Ζητάει τις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης ο Ερασιτέχνης

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπου πλην του αγωνιστικού απολογισμού της χρονιάς για όλα τα τμήματα από τον Ηλία Μιχαλαριά, έγινε και εκτενής αναφορά σε θέματα που σχετίζονται με την "πράσινη" ΠΑΕ και το γήπεδο.

Ζητάει τις συμβάσεις της Διπλής Ανάπλασης ο Ερασιτέχνης

Αρχικά υπήρξε αναφορά στις νέες αίθουσες της σκοποβολής, ξιφασκίας, πυγμαχίας αλλά και της πάλης, που κατέκτησε για πρώτη φορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Επίσης μίλησαν και για το τμήμα μπέιζμπολ που επίσης κατέκτησε το πρωτάθλημα και αναμένεται επικύρωση.

Για τα ομαδικά αθλήματα πόλο-μπάσκετ γυναικών-βόλεϊ γυναικών αναφέρθηκε στην αξιοπρεπή πορεία τηρουμένων των αναλογιών και του ιδιαίτερα μειωμένου μπάτζετ τους ενώ για το βόλεϊ αντρών τονίστηκε ότι οι ιθύνοντες του ΤΑΑ είναι ήρωες που καλούνται διαρκώς να δίνουν λύσεις σε τεράστια προβλήματα (σ.σ. χρέη παλαιοτέρων ετών).

Το λόγο πήρε για τον οικονομικό απολογισμό ο γ.γ. του Ερασιτέχνη, Γιώργος Καρανάσος, όπου στην ανάλυσή του εκθείασε το γεγονός ότι ο Σύλλογος δεν χρεώθηκε τη σεζόν 2013-14 ενώ εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2015.

"Είμαστε συνεπείς σε ΙΚΑ και Εφορία, ενώ υπάρχει βιωσιμότητα και ισορροπία στο μηνιαίο προϋπολογισμό του Ομίλου". Σε ότι αφορά τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου, ανέρχονται στις 205.000 ευρώ, ενώ τα αγωνιστικά έξοδα υπολογίζονται στις 820.000 ευρώ και αποπληρώθηκαν χρέη παλαιότερων ετών ύψους 470.000 ευρώ. Μετά τον απολογισμό, η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη ενέκρινε τον προϋπολογισμό για το 2015, που θα κυμανθεί στα ίδια πλαίσια με αυτόν του 2014.

Στη συνέχεια, τα μέλη ενημερώθηκαν αναλυτικά και διεξοδικά για το μείζον ζήτημα του Ομίλου, το γηπεδικό από τον πρόεδρο αλλά και το μέλος του Δ.Σ και της Συμβουλευτική Επιτροπής Γηπέδου, Ι. Κοτσίρη. Η συζήτηση διήρκησε αρκετή ώρα και μετά από εποικοδομητικό διάλογο το Σώμα ως το Ανώτατο Όργανο του Παναθηναϊκού αποφάσισε να ζητήσει επίσημα από τις αποφάσεις και όλες τις συμβάσεις από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τη ΓΗΠΕΛ καθώς και από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να πέσει άπλετο φως στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης.

Ανακοινώθηκε επιπλέον ότι τη Δευτέρα (19/1) έγινε αίτηση ανάκλησης της Διπλής Ανάπλασης σε τρίτο βαθμό ενώ αναφέρθηκε ότι αν το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι διαφορετικό, τότε δεν αποκλείεται να είναι διαφορετική η απόφαση. Αναφορικά με τα χρήματα από την Περιφέρεια Αττικής, αυτά έχουν περιληφθεί και στον προϋπολογισμό του 2015, ενώ τονίστηκε πως με την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου εγκρίθηκε και η διαδικασία η περιφέρεια μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο.

Το θέμα στο οποίο φαίνεται το ελεγκτικό συνέδριο να έχει πρόβλημα, έχει να κάνει με την αρχική σύμβαση η οποία έχει εγκριθεί από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Γι' αυτό το λόγο και δεν αποκλείστηκε από τον πρόεδρο η υπογραφή μίας νέας προγραμματικής σύμβασης η οποία να ικανοποιεί και το Ελεγκτικό συνέδριο. Χαρακτηριστικά ειπώθηκε "Υπάρχουν τα χρήματα στον προϋπολογισμό της περιφέρειας, υπάρχει ο τρόπος για να εκταμιευτούν αυτά, τώρα πλέον απομένει να εγκριθεί και η σύμβαση με την οποία θα μπορέσουν, με απόλυτα νόμιμο τρόπο, να προχωρήσουν τα έργα".

Τέλος, ανακοινώθηκαν οι συνεργασίες του Παναθηναϊκού με τον σύλλογο "Γ. Καλαφάτης" για την ανάπτυξη του brand name ειδών ένδυσης και δώρων "ΠΑΟ" που από φέτος ντύνει τα τμήματα του Ομίλου, καθώς και με τη στοιχηματική εταιρία Β2Β για την ανάπτυξη του στοιχηματικού brand name GreenWin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ