Χάνει τον τίτλο και απέλυσε τον Μπατίστα η Σάο Πάολο
Η απώλεια της επαφής με την κορυφή οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον προπονητή της Σάο Πάολο. Μετά την ήττα με 3-0 από την Ατλέτικο Γκοϊανένσε ο Αντίλσον Μπατίστα ειδοποιήθηκε από τη διοίκηση της ομάδας ότι η συνεργασία τους τερματίζεται.
Ήταν το 6ο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για τη Σάο Πάολο, αποτέλεσμα το οποίο την αφήνει και άλλο πίσω στο κυνήγι του τίτλου. Η Κορίνθιανς ξέφυγε πλέον με έξι βαθμούς-οκτώ αγωνιστικές πριν το τέλος-αλλά το σημαντικότερο είναι ότι η ομάδα δείχνει να έχει χάσει την εικόνα της στις τελευταίες αγωνιστικές.
“Συζητήσαμε μέσα στην εβδομάδα ότι το παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο ήταν ύψιστης σημασία για την παραμονή του προπονητή ή όχι. Δυστυχώς σήμερα είχαμε άλλο ένα δυσμενές αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα η δουλειά του τελειώνει σήμερα. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει και εμείς στους τελευταίους 6 αγώνες έχουμε 4 πόντους”, δήλωσε ο διευθυντής ποδοσφαίρου της Σάο Πάολο, Ανταλμπέρτο Μπατίστα.
Ο βοηθός του, Μίλτον Κρουζ, θα συνεχίσει στον πάγκο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος και τις υποχρεώσεις της ομάδας στο Κόπα Σουνταμερικάνα.
Αυτή ήταν η 31ή αλλαγή προπονητή για τις 20 ομάδες της κατηγορίας. Μόνο οι Κοριτίμπα, Φλαμένγκο και Παλμέιρας δεν έχουν υποστεί αλλαγή στον πάγκο τους, την ώρα που η Ατλέτικο Παραναένσε έχει πορευθεί με πέντε διαφορετικούς τεχνικούς ηγέτες.
Το πρωτάθλημα πάντως έχει συγκλονιστική εξέλιξη αφού μετά από 30 αγωνιστικές έξι ομάδες βρίσκονται σε απόσταση ισάριθμων πόντων. Στην κορυφή είναι η Κορίνθιας και η Βάσκο Ντα Γκάμα με 54, ακολουθεί η Μποταφόγκο με 52, η Φλαμένγκο με 51 και στην πλάτη της βρίσκεται η Φλουμινένσε. Είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα από το 2003 και έπειτα.