Ζεζούς: “Δύσκολο να βγει νικητής από το πρώτο ματς”
Αμφίρροπες χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ για τη φάση των "32" του Europa League ο Ζόρζε Ζεζούς, ο οποίος έδειξε ότι σέβεται τη δυναμική του αντιπάλου.
Αρχικά ρωτήθηκε για την κατάσταση του Εντουάρντο Σάλβιο που προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό: “Νιώθω πολύ χαρούμενος. Έχει σπάνια ποιότητα και είναι χαρούμενος με την αποκατάσταση του. Αυτό φανερώνει το καλό ιατρικό τιμ που διαθέτουμε, αλλά και το πείσμα του παίκτη. Ελπίζω να είναι ένα νέο ξεκίνημα για το καλό του παίκτη. Θα είναι στην αποστολή”.
Στη συνέχεια ο τεχνικός της Μπενφίκα μίλησε για την αναμέτρηση της Τούμπας: “Είναι πάρα πολύ δύσκολο να βγει ο νικητής από το πρώτο παιχνίδι, οπότε πιστεύω ότι η πρόκριση θα ξεκαθαρίσει μετά από το δεύτερο ματς”.
Ο Χουμπ Στέφενς είχε δηλώσει ότι γνωρίζει την καλή δουλειά του. Ο Ζόρζε Ζεζούς απάντησε σχετικά: “Βεβαίως και φέρνει περισσότερη ευθύνη. Όσο πιο πολύ σε αναγνωρίζουν, τόσο πρέπει να κρατήσεις μια καλή εικόνα. Η Μπενφίκα έχει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη και αυτό φέρνει περισσότερη ευθύνη. Γι’ αυτό πολύ περισσότεροι προσέχουν την πορεία της Μπενφίκα και αυτό με κάνει ευτυχισμένο”.
Αναφερόμενος στην απουσία των Γκαϊτάν και Γκαράι και αν η Μπενφίκα χάνει μέρος της δυναμικής της είπε: “Δεν το βλέπω έτσι. Η Μπενφίκα δίνει θετική απάντηση όποιοι παίκτες κι αν παίξουν. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ρόστερ. Στη θέση του Γκαράι θα παίξει ο Ζαρντέλ και στη θέση του Γκαϊτάν ο Σουλειμάνι”.
Σχετικά με το γεγονός ότι η Μπενφίκα έχει χριστεί το φαβορί της αναμέτρησης είπε: “Αυτό το θέμα το ποιος είναι φαβορί είναι υποκειμενικό. Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει μια καλή πρώτη φάση στο Europa League”.
Ο Εντουάρντο Σάλβιο, από την πλευρά του, τόνισε: “Νιώθω καλά. Έχω αποθεραπευτεί πλήρως. Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίξουν και να βοηθήσουν. Είμαι χαρούμενος που μπορώ να είμαι στα πλάνα του προπονητή.
Προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα, αλλά εμείς σκεφτόμαστε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε να κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ. Αργότερα θα δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε στη διοργάνωση.
Η Μπενφίκα θα κάνει το παιχνίδι που συνηθίζει να κάνει. Δε θα αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε.
Είναι αλήθεια ότι όταν είσαι έξω υποφέρεις πιο πολύ. Είδα την ομάδα να βελτιώνεται. Ο Μάρκοβιτς είναι πολύ νέος και πολύ καλός. Είμαι χαρούμενος που βοηθάει την ομάδα”.