Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Ξάνθη, όμως, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζίμι Ντουρμάζ και Κώστα Φορτούνη κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Νικολάι Ντιμιτρόφ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Ακρίτες.

Ξάνθη - Ολυμπιακός 1-3
INTIME SPORTS

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Το πρέσινγκ των παικτών της Ξάνθης στα 3/4 του γηπέδου δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Ο Ράζβαν Λουτσέκου είχε "διαβάσει" εξαιρετικά το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων", κλείνοντας τους χώρους, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καρίλ Σολτάνι. Στο 37' ο Μάνουελ Ντα Κόστα έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αλβάρο Μποτία να περνάει στη θέση του.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Σουηδός άσος με ένα τρομερό σουτ με το δεξί "κεραυνοβόλησε" τον Τσέναμο κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 44' ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή θέση, αιφνιδιάζοντας τον Τσέναμο, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ιντέγε δεν κατάφερε να πλασάρει τον 35χρονο γκολκίπερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη μπήκε δυνατά και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μποτία, γύρισε στον Καπετάνο, ο οποίος έστρωσε στον Ντιμιτρόφ κι αυτός με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο για το 1-1.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως σε δύο περιπτώσεις οι Ιντέγε και Φορτούνης δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ. Τελικά, η πίεση των Πειραιωτών "απέδωσε καρπούς", αφού στο 65' ο Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Μπαξεβανίδη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και τριπλασίασε τα τέρματά του, με όμορφο πλασέ του Φορτούνη μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η Ξάνθη προσπάθησε να επανέλθει στη διεκδίκηση του αγώνα, έχασε δύο καλές στιγμές, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να κάνουν το "4 στα 4" στο πρωτάθλημα και να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

MVP

Ο Κώστας Φορτούνης είχε γι' ακόμα μία αγωνιστική καταλυτική παρουσία στην επικράτηση του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας άσος σημείωσε 2 γκολ, ενώ ήταν το Α και το Ω στο δημιουργικό κομμάτι των "ερυθρόλευκων". Βέβαια, ο Τζίμι Ντουρμάζ ανταγωνίζεται τον 21χρονο μέσο, αφού πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, όμως ο Φορτούνης είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Δήμος Μπαξεβανίδης "κρέμασε" την ομάδα του, αφού έκανε ένα αψυχολόγητο πέναλτι που έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Ολυμπιακό σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο Έλληνας μπακ τα βρήκε "σκούρα" κόντρα στον δραστήριο Ντουρμάζ, τον οποίο δεν κατάφερε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να αντιμετωπίσει.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη σε μία δύσκολη έδρα. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα δεν επηρεάστηκαν από τη γρήγορη ισοφάριση, έμειναν πιστοί το πλάνο τους και δικαιώθηκαν. Ο Λουτσέσκου είχε διαβάσει σωστά τον τρόπο παιχνιδιού των "ερυθρολεύκων", κατάφερε να περιορίσει τα ατού τους, όμως η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Παπαστεργιανός, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Ντιμιτρόφ (63' Χερέα), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα (37' Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Ομάρ, Μιλοβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ,Φορτούνης, Ιντέγε

Το live

19:50
Καλησπέρα σας από το "Skoda Ξάνθη Arena". Η Ξάνθη υποδέχεται τον Ολυμπιακό για την 4η αγωνιστική της Super League. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 20:30.
19:51
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν δεχθεί ακόμη τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα. Έχουν δύο ισοπαλίες κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ πήραν ένα σπουδαίο "διπλό" στο Περιστέρι κερδίζοντας τον Ατρόμητο με 1-0.
19:54
Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μετράει 3 νίκες σε 3 παιχνίδια, ωστόσο ο Σίλβα γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να παρουσιαστούν καλύτεροι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς για να κάμψουν την αντίσταση της Ξάνθης.
19:56
Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει τονίσει στους παίκτες του τις δυσκολίες του αγώνα, ενώ στάθηκε κυρίως στην καλή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης και τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς που διαθέτει.
19:59
Η εντεκάδα της Ξάνθης: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ.
20:00
Η εντεκάδα του Ολυμπιακού: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο, Φορτούνης, Πάρντο, Ντουρμάζ, Ιντέγιε.
20:04
Οι δύο ομάδες βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και πραγματοποιούν το ζέσταμα τους.
20:05
Ιδανικός για ποδόσφαιρο ο καιρός στην Ξάνθη. Αραιές νεφώσεις και θερμοκρασία κοντά στους 22 βαθμούς Κελσίου.
20:11
Οπαδοί και των δύο ομάδων έχουν ήδη πάρει θέση στις εξέδρες του "Skoda Ξάνθη Arena". Οι φίλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000.
20:17
Ολοκλήρωσαν το ζέσταμα τους οι δύο ομάδες και έφυγαν για τα αποδυτήρια, Ένα τέταρτο μας χωρίζει από τη σέντρα της αναμέτρησης.
20:21
Σε πολύ καλή κατάσταση δείχνει και ο αγωνιστικός χώρος που θα φιλοξενήσει την αναμέτρηση.
20:26
Ετοιμάζονται για την είσοδο τους στο χορτάρι οι δύο ομάδες.
20:28
Το γήπεδο δεν έχει πολύ κόσμο διότι είναι και πολύ ακριβό το εισιτήριο (25 ευρώ0. Δεν είναι ωραία η εικόνα στις εξέδρες...
20:28
Μπήκαν οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Σε λίγο έχουμε σέντρα στο ματς.
20:29
Σε συνολικά 26 αγώνες που έχει δώσει o Ολυμπιακός στην έδρα της Skoda Ξάνθης, έχει απολογισμό 17 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες.
20:30
Πρώτο επίσημο παιχνίδι μακριά από την Αθήνα για τον Ολυμπιακό, αφού το ματς της δεύτερης αγωνιστικής κόντρα στον Λεβαδειακό έγινε στο ΟΑΚΑ.
20:30
Έναρξη του αγώνα.
20:31
Την 18αδα για τους γηπεδούχους συμπληρώνουν οι: Γκαραβέλης, Χερέα, Νιέτο, Ορφανίδης, Λισγάρας, Ζαραδούκας, Ράνος.

Οι αναπληρωματικοί του Ολυμπιακού: Kαπίνο, Μποτία, Φινμπόγκασον, Κασάμι, Σαλίνο, Ερνάνι, Σεμπά.

20:34
3' Ο Σολτάνι πάσαρε στον Παπαστεριανό, αλλά ήταν αδύναμο το σουτ και μπλόκαρε εύκολα ο Ρομπέρτο.
20:35
5' Ωραία σέντρα του Ντουρμάζ από τα αριστερά, ο Πάρντο έκανε το μονοκόμματο σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς για τους Πειραιώτες.
20:37
6' Συστάσεις του Μήτσιου στον Μπαξεβανίδη για ένα δυνατό φάουλ στον Ντουρμάζ. Θα μπορούσε να του έχει δείξει και την κίτρινη κάρτα.
20:38
7' Έβγαλε επικίνδυνη κόντρα η Ξάνθη, αλλά ο τελικός αποδέκτης της μπάλας, ο Καπετάνος, ήταν εκτεθειμένος στην περιοχή και υποδείχτηκε οφσάιντ.
20:39
Έχει καλό ρυθμό το ματς σε αυτό το ξεκίνημα στα "Πηγάδια".
20:41
10' Μοιρασμένο ως τώρα το παιχνίδι, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τη μεσαία γραμμή και να επιβάλουν το ρυθμό τους.
20:42
11' Πολύ καλή σέντρα του Ντουρμάζ για τον Ιντέγιε, αλλά ήταν λίγο πιο ψηλά απ' ό,τι θα ήθελε ο φορ του Ολυμπιακού, ο οποίος είχε κάνει την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι.
20:44
14' Μίνι διακοπή στο ματς, πεσμένος ο Παπαστεριανός, αλλά δεν φαίνεται να έχει κάτι και θα συνεχίσει κανονικά.
20:47
16' Ο Παπαστεριανός πήρε την μπουκιά από το στόμα του Καμπιάσο λίγο πριν σουτάρει μέσα από την περιοχή σε επιθετική προσπάθεια του Ολυμπιακού.
20:47

20:48
18' Έχει σηκωθεί για ζέσταμα ο Μποτία, διότι αισθάνεται ενοχλήσεις ο Ντα Κόστα.
20:49
Να πούμε πως η Ξάνθη ακόμα δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα, έχοντας φέρει 0-0 με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.
20:51
20' Ο Ιντέγιε υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον δεύτερο βοηθό ύστερα από μπαλιά του Καμπιάσο και ενώ έβγαινε απέναντι από τον Τσέναμο.
20:52
22' Ο Ντα Κόστα έκανε σήμα στον προπονητή του ότι μπορεί να συνεχίσει.
20:53
23' Ο Σολτάνι πήρε την μπάλα από τα αριστερά, άρχισε να συγκλίνει προς το κέντρο, σούταρε με το δεξί έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από το δοκάρι του Ρομπέρτο.
20:55
25' 39%-61% η κατοχή της μπάλας μέχρι στιγμής.
20:56

20:59
29' Σουτ του Ντα Κόστα έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Τσέναμο.
21:00
2(1) - 2(1) οι τελικές προσπάθειες στο ματς.
21:05
34' Ο Ολυμπιακός έχει πάρει μέτρα στο χορτάρι και ψάχνει να βρει κενούς χώρους για την εστία του Τσέναμο.
21:07
36' Σέντρα του Φορτούνη από τα αριστερά, ο Καμπιάσο έκανε την κεφαλιά ερχόμενος με φόρα από πίσω, αλλά η μπάλα κατέληξε μακριά άουτ. Περίμενε και ο Ιντέγιε δίπλα του, αλλά ο Αργεντινός προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη του.
21:08
37' Ο Ντα Κόστα έπεσε στο χορτάρι, καθώς πονάει στο δεξί του γόνατο. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Μαροκινός και ετοιμάζεται ο Μποτία. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και το ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού.
21:09
39' Έξω ο Ντα Κόστα και στην θέση του ο Μποτία.
21:10

21:11
40' Ο Καπετάνος προσπάθησε να περάσει τον Μποτία, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Ισπανού και ίσως λίγο στο χέρι, το οποίο ήταν σχεδόν κολλημένο. Δεν υπήρχε πρόθεση, σωστά ο Μήτσιος δεν έδωσε κάτι.
21:12
42' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Τζίμι Ντουρμάζ έπιασε έναν "κεραυνό" με το δεξί του πόδι από το ύψος της περιοχής και προς τα αριστερά, η μπάλα κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι του Τσέναμο και 1-0 για την ομάδα του Πειραιά. Εκπληκτικό γκολ από τον Σουηδό εξτρέμ.
21:14
44' Mεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Τσέναμο δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει, η μπάλα έφτασε στον Ιντέγιε, αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά την φάση και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης.
21:15
Ένα λεπτό οι καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
21:16
Λήξη πρώτου ημιχρόνου.
21:17
Οι γηπεδούχοι εκφράζουν κάποια παράπονα για τον Μήτσιο, με τον Κασναφέρη να μπαίνει μέσα για να ηρεμήσει τους παίκτες του. Ο Ολυμπιακός προηγείται με το υπέροχο γκολ του Ντουρμάζ.
21:21
2-6 οι τελικές, 37%-63% η κατοχή της μπάλας.
21:35
Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.
21:36
47' Οι Σεμπά και Κασάμι σηκώθηκαν για ζέσταμα από τον Μάρκο Σίλβα.
21:37

21:37
48' Έχει σηκώσει τρεις παίκτες για ζέσταμα και ο Ραζβάν Λουτσέσκου.
21:39
50' ΓΚΟΛ για την Ξάνθη. Λάθος του Μποτία, έκλεψε ο Βασιλακάκης, έδωσε στον Καπετάνο, αυτός πάσαρε στον Ντιμιτρόφ και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στο δεξί "παραθυράκι" του Ρομπέρτο για το 1-1. Ο Ισπανός τερματοφύλακας βγήκε για να δυσκολέψει τον σκόρερ, αλλά δεν τα κατάφερε.
21:42
52' Σέντρα του Ντουρμάζ από τα αριστερά, κεφαλιά του Ιντέγιε στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα κατέληξε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσέναμο. Μια ανάσα από το 2-1 ο Ολυμπιακός.
21:43
54' Κίτρινη κάρτα στον Φορτούνη.
21:44
54' Κίτρινη κάρτα στον Παπαστεριανό.
21:44

21:48
58' Ένας διαξιφισμός ανάμεσα σε Φλίσκα και Πάρντο, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια.
21:49
60' Τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Πολύ καλή σέντρα του Πάρντο από τα δεξιά, ο Φορτούνης έκανε κεφαλιά σχεδόν εξ επαφής, αλλά μπλόκαρε την μπάλα ο Τσέναμο. Πολύ κοντά στο να πάρει και πάλι το προβάδισμα η ομάδα τυο Μάρκο Σίλβα.
21:51
Ο Ολυμπιακός έχει δυο πολύ καλές φάσεις για να μπει και πάλι σε θέση οδηγού, αλλά τις σπατάλησε με τους Ιντέγιε και Φορτούνη.
21:52
62' Ωραία ενέργεια του Φορτούνη, έκανε το γύρισμα από τα αριστερά στη μικρή περιοχή, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε σε κόρνερ.
21:52
63' Έξω ο Ντιμιτρόφ και μέσα ο Χερέα.
21:53
63' Πέναλτι για τον Ολυμπιακό.
21:53
64' Κίτρινη κάρτα για τον Μπαξεβανίδη, ο οποίος έκανε αντικανονικό τάκλιν στον Ντουρμάζ και τον έριξε κάτω. Σωστή η απόφαση του Μήτσιου.
21:54
64' Κίτρινη κάρτα και στον Καπετάνο για διαμαρτυρία.
21:54
65' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Από την άσπρη βούλα ο Φορτούνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσέναμο, ο οποίος έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία, αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.
21:57
35%-65% η κατοχή της μπάλας.
21:57
68' ΓΚΟΛ για τον Ολυμπιακό. Ο Ντουρμάζ έδωσε στον Ιντέγιε, αυτός έκοψε υπέροχα στον Φορτούνη και εκείνος από κοντά δεν είχε πρόβλημα με αριστερό πλασέ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1 των Πειραιωτών. Δεύτερο γκολ στο ματς και τέταρτο φέτος στο πρωτάθλημα για τον Τρικαλινό μεσοεπιθετικό.
21:59
69' Έξω ο Καμπιάσο και μέσα ο Κασάμι. Καταχειροκροτήθηκε απ' όλους ο Αργεντινός.
22:00
71' Έξω ο Πάρντο και μέσα ο Ερνάνι. Ολοκλήρωσε τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός.
22:03
3(2)-10(7) οι τελικές ως τώρα στο ματς.
22:05
76' Μεγάλη ευκαιρία για την Ξάνθη. Ο Χερέα γύρισε την μπάλα από τα δεξιά και ο Ελαμπντελαουί έδιωξε σε κόρνερ στη μικρή του περιοχή. Πολύ καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Αδράνησε σε αυτή την φάση η άμυνα του Ολυμπιακού.
22:07

22:08

22:09
76' Έξω ο Βασιλακάκης και μέσα ο Νιέτο.
22:10
80' Μέσα ο Ράνος και έξω ο Καπετάνος.
22:11
81' Σουτ του Κασάμι σε αντεπίθεση του Ολυμπιακού, ο Τσέναμο δεν κατάφερε να μπλοκάρει και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
22:13
Τρία τα κόρνερ για την Ξάνθη στο ματς, τέσσερα έχει ο Ολυμπιακός.
22:14
84' Ο Μαζουακού έβγαλε καλή μπαλιά στον Ερνάνι ο οποίος έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά, αλλά το κοντρόλ του ήταν κακό και η μπάλα κατέληξε άουτ.
22:15
85' Πολύ ωραία ενέργεια του Ντουρμάζ, σουτ με το αριστερό, αλλά ο Τσέναμο έπεσε στην δεξιά του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός κυνηγάει και τέταρτο γκολ στο ματς.
22:16
07/ γεμίσματα η Ξάνθη και 10/22 ο Ολυμπιακός.
22:17
Θυμίζουμε ότι και πέρυσι ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 στα "Πηγάδια" στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον "ερυθρόλευκο" πάγκο.
22:20
90' Ο Χερέα δεν κατάφερε με τακουνάκι μέσα από τη μικρή περιοχή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να μειώσει σε 3-2. Πολύ καλή στιγμή για την Ξάνθη.
22:21
91' Κουτσαίνει ο Ερνάνι και δέχεται τις ιατρικές περιποιήσεις. Να δούμε αν θα μπορέσει να συνεχίσει.
22:21
Τρία είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.
22:22
Είχε κάποια... γαλλικά ο Ντουρμάζ με τον Λουτσέσκου.
22:22
93' Κίτρινη κάρτα στον Ντουρμάζ.
22:23
Λήξη του αγώνα.
22:24
Ο Ολυμπιακός έκανε το "4 στα 4", περνώντας από την έδρα της Ξάνθης με 3-1, η οποία υπέστη την πρώτη φετινή της ήττα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Ντουρμάζ και τον Φορτούνη.
22:24
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK