Ζε: Ο Μπόλονι ενεργοποιεί στον Παναθηναϊκό μια ωρολογιακή βόμβα

Αν ο Παναθηναικός έχει θέσει προς πώληση τον Κίκο Μακέντα εξαιτίας του αμφιλεγόμενου χαρακτήρα του, είναι παράδοξο ότι 'τρέχει πίσω' από τον Καμερουνέζο Ντιντιέ Λαμκέλ Ζε που είχε ταλαιπωρήσε αφάνταστα τον Λάζλο Μπόλονι στην Αντβέρπ με την απειθαρχία του.

Ο Ντιντιέ Ζε σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Αντβέρπ
Ο Ντιντιέ Ζε σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Αντβέρπ TWITTER.COM/OFFICIAL_RAFC

Ακριβώς πριν ο Λάζλο Μπόλονι γίνει ο Πογιάτος της Γάνδης χάνοντας τη δουλειά του σε 25 ημέρες, ήταν αυτός που είχε βγάλει "την Αντβέρπ από τη στάχτη" και την επανατοποθετούσε στον χάρτη του βελγικού ποδοσφαίρου. Το συμπέρασμα ανήκε στην ιστοσελίδα lesoir, αλλά αντανακλούσε τη γενικότερη πεποίθηση όσων είχαν παρακολουθήσει την πορεία της 'Great Old' στα 2.5 χρόνια του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού.

Κατά τη θητεία του στο κλαμπ της Αμβέρσας ο βετεράνος προπονητής είχε διαλέξει να συνεργαστεί με τον Καμερουνέζο Ντιντιέ Λαμκέλ Ζε. Έναν ψηλόλιγνο εξτρέμ που στα 20 του ερχόταν από 59 συμμετοχές, 10 γκολ, 3 ασίστ με τη Νιόρ στη Ligue 2 της Γαλλίας και στα 24 του θέλει να τον φέρει στην Ελλάδα, τουλάχιστον ως τη λήξη της τρέχουσας σεζόν. Για να ενισχύσει ή (ενδεχομένως) να πυρπολήσει την εν εξελίξει προσπάθεια ανασυγκρότησης που εκτυλίσσεται στο 'τριφύλλι' απ' όταν ανέλαβε τα ηνία. Ούτε χρόνος άλλωστε έχει μεσολαβήσει από τις 11/1 του 2020 που ο Ρουμάνος προπονητής ομολογούσε στην Het Laatste Nieuws πως "ο Ντιντιέ είναι πράγματι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα".

Η αποβολή σε φιλικό

Είχε προηγηθεί η αποβολή του σε φιλικό παιχνίδι επί ισπανικού εδάφους με μικτή ποδοσφαιριστών χωρίς συμβόλαιο, όταν έκρινε σκόπιμο, λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, να κλωτσήσει βιαίως κι εν ψυχρώ αντίπαλό του χωρίς να νοιαστεί για τις συνέπειες της πράξης του. "Καταβάλουμε τεράστιες προσπάθειες για να του εξηγήσουμε ότι ακόμα και οι πιο ταλαντούχοι παίκτες δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους άλλους, αλλά ο Ντιντιέ δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει. Δεν ξέρω καν αν θα το καταλάβει ποτέ. Δεν έχει να κάνει με την κόκκινη κάρτα. Δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει κάποιες καταστάσεις στη ζωή του", συμπλήρωνε ο Μπόλονι μεταβιβάζοντας την ευθύνη για τη διαχείριση του Ζε στη διοίκηση.

Το πέναλτι που έχασε

Ούτε που ίδρωσε φυσικά το αυτί του ατίθασου Καμερουνέζου, ο οποίος στις 23/1, στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου με την Κορτράικ, αψηφούσε την ιεραρχία στα χτυπήματα των πέναλτι και αστοχώντας από την άσπρη βούλα ξόδευε την ευκαιρία που είχε η Αντβέρπ για τη νίκη προβαδίσματος πριν από το δεύτερο ματς. Ασχέτως αν η πρόκριση σφραγίστηκε στο δεύτερο.

"Είμαι τρομερά στεναχωρημένος και νευριασμένος λαμβάνοντας υπ' όψιν το παιχνίδι που κάναμε. Για δύο χρόνια οι εκτελεστές μας ήταν οι Ρεφάελοφ και Μποκανί. Αυτή είναι η σειρά και μετά αποφασίζει ο Ρέφα. Είμαι τρομερά θυμωμένος με τον Ντιντιέ, αλλά εξίσου θυμωμένος με την έλλειψη προσωπικότητας των δύο κορυφαίων σκόρερ μας που δεν είχαν το θάρρος να επιβάλλουν αυτό που κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Είναι ακατανόητο. Ναι, μπορούμε να δείξουμε με το δάχτυλο τον Ντιντιέ, γιατί είναι το δέκατο έβδομο παράπτωμά του, τη δέκατη έβδομη ανευθυνότητά του και αυτή τη φορά η ομάδα το πληρώνει. Μας δίνει πάντα ελπίδα γιατί είναι αναμφισβήτητο ταλέντο, δυστυχώς όμως δεν μας βοηθά αρκετά", επισήμαινε ο Μπόλονι, προσπαθώντας να συνετίσει το αδάμαστο πνεύμα του Καμερουνέζου.

Γυρνούσε άρρωστος, έκανε ωτοστόπ

Είχε καταλήξει από καιρό, με δόση υπερβολής πιθανόν, πως "ο Ντιντιέ έχει πολύ συχνά ψυχικά προβλήματα". Είχε αποφύγει να μιλήσει διεξοδικά για την κατάσταση του ποδοσφαιριστή του, παλεύοντας να περιφρουρήσει και να προφυλάξει τ' αποδυτήρια της ομάδας του, αλλά το μέτρο είχε ξεπεραστεί σε αναρίθμητες περιπτώσεις όσο κι αν επιχειρούσε να υποβαθμίσει κάμποσα από τα πολλά ξεσπάσματα. Ο Ζε ξεχνούσε να επιστρέψει από (χειμερινές, καλοκαιρινές, διεθνείς) άδειες ή επέστρεφε 'άρρωστος' ("έτσι τουλάχιστον μας είπε") και αργούσε σταθερά σε προκαθορισμένα ραντεβού με την υπόλοιπη ομάδα. Σε σημείο μάλιστα που μία φορά χρειάστηκε να κάνει ωτοστόπ και να μεταβεί στην προπόνηση με το αυτοκίνητο ενός οπαδού της Αντβέρπ. Το ότι αντιδρούσε φραστικά όταν τύχαινε να γίνει αλλαγή ήταν επίσης μέρος της καθημερινότητας.

Κι αν οι καθυστερήσεις του θα μπορούσαν ν' αποδοθούν σε αφηρημάδα ή έλλειψη συγκέντρωσης και η απειθαρχία του στο περίσσιο πάθος του για το ποδόσφαιρο, ήταν τουλάχιστον αδικαιολόγητος όταν, τον Μάρτη του 2019, γρονθοκοπούσε τον συμπαίκτη του Γέλε Βαν Ντάμε για ψύλλου πήδημα. Ο έμπειρος Βέλγος αμυντικός, αν και είχε πει πως "προσωπικά δεν έχω δει ποτέ τέτοια αντίδραση στην προπόνηση" είχε επιλέξει να μην δώσει συνέχεια στο ζήτημα, καθώς "παρόλο που δεν έδειξε σεβασμό και αυτό λέει αρκετά για το άτομό του, για μένα παραμένει ακόμη συνάδελφος". Με αποτέλεσμα η στάση του να επαινεθεί από τον Μπόλονι, ως "ενός σπουδαίου επαγγελματία", την ώρα που ο Ζε κατέληγε να προπονείται για ένα διάστημα με τους νέους του κλαμπ "γιατί δεν μπορώ να ξεχάσω τι συνέβη. Ήταν μια ασυνήθιστη επιθετικότητα εκ μέρους του".

Ο Λέκο δεν τον ανέχτηκε

Η ανώριμη συμπεριφορά του Αφρικανού θα 'ταν παράδοξο ν' αλλάξει σε τόσους λίγους μήνες. Αντιθέτως εκτραχύνθηκε κι από τα 17 έχει φτάσει τα 36 παραπτώματα. Κυρίως με το 'ποιος είναι αυτός;' που χρησιμοποίησε δημοσίως απαξίωσε σφόδρα τον Ιβάν Λέκο (που ήταν η διάδοχη κατάσταση στον πάγκο) και μοιραία περιθωριοποιήθηκε. Ο Κροάτης, χωρίς την ανεκτικότητα του Μπόλονι "γιατί κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα", αποφάσισε να τον θέσει εκτός ευρωπαϊκής λίστας και να μην τον χρησιμοποιήσει ποτέ από τις 2 Οκτωβρίου, ενημερώνοντας τη διοίκηση για τον μόνιμο παραγκωνισμό του και τη διάθεσή του ν' απαλλαγεί από την παρουσία του μέσα στον Γενάρη, αν φυσικά βρεθεί ενδιαφερόμενος. Διότι ναι μεν "θα κόστιζε 15-20 εκατομμύρια, αν προπονούταν όπως ο Ρεφάελοφ, ο Ντε Λάετ ή ο Αρούν", όπως παραδέχθηκε ο Λέκο, παρόλα αυτά "αν έφτιαχνα μια λίστα με όσα έχει κάνει ενόσω είμαι εδώ, θα καταλαβαίνατε την απόφασή μου".

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του, κάτι που ο ποδοσφαιριστής προβάλλει διαρκώς μέσα από τα social, και περιμένει την απάντηση του κλαμπ για τον 6μηνο δανεισμό του μέσα στις επόμενες ημέρες. Την ίδια ώρα ο Λάζλο Μπόλονι είναι έτοιμος να του συγχωρήσει "ακόμη και τα μεγαλύτερα λάθη", για να βρει εκείνα τα 11 γκολ και τις 8 ασίστ από τα πλάγια που έχει ανάγκη το 'τριφύλλι', αρκεί ο Ζε "να δείξει ότι είναι πρόθυμος". Είναι όμως;

News 24/7

24MEDIA NETWORK