Ξέσπασε για τους επικριτές ο Ζαγοράκης

Απάντηση στους επικριτές της Εθνικής ομάδας δίνει ο Θόδωρος Ζαγοράκης που βλέπει πρόκριση και στους "8" του Μουντιάλ. Τι λέει για την εποχή Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη

Ξέσπασε για τους επικριτές ο Ζαγοράκης
INTIME SPORTS

Ενοχλημένος για την σκληρή κριτική που ασκείται στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου εμφανίζεται με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Arenapress", ο Θόδωρος Ζαγοράκης. Ο βετεράνος άσος και νυν ευρωβουλευτής μιλά ακόμη για τον ΠΑΟΚ και την εποχή Αναστασιάδη που έχει αρχίσει.

Αναλυτικά όσα δηλώνει:

Για την Εθνική ομάδα και την κριτική που ασκείται: "Ακούω διάφορα για την εθνική μας ομάδα και απορώ: Είμαστε όλοι τόσο αχάριστοι; Είναι δυνατόν να ξεφωνίζουν αυτά τα παιδιά επειδή έχασαν 3-0 από την Κολομβία, να τους βγάζουν ξαφνικά άχρηστους, τη στιγμή που είμαστε στο Μουντιάλ; Ακούω ότι δεν παίζουμε καλά, δεν έχουμε φαντασία στο παιχνίδι μας και όμως εμείς είμαστε στους 16 του κόσμου! Πού βρισκόμαστε εμείς ποδοσφαιρικά και πού είναι η Ισπανία, η Ιταλία, η Αγγλία, οι παγκόσμιες δυνάμεις που αποκλείσθηκαν; Το βλέπουν αυτό; Έχω ζήσει κι εγώ την αμφισβήτηση, ως παίκτης της εθνικής ομάδας, αλλά αυτή η ομάδα είναι η φυσιολογική συνέχεια εκείνης του 2004. Είναι μια οικογένεια και να είστε βέβαιοι ότι οι παίκτες στενοχωριούνται όταν δεν κερδίζουν. Έχουν όμως στη Βραζιλία τη θετική ενέργεια και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Μπράβο στα παιδιά και τον προπονητή για όσα κατάφεραν έως τώρα".

Για το αν πιστεύει πως η Ελλάδα δεν έχει τύχη με την Κόστα Ρίκα: "Ποιος το είπε αυτό; Είναι δύσκολο το παιχνίδι, αλλά δεν είναι και μεγαθήριο η Κόστα Ρίκα! Έκανε έως τώρα μια σπουδαία πορεία στο Μουντιάλ, δεν έχασε από κανέναν, ούτε στο αδιάφορο ματς με τους Αγγλους, βγήκε πρώτη στον όμιλο, κάτι που δεν είναι τυχαίο. Δεν είναι Γερμανία, ούτε Ολλανδία, μπορούμε να την παλέψουμε, μπορούμε να προκριθούμε. Έχω θετική ενέργεια γι αυτό το παιχνίδι και εάν περάσουμε στους οκτώ, να δούμε τι θα έχουν να πουν για τους παίκτες και τον προπονητή..." .

Για τη φημολογία ότι προσπαθούσε να φέρει τον Σάντος στον ΠΑΟΚ: "Είναι ψέματα αυτό που λέγεται, αλλά συνήθισα. Φοβερός οχετός από κάποιους για τον Ζαγοράκη, αυτό είναι δεδομένο, αλλά δεν θέλω να το συζητήσω. Για τον Σάντος, πρέπει να πω ότι έχω δικαίωμα να πω την άποψή μου, αλλά όχι να πιέσω για κάποια απόφαση. Στον ΠΑΟΚ, σήμερα υπάρχει ιεραρχία και λειτουργεί κανονικότατα. Υπάρχουν άνθρωποι που χειρίζονται όλα τα θέματα, φυσικά και του προπονητή και ο δικός μου ο ρόλος δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη είναι συμβουλευτικός, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Όπως είδατε ο ΠΑΟΚ πήρε προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη και όχι τον Σάντος όπως γράφτηκε ότι θα έφερνα εγώ στην ομάδα. Οι μάσκες πέφτουν, έστω και αργά..."

Ξέσπασε για τους επικριτές ο Ζαγοράκης
INTIME SPORTS

Για το αν ο Σάντος είναι ο αγαπημένος του προπονητής: "Κοίταξε, αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θέλω να απαντήσω. Ο Σάντος είναι πετυχημένος από τα αποτελέσματα στην εθνική ομάδα. Όλοι κρινόμαστε από τα αποτελέσματα και εφόσον πέρασε η εθνική στους "16" του Μουντιάλ τι θα τον πούμε; Αποτυχημένο; Τον Σάντος, τον ήξερα πολύ καλά ως προπονητή, αφού συνεργαστήκαμε στην ΑΕΚ και πήραμε εκείνη τη χρονιά το κύπελλο. Όταν ανέλαβα την προεδρία στον ΠΑΟΚ, τον πήραμε, του εμπιστευτήκαμε την ομάδα γιατί πιστεύαμε σ' αυτόν και πιστεύω ότι μας δικαίωσε. Είμαστε ευχαριστημένοι από την πορεία της ομάδας και γι αυτό ζητήσαμε να παραμείνει μετά από τρία χρόνια συνεργασίας. Ήθελε να φύγει, το είχε προαποφασίσει και έφυγε. Στο καλό της Παναγίας...".

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη και την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ: "Και τον Αγγελο τον είχα προπονητή, σε δύσκολη εποχή, αλλά σε πολύ ωραία ποδοσφαιρική περίοδο. Όταν ήρθε, τότε, η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση και κάναμε ένα ντεμαράζ εκπληκτικό. Σε ένα ολόκληρο γύρο, χάσαμε μόνο από τον Ιωνικό και φέραμε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όλες οι άλλες ήταν νίκες, φοβερή πορεία. Ήρθε Δεκέμβριο, δουλέψαμε μαζί ένα χρόνο και εγώ έφυγα τον άλλο Δεκέμβρη. Όποιος αγαπάει την ομάδα του ΠΑΟΚ, πρέπει να συμπαρασταθεί στον Άγγελο, είναι ο προπονητής μας και τον στηρίζουμε. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να πετύχει τους στόχους που θα Βάλει μαζί με τη διοίκηση και τον μεγαλομέτοχο".

Ξέσπασε για τους επικριτές ο Ζαγοράκης

Για το γεγονός ότι βοηθός του είναι ο Γκαρσία: "(γέλιο) Εκρηκτικό δίδυμο στον πάγκο! Ο Πάμπλο χρειάζεται πιο πολύ τις ευχές μας για καλή επιτυχία και τη στήριξη από όλους, γιατί ο Αγγελος το ξέρει το... έργο, ενώ ο Πάμπλο όχι ακόμη. Μίλησα μαζί του, το είχε αποφασίσει να ασχοληθεί με την προπονητική, το θέλει εδώ και καιρό. Ο Γκαρσίο είναι κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ, ξέρει όχι είναι δύσκολος ο δρόμος, αλλά κάνει ωραίο ξεκίνημα. Είναι σε μια ομάδα που αγαπάει και αγαπήθηκε και θα του δοθεί ο χρόνος που χρειάζεται".

Για το αν ο Γκαρσία μπορεί να αναλάβει πρώτος προπονητής: "Ο ΠΑΟΚ έχει πρώτο προπονητή και λέγεται Αγγελος Αναστασιάδης...".

Για τον ρόλο του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα κι αν ο ίδιος τον έπεισε να αναλάβει: "Τον σημαντικότερο! Είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο για τον ΠΑΟΚ και δεν πρέπει να τον χάσουμε. Δείχνει έμπρακτα την αγάπη του για την ομάδα κοι ότι θέλει πολύ ψηλά τον ΠΑΟΚ. Έχει Βάλει πολλά λεφτά και είναι διατεθειμένος να βάλει κι άλλα. Αυτόν τον μεγαλομέτοχο ψάχναμε τόσα χρόνια, τον βρήκαμε επιτέλους στο πρόσωπο του κ. Σαββίδη. Τώρα μετά από δυο χρόνια, μπορώ να πω ότι πράγματι συναντηθήκαμε αρκετές φορές πριν αναλάβει τον ΠΑΟΚ, συζητήσαμε πολύ για την ομάδα, του τα είπα όλα! Θυμίζω ότι είχε έρθει και πριν από 6-7 χρόνια, αλλά δεν πήρε τον ΠΑΟΚ, τώρα ήταν το σωστό τάϊμινγκ. Έφυγα και ακολούθησαν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ για να γίνει ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Αν κοιτάξουμε γύρω μας και δούμε τι γίνεται με άλλες ομάδες, θα καταλάβουμε ότι το οξυγόνο για τον ΠΑΟΚ, το έδωσε ο Σαββίδης. Σαν άνθρωπος είναι ηγετική φυσιογνωμία, γιατί να μη γίνει και ηγέτης του ΠΑΟΚ;" .

Για τη φημολογία ότι οι σχέσεις του με τον Βρύζα δεν είναι καλές: "Δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μας. Έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο στον ΠΑΟΚ και όποτε χρειάζεται τη βοήθεια μας, θα πρέπει να τη δίνουμε".

News 24/7

24MEDIA NETWORK