Ξάνθη – Λεβαδειακός 4-1
Με γκολ στην αρχή κάθε ημιχρόνου και λίγο πριν από το φινάλε η Ξάνθη επιβλήθηκε 4-1 του Λεβαδειακού για 12η φορά στις 13 μεταξύ τους συναντήσεις στη Θράκη. Μείωσαν προσωρινά οι Βοιωτοί, χωρίς όμως συνέχεια.
Η εικόνα του αγώνα
Όλα πήγαν πρίμα για την Ξάνθη, η οποία από το 3ο λεπτό, είχε ήδη εξασφαλίσει προβάδισμα χάρη στην ασίστ του Μάνταλου στον Σολάρι. Ήταν το ιδανικότερο ξεκίνημα για την ομάδα του Νίκου Κεχαγιά, η οποία είχε την ευχέρεια να χτίσει πάνω σε αυτό το αποτέλεσμα και να αφήσει σε δεύτερο ρόλο το Λεβαδειακό.
Οι Βοιωτοί αναθάρρησαν μετά από μια δυο προσωπικές ενέργειες του Μάρτινς και ένα σουτ του Βαρέλα, αλλά το 2-0 του 49′ από το πέναλτι – γκολ του Σολάρι (ανατροπή του Κώτσιου στον Κάλβο) έφερε την Ξάνθη σε ακόμη πιο πλεονεκτική θέση, αφού οι φιλοξενούμενοι έκαναν σποραδικές επιθέσεις χωρίς να πιέζουν τον Κυριακίδη. Μόνο ο Μιλοσάβλιεφ είχε τον τρόπο ν’ απειλεί τον γκολκίπερ των “ακριτών” χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Όταν ο Γεωργίου μείωσε με κεφαλιά στο 75′, οι πιθανότητες ανατροπής αυξήθηκαν, παίζοντας ωστόσο με δύο παίκτες στην επίθεση (μπήκε και ο λαβωμένος Μάντζιος) υπήρξαν πολλά κενά στα μετόπισθεν, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι.
Ο Σολτάνι κατά βάση, ο οποίος πρώτα, στο 84′, κέρδισε πέναλτι (δεν φαίνεται ν’ ανατρέπεται από τον Κώτσιο) που εκτέλεσε εύστοχα ο Μαρίν, και κατόπιν στο 86′ μ’ ένα σουτ – κεραυνό εκτός περιοχής ύστερα από ωραίο στρώσιμο του Ντε Γκούζμαν. Καμία τύχη πλέον για τον Λεβαδειακό, ο οποίος πέταξε λευκή πετσέτα, μην έχοντας χρόνο στη διάθεσή του.
MVP
Ο Κάρλος Κάλβο δεν σκόραρε, ήταν όμως ο ηγέτης στη μεσαία γραμμή της Ξάνθης. Από τα δικά του πόδια οργανώθηκαν οι περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του Κεχαγιά, ξεσήκωσε δε με τρεις – τέσσερις ενέργειές του την κερκίδα.
Αδύναμος κρίκος
Για το γεγονός ότι ο Λεβαδειακός εκτέθηκε αμυντικά ευθύνεται σε πολλές περιπτώσεις ο Πετράτσι, ο οποίος δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Παντελίδη.
Σχόλιο
Ο Ξάνθη δεν έλαμψε με την απόδοσή της, κατάφερε όμως να εκμεταλλευτεί τις περιστάσεις, να σκοράρει όταν της δόθηκε η ευκαιρία να πάρει μια νίκη που είχε μεγάλη ανάγκη. Ο Λεβαδειακός είχε διάθεση, όχι όμως τρόπο να κλέψει κάτι από ένα παιχνίδι που τα δεδομένα ανατράπηκαν από νωρίς. Μαύρη τρύπα τα ταξίδια της ομάδας της Βοιωτίας στην ακριτική πόλη.
Οι συνθέσεις
Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Χοσέμι, Παΐτο, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν, Μάνταλος (81′ Μαρίν), Κάλβο (87′ Ράνος), Σολτάνι, Σολάρι (67′ Βασιλακάκης)
Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Πετράτσι (62′ Λυκογιάννης), Βαρέλα, Μάρτινς (70′ Μάντζιος), Ορτέγα, Μιλοσάβλιεφ, Καπό (43′ Γιάντσης)