Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-0 (VIDEOS)

Η ανεβασμένη Ξάνθη νίκησε εύκολα 3-0 τον προβληματικό στα τελευταία ματς Παναιτωλικό, για την 26η αγωνιστική, παραμένοντας σε τροχιά πλέι οφ.

Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-0 (VIDEOS)

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα του αγώνα:

Η Ξάνθη επιχείρησε από νωρίς να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, με τον Παναιτωλικό όμως να μην υποχωρεί, προσπαθώντας να δημιουργήσει προβλήματα με κάθε ευκαιρία στην άμυνα της ακριτικής ομάδας. Στο 27ο λεπτό μάλιστα ο Κάπελ επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή κι έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κυριακίδη, δημιουργώντας την πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς.

Η Ξάνθη κατάφερε τελικά να προηγηθεί στην πρώτη επικίνδυνη φάση που κατάφερε να κάνει, όταν στο 40ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Λουσέρο από αριστερά, ο Παπάζογλου με κοντινή κεφαλιά νίκησε τον Μπρακάλι για το 1-0. Οι γηπεδούχοι δεν απειλήθηκαν στα λεπτά που απέμειναν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη μπήκε με άγριες διαθέσεις στον αγωνιστικό χώρο και στο 59' κέρδισε πέναλτι όταν ο Μαλεζάς μάρκαρε αντικανονικά τον Καπετάνο μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Κλέιτον, όμως έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπρακάλι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Κλέιτον πήρε το "αίμα" του πίσω και με κοντινή προβολή μετά από σέντρα Βάλτερ από δεξιά νίκησε τον Μπρακάλι για το 2-0.

Στο 83' ο Κλέιτον σε ρόλο δημιουργού πια, έδωσε στον Παντελή Καπετάνο και αυτός με σουτ εντός περιοχής έκανε το 3-0, στέλνοντας την μπάλα να βρει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τα λεπτά κύλησαν δίχως κάτι αξιόλογο στη συνέχεια με τους γηπεδούχους να παίρνουν πολύ σημαντική νίκη με 3-0, έχοντας μάλιστα και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την ομάδα του Αγρινίου.

MVP:

Ο Σίλβα Κλέιτον έχασε το πέναλτι στο 60ο λεπτό, όμως στη συνέχεια βάλθηκε να επανορθώσει και τα κατάφερε με το παραπάνω. Σκόραρε στο 64' κι έδωσε την ασίστ του τρίτου γκολ στον Παντελή Καπετάνο.

Αδύναμος κρίκος:

Ο Παναιτωλικός αντιμετώπισε σοβαρό ανασταλτικό πρόβλημα, κάτι για το οποίο ευθύνεται τόσο η μεσαία γραμμή, όσο και άμυνα. Συνολικά πάντως οι Αγρινιώτες βρέθηκαν σε κακή μέρα.

Σχόλιο:

Η Ξάνθη χρειάστηκε αρκετή ώρα να πάρει μπρος, όμως από τη στιγμή που κατάφερε να προηγηθεί, όλα έγιναν ευκολότερα. Οι ακρίτες έδειξαν ότι έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν θέση στην πεντάδα και το απέδειξαν περίτρανα απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88' Ράνος).

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Νίκολας Μαρτίνες (68' Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57' Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72' Κουτρομάνος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK