Υπάρχει και δεύτερος ευρώ-κίνδυνος για τον Παναθηναϊκό

Η… καμπάνα αποκλεισμού για ένα χρόνο με ορίζοντα τιμωρίας που έρχεται πλέον και η σοβαρή πιθανότητα να γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα ως τον προσεχή Σεπτέμβριο, εάν ο Παναθηναϊκός δεν πληρώσει τα ληξιπρόθεσμα που έχει. Αναλυτικό ρεπορτάζ του Contra.gr.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ / ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ιστορική… αδιαφορία που έδειξε η πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του για το "κανονάκι" που είχε δώσει ηUEFAστον Παναθηναϊκό απ’ τις 13 Δεκεμβρίου για να διευθετήσουν (πληρώσουν ή διακανονίσουν) τα οφειλόμενα έως 30/9/2017, οδηγεί πλέον τους "πράσινους" με… σαδιστικό τρόπο στον αποκλεισμό από τα Κύπελλα Ευρώπης για ένα χρόνο, με τριετή ορίζοντα εφαρμογής της ποινής.

Το deadline που είχε δώσει η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία κι εν προκειμένω το UEFA Club Financial Control Body, για να κανονίσει ο Παναθηναϊκός τις συγκεκριμένες οφειλές του (ύψους 5,8 εκατ. ευρώ), εκπνέει την Τετάρτη 28/2 και πλέον η… καμπάνα έρχεται, όπως μάλιστα επιβεβαίωσε, δίχως ιδιαίτερες… ενοχές και ο (υπηρεσιακός) πρόεδρος του "τριφυλλιού" Βασίλης Κωνσταντίνου, στις… σοκαριστικές (στο σύνολό τους) δηλώσεις που έκανε το απόγευμα του Σαββάτου (24/2) στη NOVA.

Ο μεγαλομέτοχος της "πράσινης" ΠΑΕ δεν μπήκε ποτέ επί της ουσίας, ούτε καν στη διαδικασία των βασικών συζητήσεων για νέους διακανονισμούς με τους ανθρώπους που οφείλει χρήματα ο σύλλογος, παρά το γεγονός πως το ποσό που θα χρειαζόταν, για να γίνει ένας συντονισμένος κύκλος διακανονισμών ήταν λίγο πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Ως τα μέσα Μαρτίου (ίσως και μέσα την επόμενη εβδομάδα) η UEFA θα ανακοινώσει την τιμωρία του Παναθηναϊκού, που υπενθυμίζεται πως είναι η δεύτερη για οικονομικούς λόγους επί ημερών Αλαφούζου, μετά απ’ αυτή του 2013.

Είναι πολύ πιθανό εντούτοις να υπάρξει και… συνέχεια και τα πράγματα να γίνουν ακόμη χειρότερα τους επόμενους μήνες. Γιατί; Διότιστους επανελέγχους που θα γίνουν στα τέλη Ιουνίου και Σεπτεμβρίου από το UEFA Club Financial Control Body, οι "πράσινοι" οφείλουν να δείξουν πρόοδο στην αποπληρωμή (και) των έξτρα ληξιπρόθεσμων που θα έχουν προστεθεί στον όλο… λογαριασμό.

Γιατί όσο κι αν η βίαιη μείωση του μπάτζετ και η αποδόμηση του ρόστερ, παρουσιάζονται ως "τάσεις προσαρμογής" στα "θέλω" τουFFP, εάν ο Παναθηναϊκός δεν πληρώσει οφειλές προς πρώην παίκτες, ομάδες και προπονητές, τον Σεπτέμβριο πιθανότατα θα ακολουθήσει κι άλλο, ακόμη πιο "σκληρό"… ραβασάκι απ’ τηνUEFA. Με πολύ πιθανή, επιπλέον ποινή αποκλεισμού που μπορεί να φτάσει έως και τρία χρόνια, λόγω του ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι ήδη υπότροπος.

Πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Γαλατασαράι το 2016 που δεν "συμμορφώθηκε" στα ζητούμενα τηςUEFAκαι τιμωρήθηκε για δύο χρόνια, όπως κι άλλων ομάδων του τέως ανατολικού μπλοκ, που γνώρισαν το "σκληρό" πρόσωπο τουFinancialFairPlay.

Από εκεί και πέρα, στον Παναθηναϊκό λένε πως θα ζητήσουν απ’ τηνUEFAένα έξτρα περιθώριο έως τις 20 Μαρτίου, για να δώσουν κάποια χρήματα και να προλάβουν την πρώτη τιμωρία. Το "φωτογράφισε" αυτό ως έναν βαθμό στις δηλώσεις του και ο Κωνσταντίνου, όμως οι πιθανότητες για να γίνει εκ νέου αποδεκτό, είναι λιγότερες από 1%.

Οι "παρατάσεις", δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, τελείωσαν και πλέον ξεκινούν τα…penaltiesαπό τηνUEFA…

News 24/7

24MEDIA NETWORK