Υποχρεωμένος να αλλάξει

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει για τρίτη φορά φέτος στο “Απ. Νικολαΐδης” με στόχο να μη φύγει με την ουρά στα σκέλια όπως τις δυο προηγούμενες, όταν και είχε μετρήσει συνολικά μονοψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών σε 180 αγωνιστικά λεπτά.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (MOTION TEAM)
aek paok MOTIONTEAM

Οι ασπρόμαυροι δεν τα πηγαίνουν καλά στην Αθήνα κόντρα στο υπόλοιπο big 4 αλλά ειδικά με τον Παναθηναϊκό πιάνουν “βαρομετρικό χαμηλό”. Στην ενδεκάδα θα βρεθούν ο Εβγέν Σάχοφ και οι συμπαίκτες του, και για την ξεχωριστή αναφορά στον Ουκρανό, υπάρχει λόγος.

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙ-ΣΤΑΡ

Η ξεχωριστή αναφορά στον Εβγέν Σάχοφ σχετίζεται με τα όσα έλειψαν από τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ. Κατά πρώτον, σε σχέση με τους Τσίμιροτ και Κάνιας, ο Σάχοφ είναι ο μόνος που πατάει στην αντίπαλη περιοχή, και αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα της δουλειάς που “πατάει” μέσα στο γήπεδο. Ο Σάχοφ, στον φετινό ΠΑΟΚ, διεκδικεί μαζί με τον Κρέσπο το βραβείο του αντι-στάρ. Οι δυο τους είναι μέσα στους πέντε πρώτους σε συμμετοχές, με τις περισσότερες να είναι ουσιαστικές, τόσο σε “μικρά” όσο και σε “μεγάλα” παιχνίδια. Ο Σάχοφ είναι από εκείνους τους παίκτες που πρέπει να τους χάσεις για να τους εκτιμήσεις.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Με βάση την τελευταία παρουσία του ΠΑΟΚ στο “Απ. Νικολαΐδης”, οι δυο από τους τρεις παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί, θα βρίσκονται στην ενδεκάδα. Ο Βαρέλα δεν είχε δώσει το παρών στον πρώτο ημιτελικό και το ίδιο θα συμβεί και σήμερα, ενώ οι Τσίμιροτ και Πρίγιοβιτς θα είναι στην ενδεκάδα. Στο τέρμα ο Γλύκος, στην άμυνα οι Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Λέοβατς. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να “φορεθεί” η τριάδα του τελικού του κυπέλλου με τους Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοφ. Στα δυο άκρα θα είναι οι Τζάλμα και Πέντρο Ενρικέ και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Σε σχέση με τα όσα έκανε σε “Γ. Καραϊσκάκης” και ΟΑΚΑ, γήπεδα στα οποία έχασε, ο ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο είχε περισσότερα λάθη, λιγότερα κλεψίματα και λιγότερα σουτ, με το δείγμα γραφής να μην αφορά μόνο το παιχνίδι στις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά και αυτό για το κύπελλο, στο οποίο κινήθηκε στα ίδια, ρηχά, νερά. Ίσως να οφείλεται στην δυσκολία αντιμετώπισης του 4-4-2, ίσως να έχει να κάνει με συνδυασμό πραγμάτων αλλά και προσώπων, αλλά σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ

Στην περσινή διαδικασία των πλέι οφ, έχοντας ξεκινήσει με νίκη επί της ΑΕΚ, για τον ΠΑΟΚ μια ισοπαλία ήταν αρκετή, και ο Δικέφαλος του βορρά την είχε πάρει. Αυτή τη φορά, η ισοπαλία, στο μόνο πράγμα που τον ευνοεί είναι κρατά τον Παναθηναϊκό χαμηλά, κάτι τίποτα περισσότερο, έχοντας το τελευταίο παιχνίδι με τους “πράσινους” εντός έδρας. Βέβαια, το πλέον πιθανό είναι πως τότε ο ΠΑΟΚ θα παίξει χωρίς κόσμο, καθώς εκκρεμεί η ποινή για όσα έγιναν στον τελικό του κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ σήμερα, θέλει το “διπλό” που θα του δώσει το +3 από τους “πράσινους”, για τους οποίους ακολουθούν τα δυο διαδοχικά ματς με την ΑΕΚ, εκεί που ούτως ή άλλως θα παίξουν τα ρέστα τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK