Ξεκάθαρο φαβορί ο Μποροβήλος για την προεδρία της λίγκας!

Αν και δεν έχουν αποφασίσει όλες οι ομάδες τι θα κάνουν στις εκλογές της Τρίτης στη Super League, ο Γιώργος Μποροβήλος φαντάζει αυτή τη στιγμή ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί να αναλάβει την προεδρία! Δεν στηρίζεται ο Πουλινάκης, θέλει αλλά… δεν μπορεί Σωπήλης!

Ξεκάθαρο φαβορί ο Μποροβήλος για την προεδρία της λίγκας!

Η Super League ανακοίνωσε και επίσημα ότι την προσεχή Τρίτη 1/7 και λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή της κλήρωσης του πρωταθλήματος, θα συνεδριάσει το Δ.Σ. προκειμένου να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του συνεταιρισμού, μετά τη λήξη της διετούς θητείας του Γιάννη Μώραλη, που από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει τη Δημαρχία του Πειραιά.

Ήρθε η ώρα του;

Βάσει των δεδομένων και των πληροφοριών που διαρρέονταν μέχρι την Πέμπτη 26/6 το βράδυ, ο Γιώργος Μποροβήλος φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί να αναλάβει την προεδρία της λίγκας. Για τον πρόεδρο του Αστέρα Τρίπολης και επί σειρά ετών αναπληρωτή πρόεδρο της διοργανώτριας, η ανάληψη του προεδρικού θώκου της Super League αποτελεί εδώ και χρόνια τον διακαή του πόθο, αλλά πάντα προέκυπτε μια άλλη υποψηφιότητα με ευρύτερη αποδοχή και έτσι έμενε σταθερά δεύτερος τη τάξει.

Αυτή τη φορά, η υποψηφιότητα Μποροβήλου φέρεται να τυγχάνει της αποδοχής μεγάλου αριθμού ΠΑΕ και φυσικά του Ολυμπιακού που αποτελεί τον ισχυρό πόλο στη λίγκα. Αν και δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις στήριξης, είναι ξεκάθαρο ότι στο στρατόπεδο των «ερυθρολεύκων» βλέπουν με πολύ θετικό μάτι την υποψηφιότητα Μποροβήλου.

Πουλινάκης και Σωπήλης

Όσον αφορά τον Μάνθο Πουλινάκη, το ρεπορτάζ που δημοσίευσε πρώτο το contra.gr την περασμένη Δευτέρα 23/6, επιβεβαιώνεται πλήρως! Η περίπτωση του προέδρου του ΟΦΗ δείχνει να έχει καεί οριστικά για δύο λόγους: πρώτον, διότι προέρχεται από ΠΑΕ με μεγάλα οικονομικά προβλήματα και αβέβαιο μέλλον και δεύτερον, διότι οι ανταγωνίστριες ομάδες και κυρίως οι μικρές, θεωρούν πως με τον Πουλινάκη στην προεδρία της λίγκας θα ισχυροποιηθεί ο ΟΦΗ στα κέντρα αποφάσεων. Και με δεδομένο ότι τη νέα σεζόν θα υποβιβαστούν τέσσερις ομάδες στην Β’ Εθνική, δεν θέλουν να… «χαρίσουν» στους Κρητικούς αυτό το «πλεονέκτημα».

Να διαδεχθεί τον Γιάννη Μώραλη στην προεδρία της Super League, θέλει και ο β’ αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Στράτος Σωπήλης! Ο ίδιος βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά ότι με τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί στο συνεταιρισμό, μπορεί να πάρει… τρεις έως πέντε ψήφους το πολύ! Οι πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι ακόμη και στον Παναθηναϊκό δεν έχουν αποφασίσει αν θα «κατεβάσουν» τον Στράτο Σωπήλη για την προεδρία (ώστε να μετρήσουν και δυνάμεις) ή θα απέχουν γνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ηττηθούν.

Οι ζυμώσεις…

Στο παρασκήνιο πάντως γίνονται πολλές διαβουλεύσεις και συνεχείς ζυμώσεις και μέχρι την Τρίτη πολλά μπορεί να αλλάξουν, όπως έχει συμβεί άλλωστε πολλές φορές στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι στο Δ.Σ. της Τρίτης (που θα διεξαχθεί λίγες ώρες πριν την κλήρωση του πρωταθλήματος που θα γίνει το ίδιο βράδυ), θα εγγραφούν στη Super League τα νέα μέλη (Κέρκυρα και Νίκη Βόλου), ενώ θα τεθούν επί τάπητος και τα θέματα της διαιτησίας και των δανεικών ποδοσφαιριστών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK