Ζαγοράκης: "Το βλέπω σαν ταξίδι"

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης χαρακτήρισε δύσκολη την απόφασή του να ασχοληθεί με την πολιτική.

Ζαγοράκης: "Το βλέπω σαν ταξίδι"

Αναλυτικά, ο πρώην αρχηγός της Εθνικής μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-την επιτυχία του 2004: "Τι ωραία που ακούω ακόμη και τώρα όλα αυτά… Ήταν ομαδική προσπάθεια. Ήμασταν μια παρέα όλοι, οι παίκτες, οι φροντιστές, οι γυμναστές, το προπονητικό τιμ, οι παράγοντες, οι φίλαθλοι… Αυτό που πετύχαμε δεν γίνεται από έναν ή από έντεκα. Το λέμε όλα τα παιδιά, όχι μόνο εγώ".

-το πότε άρχισαν να πιστεύουν στην κατάκτηση του τίτλου: "Όλοι θέλαμε να κάνουμε κουβέντα για το πώς θα το σηκώσουμε, ειδικά μετά τη νίκη επί της Γαλλίας στα προημιτελικά. Ένας-δύο το λέγανε, ανάμεσά τους ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ίσως και χαριτολογώντας. Οι υπόλοιποι το αποφεύγαμε, λέγαμε ‘Άστο καλύτερα’. Τελικά μας βγήκε σε καλό, γιατί δεν αποσυντονιστήκαμε. Ήμασταν συγκεντρωμένοι στο 100% και αυτό βγήκε στο γήπεδο".

-την ντρίμπλα στον Λιζαραζού και το γκολ επί της Γαλλίας στα προημιτελικά: "Είδες τι γίνεται καμιά φορά; Είναι κάποια πράγματα που όταν είναι να γίνουν, θα γίνουν. Εγώ ποτέ δεν είχα τις ικανότητες του ντριμπλέρ ή του πασέρ. Το ποδόσφαιρο θέλει και τύχη. Θα μπορούσε να είχε σηκώσει το χέρι ο Λιζαραζού και να μη γίνει τίποτα. Όμως εκεί έγιναν όλα τέλεια, η ντρίμπλα, η σέντρα, η κεφαλιά… Όλα ήταν ένα παζλ σε ένα πανέμορφο μυθιστόρημα".

-τις εκτιμήσεις του για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: "Από τη φύση μου είμαι αισιόδοξος. Η Εθνική μού αρέσει, μου αρέσει το στυλ παιχνιδιού της, άσχετα αν λένε πως έχασε την ομοιογένειά της. Πιστεύω πραγματικά πως μπορεί να προχωρήσει. Ο βασικός στόχος, της πρόκρισης, έχει επιτευχθεί. Δεν θα μείνουμε στενοχωρημένοι αν δεν περάσει στη δεύτερη φάση. Για το Θεό! Από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο πετύχει η Εθνική θα είναι προς όφελος όλων μας".

-την απόφασή του να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής: "Δεν ήταν εύκολη απόφαση για μένα. Το σκέφτηκα και συζήτησα με την οικογένειά μου, γιατί δεν είχα σχέση με την πολιτική. Παρακολουθούσα, αλλά δεν συμμετείχα. Όταν μου έκανε την πρόταση ο πρωθυπουργός το σκέφτηκα σοβαρά. Ήταν μία πρόσκληση και πρόκληση. Είμαστε σε μια τραγική κατάσταση και το βιώνουμε καθημερινά. Όντως όμως υπάρχει ένα πλάνο και μία οργάνωση. Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ. Δεν θα πάω να ασχοληθώ με την οικονομία και την υγεία της χώρας. Θα ασχοληθώ με αυτό που γνωρίζω καλά, τον αθλητισμό, τον αθλητικό τουρισμό, τις υποδομές… Αυτά θα προσπαθήσουμε να απαιτήσουμε. Δεν μπορεί οι Ευρωπαίοι να μας γυρίζουν την πλάτη και τρελαίνομαι όταν το βλέπω γιατί όλοι μας παιδιά μεγαλώνουμε. Πάντως βλέπω πως έχει γυρίσει λίγο το κλίμα υπέρ της Ελλάδας".

-τις πιθανότητες που έχει να εκλεγεί: "Όπου πηγαίνω έχω φίλους. Το βλέπω σαν ένα άλλο ταξίδι που πάω να δω φίλους, όχι σαν περιοδεία. Όπου κι αν πηγαίνω, πρώτα παίρνω τηλέφωνο τους παλιούς μου συμπαίκτες. Αυτό με ηρεμεί ψυχικά μέσα μου. Ποτέ δεν πίστευα σε φαβορί, αουτσάιντερ και τέτοια. Όλα κρίνονται στο γήπεδο και από το αποτέλεσμα. Αν δεν μπορέσω και δεν τα καταφέρω, θα πω ‘παιδιά, ο επόμενος’. Πρέπει να απαιτήσουμε πράγματα από εκεί. Είμαστε πολύ πίσω σε πράγματα από τη νεολαία και είναι υποχρεωμένοι να μας δώσουν πράγματα. Με το ‘μπράβο, η Ελλάδα πάει καλά’, δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να επενδύσουν. Ζούμε σε έναν παράδεισο και δεν έχουμε εγκαταστάσεις για παράδειγμα, ώστε να φιλοξενήσουμε μια ομάδα που το χειμώνα σταματά το πρωτάθλημά της; Είναι κρίμα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK