Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEO)

Με το γκολ του Νίκου Καρέλη στο 88' ο Παναθηναϊκός πήρε πολύτιμη ισοπαλία με γκολ στα Πηγάδια από την Ξάνθη (1-1) και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Η ρεβάνς στη Λεωφόρο στις 29/01.

Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1 (VIDEO)

Τo live του αγώνα

Η εικόνα του αγώνα

Ο σχετικά βαρύς αγωνιστικός χώρος άνοιξε από νωρίς το παιχνίδι στα Πηγάδια. Οι μεγάλες μπάλες από την άμυνα στην επίθεση δημιουργούσαν προβλήματα στις άμυνες, ιδιαίτερα όμως σ' αυτή του Παναθηναϊκού που έχει πολλά βαριά κορμιά.

Από τη στιγμή που οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν καθαρή ευκαιρία αν και μπήκαν πολλές φορές με αξιώσεις στη μεγάλη περιοχή (ο Καρέλης εκεί δεν είχε τις καλύτερες επιλογές), δέχθηκαν την πίεση του αντιπάλου τους και η αλήθεια είναι ότι παρουσιάστηκαν ευάλωτοι στην πίεση.

Ο Κλέιτον και ο Σολτάνι δοκίμασαν τα αντανακλαστικά του Κοτσόλη ο οποίος αντέδρασε με επιτυχία στο 24' και στο 31', στο 43' όμως το μονοκόμματο σουτ του Λουσέρο μετά τη σέντρα ακριβείας του Μπέρτου δεν άφησε περιθώρια στον Ελληνα πορτιέρο.Το 1-0 ήταν γεγονός.

Το γκολ, στη θεωρία τουλάχιστον, θα έπρεπε να προκαλέσει την αντίδραση του Παναθηναϊκού. Πρακτικά όμως οι πράσινοι δεν μπόρεσαν να κάνουν πολλά πράγματα γιατί ούτε χώρους είχαν ούτε καλές επιλογές στις πάσες τους.

Ο Αναστασίου έκανε εσωτερικές και όχι μόνο αλλαγές, έφερε τον Ζέκα σε θέση δεξιού μπακ, χρησιμοποίησε τον Πέτριτς αλλά από όλα αυτά η Ξάνθη ουδόλως προβληματίστηκε. Αντιθέτως λίγο έλειψε να σκοράρει και πάλι με τον Λουσέρο στο 74'.

Για να γίνει...δουλειά στην επίθεση του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να μπει ο Μπεργκ. Ο Σουηδός με μία και μόνο ενέργεια (επέλαση από αριστερά στο 88') έφτιαξε το γκολ των "πράσινων" που πέτυχε ο Καρέλης με πλασέ στην κίνηση ενώ αν ήταν πιο προσεκτικός στη φάση του 90' θα είχε στείλει από σήμερα τον Παναθηναϊκό στα προημιτελικά.

MVP

Ο Νίκος Καρέλης το ζήτησε το γκολ από την αρχή της αναμέτρησης. Με συνέπεια αλλά όχι με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα. Εν τέλει στο 88', σε μία από τις ελάχιστες πάσες που πήρε, έκανε το γκολ που έκανε το τέρμα που καθιστά τον Παναθηναϊκό φαβορί για την πρόκριση.

Αδύναμος Κρίκος

Η άμυνα του Παναθηναϊκού αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Για να είμαστε πιο ακριβείς, η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι το βασικό 6άρι,ο Μέντες, έγινε στο 59' αλλαγή.

Σχόλιο

Η Ξάνθη έχασε ευκαιρία να πάρει μία νίκη η οποία θα έκανε την πρόκριση πιο κοντινή. Είχε τις φάσεις αν μην τι άλλο. Στο τέλος της ημέρας όμως και ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται άτυχος. Το τετ-α-τετ στο 90' δεν θα το έχανε υπό νορμάλ συνθήκες ο Μπεργκ.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Κυριακίδης, Ουάλας, Γούτας, Καρυπίδης (22' Λισγάρας), Μπέρτος, Παπαστεριανός (90' Φερνάντεθ), Ομπόντο, Λουσέρο, Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (65' Βασιλακάκης).

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (59' Πέτριτς), Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Μέντες (59' Λαγός), Δώνης, Κλωναρίδης (75' Μπεργκ), Ατζαγκούν, Ζέκα, Καρέλης.

Τα highlights του αγώνα:

News 24/7

24MEDIA NETWORK