Ζημιά 8,6 εκ ευρώ την προηγούμενη σεζόν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Με σημαντική οικονομική ζημιά έκλεισε η προηγούμενη σεζόν για την ΠΑΕ Ολυμπιακός σύμφωνα με την επίσημη ανακοινωση των "ερυθρυλευκων" στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Ζημιά 8,6 εκ ευρώ την προηγούμενη σεζόν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Οι επιδόσεις για τη σεζόν που άρχισε από τον Ιούλιο του 2015 και κατέληξε στον Ιούνιο του 2016 έκλεισαν με ζημία μετά φόρων ύψους 8,6 εκ ευρώ.

Η "τρύπα" οφείλεται κατά κύριο στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν προχώρησε σε πωλήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών περιορίζοντας τα έσοδά του σ' αυτό τον τομέα σχεδόν στο μισό (από 30εκ σε 14).

Ο Ολυμπιακός επίσης έχασε χρήματα από τις πωλήσεις των εισιτηρίων κυρίως γιατί μειώθηκαν αρκετά οι τιμές των μπλοκ διαρκείας. Ετσι λοιπόν στα "ερυθρόλευκα" ταμεία κατέληξαν 6,4εκ από 8εκ την προηγούμενη σεζόν.

Αντιθέτως, η ΠΑΕ έκανε αρκετά καλή δουλειά στον τομέα του μάρκετινγκ αυξάνοντας τα έσοδα της εταιρίας από χορηγίες και μάρκετινγκ σε 12,7εκ ευρώ. Ο Ολυμπιακός επιπρόσθετα κατάφερε να μειώσει τα έξοδά του κατά σχεδόν 2εκ.

Η ζημιά που προκλήθηκε θα αντιμετωπιστεί σχετικά εύκολα αφού εκτός των άλλων η ΠΑΕ προχώρησε και σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 10εκ ευρώ.

Ζημιά 8,6 εκ ευρώ την προηγούμενη σεζόν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

News 24/7

24MEDIA NETWORK