Ξεκάθαρος ο Γιαννακόπουλος: "Ο ένας πιστός που έχει απομείνει, δεν φτάνει..."

Η δήλωση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν επιδέχεται περαιτέρω ερμηνειών. Από τη στιγμή που πρόταση που κατέθεσε για το PAO Foundation έπεσε στο κενό, ο ίδιος δεν δύναται ν' αναλάβει μόνος του το φορτίο, όταν αυτός που ευθύνεται (χωρίς να τον κατονομάζει) δεν έχει εμφανιστεί και ουδείς άλλος δεσμεύεται για... ένα ευρώ.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
giannakopoulos EUROKINISSI SPORTS

Ούτε αναρτήσεις στο instagram με φωτογραφίες και αινιγματικά σχόλια, απαντήσεις σε ακολούθους του ή άλλες διαρροές. Απευθείας βολές μέσω γραπτής δήλωσης.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να τοποθετηθεί με τον πλέον επίσημο τρόπο. Και να διευκρινίσει ότι η εμπλοκή του στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω ανάληψης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είναι ανέφικτη. Διότι η συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε για την ίδρυση και λειτουργία του PAO Foundation " δεν βρήκε ανταπόκριση".

Χαρακτήρισε, επίσης, ουτοπική την προσπάθεια να ζητηθεί από τον κόσμο να συνδράμει οικονομικά, τη στιγμή που " κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει σημεία ζωής" και πως ούτε ένας έχει δεσμευτεί για ένα ευρώ, ενώ προ(σ)κάλεσε τον Γιάννη Αλαφούζο να μιλήσει ανοικτά για το " ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση", σε συνέχεια της ανάρτησης που είχε κάνει την Πέμπτη.

Η ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η χθεσινή αποχώρηση του κ. Γιάννη Αλαφούζου από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και τα λεγόμενά του κατ' αυτήν, ήρθε να επιβεβαιώσει την άσχημη και κατ' εμέ μη αναστρέψιμη εικόνα των οικονομικών της ομάδας.

Ελπίζω πως για ιστορικούς και όχι μόνο λόγους θα μας ενημερώσει, ποιος και πώς έφερε τον Σύλλογο σε αυτή την τραγική κατάσταση...

Έχοντας πηδήξει όλοι εδώ και χρόνια από το καράβι που λέγεται Παναθηναϊκός, εύλογα ο κόσμος του Συλλόγου ευελπιστεί, ότι ο ένας πιστός που έχει απομείνει να προσπαθεί να βρεθεί διέξοδος, θα είναι για μια ακόμη φορά η λύση.

Δυστυχώς, τα μεγέθη είναι τέτοια που κανένα φυσικό πρόσωπο δεν μπορεί νόμιμα να ανταπεξέλθει οικονομικά σε τέτοια ανοίγματα.

Όπως είχα πει και από την πρώτη μου ανακοίνωση, προϋπόθεση για τη λειτουργία του PAO Foundation ήταν να παραδοθούν ΠΑΕ και ΚΑΕ άνευ χρεών και να μαζευτεί το απαραίτητο ποσό για τη δημιουργία της Παναθηναϊκής Πολιτείας.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον κ. Γιάννη Αλαφούζο και έχοντας καταλάβει και κατανοήσει την αδυναμία, έφτασα να πάρω την πρωτοβουλία να του προτείνω ότι το PAO Foundation θα μπορούσε να διαθέσει 15 από τα 85 plus εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του, στην κάλυψη παλαιών χρεών.

Αυτή μου η πρόταση όπως έχω ήδη ενημερώσει δεν βρήκε ανταπόκριση.

Το να ζητηθεί από τον απλό κόσμο να συνδράμει με ένα ποσό άνω των 130.000.000 ευρώ, ιδίως δε όταν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών θα πάει για την κάλυψη χρεών, που δημιούργησαν άλλοι, είναι πραγματικά ουτοπικό!

Πόσο μάλλον δε, όταν κανένας από τους επιφανείς Παναθηναϊκούς δεν έχει δώσει όλο αυτό το διάστημα "σημεία ζωής".

Τονίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί ούτε ένας να πει ότι δεσμεύεται να βάλει έστω ένα ευρώ.

Αποδείχτηκε ουτοπικό, επίσης, να περιμένουμε να αναλάβει ο υπαίτιος αυτής της κατάστασης τις ευθύνες του...

Νιώθω ήσυχος με την Παναθηναϊκή μου συνείδηση καθώς ως όφειλα εξάντλησα κάθε περιθώριο όχι απλά για την επιβίωση, αλλά για την αναγέννηση του Συλλόγου.

Με Παναθηναϊκούς χαιρετισμούς

Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος

24MEDIA NETWORK