Υπόσχεση για... 100% παρά τις απουσίες ο Ουζουνίδης

Ο Παναθηναϊκός θα έχει πάρα πολλές απουσίες βασικών στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως μόνο λευκή πετσέτα δεν θα πετάξει. Διαβάστε τι δήλωσε ο Ουζουνίδης για το ματς.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μετά από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα (για πρώτη φορά φέτος) απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για δύο σερί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, με τους "πράσινους" να έχουν "στοχεύσει" πάντως τον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, εκεί όπου κρίνεται άλλωστε και ο στόχος της κατάκτησης του τροπαίου.

Στο ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα οι "πράσινοι" θα παραταχθούν με αρκετούς αναπληρωματικούς ελέω τραυματιών και τιμωρημένων, ωστόσο ο Μαρίνος Ουζουνίδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα μέσω συνέντευξης Τύπου ότι η ομάδα του θα "χτυπήσει" το ματς.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ NOVA:

Σε τι κατάσταση είναι ο Παναθηναϊκός μετά από ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι;

"Νομίζω ότι είμαστε καλά. Οι νίκες πάντα σου δίνουν καλή ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη. Σίγουρα βγάλαμε τρία δύσκολα παιχνίδια με νίκες, όμως ακολουθεί ένα τέταρτο εξίσου πολύ σημαντικό απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο, τον οποίο θα έχουμε μπροστά μας και στο κύπελλο και στα play off. Οπότε καταλαβαίνετε ότι και το παιχνίδι της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό".

Ο Παναθηναϊκός πάει στην Τούμπα αποδεκατισμένος καθώς έχει αρκετές απουσίες και κατ' επιλογή. Ποια είναι τα πλάνα σας για το ματς με τον ΠΑΟΚ;

"Δεν έχει σημασία. Όταν έχεις κάποιους τιμωρημένους πρέπει να τους δηλώσεις σε κάποια παιχνίδια και πάντα τους δηλώνεις με βάση το σκεπτικό τι είναι χρησιμότερο και τι πιο σημαντικό. Για μένα κυρίως η απόφαση μου ήταν επειδή παίζαμε Πέμπτη-Κυριακή-Τετάρτη. Χρειάζονταν κάποια παιδιά ξεκούραση, δεν μπορούσαμε να το κάνουμε νωρίτερα και το κάνουμε τώρα σε αυτό το παιχνίδι.

Δεν έχει σημασία για μένα. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα καλό ρόστερ, έχει παίκτες που μπορούν ν' αναπληρώσουν τους παίκτες που λείπουν. Αυτοί που θ' αγωνιστούν θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι".

Νομίζω και ο αντίπαλος θα κάνει κάποιες αλλαγές και είναι φυσιολογικό. Και οι δυο κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουμε εξασφαλίσει την είσοδο μας στα play off. Ακολουθεί το παιχνίδι της Τετάρτης που παίζουμε μεταξύ μας. Οπότε περιμένω και ο αντίπαλος προπονητής να προβεί σε κάποιες αλλαγές. Αλλά σας είπα να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι ξεκουράζουμε κάποιους παίκτες.

Είναι ένα φυσιολογικό ροτέισον που πρέπει να γίνει με βάση τα συνεχόμενα παιχνίδια, την κρισιμότητα και πιο είναι σημαντικότερο για κάθε ομάδα. Οπότε με αυτό το σκεπτικό και εμείς και ο ΠΑΟΚ θα προβούμε σε κάποιες αλλαγές και για να είμαστε πιο καλά στο παιχνίδι της Τετάρτης αλλά και να δώσουμε και χρόνο στους παίκτες μας ώστε να βρουν ξανά ρυθμό αγώνα για να τους έχουμε μετά έτοιμους κοντά μας".

Με δεδομένο ότι και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στα play off και θα ακολουθήσουν πέντε ματς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, το πρωτάθλημα και τα play off θεωρείται ότι το παιχνίδι της Τετάρτης είναι πιο σημαντικό ή κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό;

"Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Μπορεί το παιχνίδι του Κυπέλλου να έχει άλλη ιδιαιτερότητα γιατί είναι ένας ημιτελικός. Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ δεν αφήνεις κανένα παιχνίδι. Θέλεις σε όλα τα παιχνίδια να διεκδικείς τη νίκη, να δίνεις τον καλύτερο σου πρόσωπο. Γιατί υπηρετείς μια ιστορία και μια φανέλα που κουβαλάει αυτή η ομάδα μαζί της. Άρα τα παιδιά που θα αγωνιστούν στο παιχνίδι της Κυριακής θα πρέπει να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους".

Δίνετε ένα μικρό προβάδισμα στην σκέψη σας ότι προτεραιότητα έχουν τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο;

" Το Κύπελλο είναι ένας τίτλος, είναι ένας θεσμός που είμαστε ακόμα "ζωντανοί". Από εκεί και πέρα σας είπα, είμαστε Παναθηναϊκός. Δεν μπορούμε ν' αφήνουμε κανένα παιχνίδι. Γι αυτό θέλω να προλάβω κατά κάποιο τρόπο αυτούς που λένε ότι δεν έχει σημασία το παιχνίδι της Κυριακής.

Έχει μεγάλη σημασία το παιχνίδι. Με μία πιθανή νίκη ή ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να είμαστε αυτοί που θα διεκδικήσουμε την πρώτη θέση στα play off. Οπότε καταλαβαίνετε ναι μεν είναι σημαντικό το παιχνίδι του Κυπέλλου, αλλά δεν μας είναι καθόλου αδιάφορο το παιχνίδι της Κυριακής".

Για το πώς ένιωσε που αντιμετώπισε τον Πανιώνιο:

"Θα πω απλά πως χαίρομαι να βλέπω τον Πανιώνιο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK