Χανιά – Ολυμπιακός 1-4
Αν και δέχθηκε πρώτος γκολ, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να νικήσει με 4-1 τα Χανιά στην Κρήτη και ουσιαστικά να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στους "16" του Κυπέλλου. Επανεμφανίστηκε με γκολ ο Μανιάτης.
Η εικόνα του αγώνα
Το…άγνωστο του σχήματος του Ολυμπιακού (χωρίς κλασικό φορ και με παίκτες που σπάνια έχουν παίξει μαζί) αποτελούσε ερωτηματικό ως προς τη λειτουργία του. Δεν πέρασαν παρά μόνο οκτώ λεπτά για να αποδειχθεί ότι αυτοί οι 11 δεν μπορούσαν να βρεθούν εύκολα μεταξύ τους, ο Γκέσιος σκόραρε εύκολα με το κεφάλι από γύρισμα συμπαίκτη του αφού καλυπτόταν. ‘
Στη συνέχεια όμως έγινε σαφές ότι η κλάση και η ποιότητα σε κάθε περίπτωση υπερισχύουν. Μπορεί χημεία μεταξύ των ένδεκα που χρησιμοποίησε ο Σίλβα να μην υπήρχε, ωστόσο ποδοσφαιριστές σαν τον Καμπιάσο μπορούν να λειτουργήσουν και χωρίς αυτήν. Μία προσποίηση του Αργεντινού στο 22′ έκοψε στα δύο την άμυνα των Χανιών για να κάνει ο Ερνάνι το 1-1 (με το εξωτερικό παρακαλώ).
Η υπόθεση κλάση μίλησε και στο 40′ όταν ο Κολοβός έκανε με πανέμορφο τρόπο το 1-2 για να ολοκληρώσει την ανατροπή του Ολυμπιακού. Είχε προηγηθεί μεγάλη πίεση και συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας για τους πρωταθλητές που έφτασαν στο 72%.
Το αγωνιστικό κέφι του Ολυμπιακού διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά από τους πιο νεαρούς που θέλησαν να δείξουν πράγματα στον Μάρκο Σίλβα. Ο Πάρντο ήταν επίσης στους κεφάτους και μάλιστα είχε μία μεγάλη ευκαιρία μ’ ένα ξερό σουτ στο 54′ που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πρίφτη.
Η είσοδος του Μανιάτη στο 80′ και η πρώτη συμμετοχή του αρχηγού μετά το σοβαρό τραυματισμό του κόντρα στην ΑΕΚ πέρυσι έχει τη δική της σημειολογική αξία σε έναν αγώνα που δεν υπήρχε μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Και όχι μόνο επειδή ο Βοιωτός πέτυχε και γκολ (για το 1-4 στο 90′) Ο Ολυμπιακός, πιο πριν, είχε συνεχίσει την πίεση και είχε πετύχει και τρίτο γκολ με τον Σεμπά στο 86′. Επαιξε στο τέλος και ο Πουλίδο που είχε μάλιστα και ένα ωραίο σουτ μόλις 10 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς.
Οι συνθέσεις
Χανιά: Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Νικομανώλης Νύκταρης (60′ Μπουζούκης), Γκέσιος (Μ. Νύκταρης), Δεινόπαπας (46′ Λίτα, Ρίκκα
Ολυμπιακός: Καπίνο, Σαλίνο (72′ Σάλιακας), Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο (80′ Μανιάτης), Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο (86′ Πουλίδο), Ερνάνι, Σεμπά.
MVP
Ο Πάρντο δεν σκόραρε αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ηταν μακράν ο πιο δημιουργικός παίκτης του Ολυμπιακού έχοντας στο ενεργητικό του ασίστ, δοκάρι και μία εν γένει πολύ καλή παρουσία.
Aδύναμος Κρίκος
Αν μην τι άλλο είχε δύσκολο έργο. Η αμυντική γραμμή των Χανίων, και ειδικά οι πτέρυγες, δεν στάθηκε στο ύψος της περίστασης.
Σχόλιο
Το γρήγορο γκολ των Χανίων χάρισε κίνητρο στον Ολυμπιακό ο οποίος έπαιξε στη συνέχεια αρκετά καλά και αποτελεσματικά συνάμα. Κάποιους από αυτούς που δεν αγωνίζονται συχνά, όπως ο Κολοβός, μπόρεσαν να δείξουν πράγματα και να βάλουν σε κάποιες σκέψεις τον προπονητή τους. Ο Μανιάτης τέλος επέστρεψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
ΤΑ ΓΚΟΛ:
Το 1-0:
Το 1-1:
Το 1-2:
Το 1-3:
Το 1-4:
ΤΟ LIVE
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Καπίνο, Σαλίνο, Σιόβας, Αυλωνίτης, Τσιμίκας, Καμπιάσο, Ζντιέλαρ, Κολοβός, Πάρντο, Ερνάνι, Σεμπά.
Την αναμέτρηση διευθύνει ο Τάσος Σιδηρόπουλος από το σύνδεσμο Δωδεκανήσου.
Η σύνθεση των Χανίων: Πρίφτης, Χατζηηλιάδης, Παγώνης, Μπριλάκης, Καρτσαμπάς, Μασάντο, Τσούτσης, Νικομανώλης Νύκταρης, Γκέσιος, Δεινόπαπας και Ρίκκα
Στον πάγκο της κρητικής ομάδας βρίσκονται οι: Βλαχάκης, Διαμαντόπουλος, Λίτα, Σάντερσον, Μπουζούκης, Φιντικάκης και Μιχαλανδρέας Νύκταρης
Ο Μάρκο Σίλβα άφησε στον πάγκο τους: Χουτεσιώτη, Μανιάτη, Κασάμι, Σάλιακα, Πουλίδο, Ιντέγιε και Βούρο
Βοηθός του Σιδηρόπουλου στα Περιβόλια ο Δημήτρης Ζησιμόπουλος από το σύνδεσμο Πειραιά και ο Παναγιώτης Κασσαβέτης από τον αντίστοιχο της Αιτωλοακαρνανίας.
Έτοιμες οι δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο των Περιβολίων.
Βροχερός ο καιρός στα Χανιά.
Έτοιμα όλα για την έναρξη της αναμέτρησης.
O Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος της Super League, τα Χανιά στην 11η θέση της Football League.
1′
Ευκαιρία για “ανάσες” από τον Μάρκο Σίλβα αλλά και για αποδείξεις από αρκετούς ποδοσφαιριστές στον Πορτογάλο τεχνικό.
Πιέζουν ψηλά οι “ερυθρόλευκοι” ώστε να εκβιάσουν το λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.
6′
7′
Σύγχυση στην “ερυθρόλευκη” άμυνα, ο Σεμπά διώχνει σε κόρνερ.
8′
11′
11′
16′
18′
20′
22′
25′
26′
O καιρός στα Χανιά:

29′
Ο Γκέσιος, μόλις, έχει ανοίξει το σκορ:

Λειτουργεί καλύτερα ο Ολυμπιακός με τον Σεμπά δεξιά και τον Ερνάνι αριστερά.
34′
Ο Μάρκο Σίλβα δίνει συγχαρητήρια σε Τσιμίκα και Ζντιέλαρ.
Το αξίζουν, άλλωστε οι νεαροί.
38′
38′
40′
Εδώ, ο Ερνάνι είχε ισοφαρίσει μερικά λεπτά νωρίτερα:

44′
45′
Ημίχρονο στα Περιβόλια. Χανιά – Ολυμπιακός 1-2. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν με την κεφαλιά του Γκέσιου αλλά οι “ερυθρόλευκοι” έφθασαν στην ανατροπή με το σουτ του Ερνάνι και την ατομική προσπάθεια του Κολοβού.
Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

Αλλαγή για τα Χανιά. Ο Λίτα στη θέση του Δεινόπαπα.
46′
46′
47′
Ο σκόρερ του δευτέρου γκολ του Ολυμπιακού:

52′
54′
Ετοιμάζει αλλαγή ο Λυρώνης για τα Χανιά.
60′
60′
Εντυπωσιακή φωτογραφία από την εναέρια μονομαχία μεταξύ Τσούτση και Καμπιάσο:

65′
66′
Φάουλ του Σεμπά στον Μπριλάκη. Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ο παίκτης των Χανίων.
69′
70′
72′
72′
74′
Ο Μάρκο Σίλβα με αρκετές φωνές σήμερα:

77′
79′
Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης επιστέφει στους αγωνιστικούς χώρους και παίρνει τη θέση του Καμπιάσο. Παίρνει και το περιβραχιόνιο από τον Αργεντινό.
Ο Γιάννης Μανιάτης δεν έχει παίξει σε επίσημο ματς μετά το σοβαρό τραυματισμό του στο ματς με την ΑΕΚ για την περυσινή σεζόν του Κυπέλλου Ελλάδας. Πάντως το μέλλον του στους “ερυθρολεύκους” μοιάζει επισφαλές.
Ο Κολοβός με την μπάλα:

Κι ο Άλαν Πουλίδο θα περάσει στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Σεμπά:
86′
87′
87′
Έχει ξεκαθαρίσει το ματς και κατα πολύ και η πρόκριση.
90′
91′
Τέλος της αναμέτρησης στα Περιβόλια. Ο Ολυμπιακός νικά 4-1 τα Χανιά. Το γκολ των Κρητικών ο Γκέσιος, αυτά του Ολυμπιακού οι Ερνάνι, Κολοβός, Σεμπά και Μανιάτης. Ο τελευταίος κατά την επιστροφή του σε επίσημο ματς μετά τον τραυματισμό του κατά την περυσινή σεζόν.
Ευχαριστούμε που παρακολουθήσατε μαζί μας την εξέλιξη του ματς.
Καλησπέρα, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την εξέλιξη του ματς ανέμεσα στον Α.Ο Χανίων και τον Ολυμπιακό για τους “16′ του Κυπέλλου Ελλάδας.