Ζαγοράκης: "Η Εθνική πρέπει να είναι οικογένεια"

Πιστός στην Εθνική ομάδα, αισιόδοξος για μια καλή πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, αλλά και αυστηρός όταν κλήθηκε να σχολιάσει το επεισόδιο μεταξύ του Κώστα Κατσουράνη και του Γιάννη Μανιάτη, εμφανίστηκε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ζαγοράκης: "Η Εθνική πρέπει να είναι οικογένεια"

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Αρκαδία 93.8", ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2004, αναφέρθηκε στη διοργάνωση του καλοκαιριού και τον ΠΑΟΚ.

"Είναι στιγμές που δεν ξεχνιούνται. Μένουν για πάντα και είμαστε τυχεροί που ήμασταν τότε οι πρωταγωνιστές. Δεν υπάρχουν λόγια για να εξωτερικεύσουν εκείνα τα συναισθήματα. Μακάρι να τα ξαναζήσουμε γιατί τα έχουμε ανάγκη ως χώρα", είπε αρχικά για την κατάκτηση του Euro 2004.

- Μπορούμε να ζήσουμε ξανά κάτι ανάλογο;

"Γιατί να μην υπάρχει περίπτωση να τα ξαναζήσουμε; Όλα είναι πιθανά. Όπως το κάναμε εμείς, έτσι μπορεί να γίνει και φέτος. Θα είναι ευχής έργον για όλους μας. Το θέλουμε όλοι και μακάρι να το ξαναζήσουμε".

- Πόσο σας λείπει εκείνη η παρέα του 2004;

"Μας λείπει καλοπροαίρετα. Είναι κάτι ξεχωριστό".

- Συνηθίζεται η ζωή μακριά από τα γήπεδα;

"Συνηθίζεται. Όταν παίρνεις μια απόφαση συνειδητοποιημένα, λες θα γίνει και αυτό. Εξάλλου είμαι κοντά στον χώρο του ποδοσφαίρου".

- Πώς βλέπεις την Εθνική;

"Για μένα είναι τεράστια επιτυχία που είμαστε στις τελικές φάσεις. Στο παρελθόν αυτό γινόταν σπάνια. Τώρα έγινε συνήθεια. Δεν πρέπει να μας απογοητεύει. Ο πρωταρχικός στόχος της Εθνικής έχει επιτευχθεί. Η ομάδα ξέρει καλύτερα από όλους εμάς τι πρέπει να κάνει και πιστεύω ότι θα δώσει χαρά σε εμάς".

- Ένα σχόλιο για το επεισόδιο μεταξύ του Κατσουράνη και του Μανιάτη;

"Η Εθνική πρέπει να είναι οικογένεια. Μην ξεχνάτε ότι οι παίχτες είναι δύσκολοι χαρακτήρες. Το ότι θα είναι για ένα-ενάμιση μήνα όλοι μαζί, επιβάλλει να δημιουργηθεί κλίμα βοήθειας στα δύσκολα ανάμεσα στους παίκτες".

- Τι είναι πιο δύσκολο; Να είναι παράγοντας ή ποδοσφαιριστής:

"Το δεύτερο είναι ευλογία Θεού. Έχει δυσκολίες, αλλά έχει και ωραία πράγματα".

- Τον ΠΑΟΚ πώς τον βλέπεις;

"Θέλαμε κάτι παραπάνω για ομάδα. Έχει μέλλον μπροστά. Θα βοηθήσουμε προς το καλύτερο".

- Ένα σχόλιο για τον Αστέρα;

"Είναι ευχάριστο να υπάρχουν ομάδες όπως η Τρίπολη που πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα. Μακάρι να υπάρχουν και άλλες ομάδες, ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είναι ευχάριστο για όλους".

- Τι περιμένεις από τις Ευρωεκλογές;

"Ήταν δύσκολη απόφαση να ασχοληθώ με την πολιτική. Με έπεισε ο κ. Σαμαράς. Θεώρησα ότι μετά από την πρόσκληση του πρωθυπουργού, ότι δεν θα ήταν πρέπον να γυρίσω την πλάτη σε δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα. Είναι χρέος απέναντι στην πατρίδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK