτουργό και τον Γιάννη Αλαφούζο ως ηθικό αυτουργό στις πράξεις του Θωμαΐδη για το αδίκημα της παραβίασης του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή. Η απόφαση του δικαστηρίου κατά του κ. Αλαφούζου αναφέρει ότι κρίθηκε ηθικός αυτουργός των παρανόμων πράξεων του Κυριάκου Θωμαΐδη, ο οποίος κρίθηκε πως ενεργούσε κατ’ εντολή του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν πάλι κριθεί ένοχοι δύο φορές και καταδικάσθηκαν με δύο αποφάσεις, σε 1 έτος και 4 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με την μία απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων και παραβίαση δικαστικής απόφασης και σε 1 έτος φυλάκιση και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ με δεύτερη απόφαση για παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, κατόπιν μηνύσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι κκ Αλαφούζος και Θωμαίδης είχαν επίσης καταδικασθεί και σε αποζημίωση του μηνυτή – ενάγοντος Βαγγέλη Μαρινάκη με αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιώς, ενώ τους είχε απαγορευθεί να δημοσιοποιούν έγγραφα ποινικής δικογραφίας και με αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων.

24MEDIA NETWORK