Υποσχέσεις...

Υποσχέσεις...

Πρώτο δείγμα θετικό για την Ολυμπιακή μας ομάδα που το βράδυ της Τετάρτης υποδέχτηκεστη Ριζούπολη την Ελπίδων της Ιταλίας, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1.Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η αντίπαλος της Εθνικής μας είναι σεσαφώς καλύτερη κατάστασημιας και προετοιμάζεται για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Ελπίδων. Βέβαια και η ομάδα μας χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά.

Η Εθνική μας στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησηςέδειχνε περισσότερο νωθρή από την αντίπαλο της, που ήταν που φρέσκια και ασκούσε έντονο πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Μόλις στο 7' ο Αγρίτης τραυματίστηκε και αποχώρησε, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουνλόγο για διάστρεμμα, και στη θέση του πέρασε ο Παντελής Καπετάνος του Ηρακλή.

Στη συνέχεια του αγώνα οι Ιταλοί συνέχισαν να είναι καλύτεροι, χάνοντας μάλιστα και δυο σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ στο 13' και το 19'. Πάντως παρά την πίεση των Ιταλών η Εθνική μαςήταν αυτήπου κατάφερε να κάνει πρώτη τη ζημιά, όταν στο 30' ο Παντελής Καπετάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Ιταλών και ανατράπηκε από τον Αμέλια, με συνέπεια ο διαιτητής της αναμέτρησης να καταλογίσει πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ.

Το παιχνίδιάνοιξε στη συνέχεια μιας και οι Ιταλοίάρχισαν να βγαίνουν περισσότερο στην επίθεση, με συνέπεια η ομάδα μαςνα δημιουργήσει και να χάσει άλλες δυο καλές στιγμέςμέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τους Χρυσάφη και Σαλπιγγίδη. Ωστόσο οι Ιταλοί στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδιστα ίσιαεπίσης με πέναλτι, που κέρδισε από τον Αμπάρη ο Καράτσιολο και μετέτρεψε σε γκολ ο Σκούλι. Να αναφέρουμε πως η όλη φάση προήλθε απόαδράνεια των ποδοσφαιριστών μας.

Στην επανάληψη η Ιταλία πήρε και πάλι τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και κατά συνέπεια του αγώνα, με την Εθιμή μας να προσπαθεί να χτυπήσει για δεύτερη φορά στην αντεπίθεση βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στην ταχύτητατου Σαλπιγγίδη.

Οσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε, λογικά μιας και οιπολλές αλλαγές των δυο τεχνικών επηρέασαν την ροή του παιχνιδιού και την συνοχή των ομάδων στον αγωνιστικόχώρο. Καλύτερη η Ιταλία μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, χάνονταςκαι μερικές αρκετά καλές ευκαιρίεςκορυφαία των οποίων ήταν η φάση του 77', όταν ο Αμπάρης σταμάτησε διαδοχικά τους Ροσίνα και Ντονατέλ. Τίποτα δεν άλλαξε και το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο με την Εθνική μας να μοιράζει υποσχέσεις για τη συνέχεια, μιας και ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο προετοιμασίας.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Αμπάρης, Βύντρα, Τσιώλης, Κουλουχέρης, Μόρας(65' Καρυπίδης)Ταραλίδης, Χρυσάφης(46' Λαγός, Γαλανόπουλος(80' Μανουσάκης), Σαλπιγγίδης(80' Γουνδουλάκης), Φωτάκης(69' Κούσας), Αγρίτης(7' Καπετάνος)

Ιταλία: Αμέλια(46' Ζότι), Ζακάρντο, Πασκουάλε(56' Τσιελίνι), Καναβάρο(66' Μπόβο), Παρτσάγκλι, Ντε Ρόσι(85' Παλόμπο), Πίντσι(46' Μέστο), Μπρίγκι(46' Ντονατέλ), Καράτσιολο(72' Ντ' Αγκοστίνο), Ροσίνα(86' Ντονάτι), Σκούλι(57' Ντελ Νέρο)















News 24/7

24MEDIA NETWORK