Ξανθόπουλος: "Υπήρχαν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια"

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο ήταν το τελευταίο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα για τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα αφήνοντας αιχμές στον πρόεδρο του ΠΑΣ, Αλέξη Κούγια.

Ξανθόπουλος: "Υπήρχαν παρεμβάσεις στα αποδυτήρια"
Το παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο ήταν το τελευταίο στον πάγκο του ΠΑΣ Γιάννενα για τον Βασίλη Ξανθόπουλο. Αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Έλληνας τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα αφήνοντας αιχμές στον πρόεδρο του ΠΑΣ, Αλέξη Κούγια. Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε ότι ο πρόεδρος της ομάδας δεν του ζήτησε να παραιτηθεί, αλλά άφησε αιχμές για παρεμβολές του ίδιου στα αποδυτήρια της ομάδας.

« Δεν μου ζήτησε ο κ. Κούγιας να παραιτηθώ. Όταν είχαμε κλείσει τη συμφωνία, είχα ζητήσει να μην παρεμβαίνει στα αποδυτήρια. Αυτό τηρήθηκε μέχρι χθες. Πέρυσι υπήρχαν παρεμβάσεις και τα παιδιά μου είχαν πει ότι ένιωθαν πίεση, γι αυτό και ζήτησα να μη γίνεται φέτος. Στο ημίχρονο που χάναμε με 3-0, παίζαμε με δέκα παίκτες και κινδυνεύαμε και με διασυρμό, είπαμε να είμαστε ήρεμοι και να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και την ομάδα. Δυστυχώς ο πρόεδρος τα έβλεπε διαφορετικά τα πράγματα, άσκησε κάποια πίεση τους παίκτες. Στο τέλος ήθελα να ευχαριστήσω τους παίκτες γιατί έχουμε και αγώνα την Κυριακή και πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα», τόνισε, ενώ συνέχισε: « Είχαμε άριστο κλίμα στα Γιάννενα, τέτοιο κλίμα μου λένε όλοι ότι ο ΠΑΣ είχε χρόνια να δει. Περίμενα τους παίκτες να τους μιλήσω, ήρθε ο κ. Κούγιας στα αποδυτήρια και άρχισε να λέει με επιθετικότητα ότι δεν είναι ευχαριστημένος. Αυτά αντανακλούν σε μένα γιατί εγώ στήνω την ομάδα. Εμείς παίζαμε με το στυλ που έπαιζε η ΑΕΚ. Δεν κλειστήκαμε και τα παιδιά προσπάθησαν. Αλλά ήθελε πολύ το παιχνίδι ο κ. Κούγιας. Δεν μου άρεσε η παρέμβαση, ήταν θέμα δικό μου να δώσω άλλη ώθηση στην ομάδα για το επόμενο ματς. Του είπα ότι αυτά μπορώ να προσφέρω, είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών, έθεσα την παραίτησή μου στη διάθεσή του και την έκανε αμέσως δεκτή».

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος δεν έκρυψε ότι η ομάδα πίστευε σε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά μετά το πρώτο γκολ της Ένωσης χάλασαν τα σχέδια τους. « Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να αντισταθούμε στην ΑΕΚ, δεν μπήκαμε με ηττοπάθεια. Ο ΠΑΣ είναι μεγάλη ομάδα, είμαστε σε καλή κατάσταση, αλλά υπήρχε πίεση από πέρυσι και αυτό προβλημάτιζε τους πάντες. Αυτό δημιουργούσε άσχημο κλίμα στα αποδυτήρια, οι παίκτες σκέφτονταν με το άγχος του ποιος θα φύγει θα παίζουμε; Εγώ λειτουργώ αξιοκρατικά και δεν παίρνω γραμμή από κανένα. Θεωρώ υπερβολικό να μπαίνει ένας πρόεδρος μετά από κάθε ματς -κυρίως μετά από αποτυχία- και να μειώνει τους πάντες. Δηλαδή επειδή βάζει χρήματα πρέπει να ισοπεδώνει τα πάντα; Δεν μιλάω αποκλειστικά για τον κ. Κούγια, μιλάω γενικά. Οι παίκτες δεν βγάζουν περιουσία από αυτές τις ομάδες. Όταν πάνε 30 χρονών, δεν θα είναι εξασφαλισμένοι οικονομικά από αυτές τις κατηγορίες, δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα. Πρέπει να τους σεβόμαστε. Εδώ με στήριξαν όλοι, είχε γίνει πολύ καλή προσπάθεια στην ομάδα δεν καταλαβαίνω πως καταλήξαμε έτσι», εκφράζοντας και ένα παράπονο επειδή δεν είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την δουλειά που ξεκίνησε στον «Άγιαξ» της Ηπείρου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK