Ζοάο Καρβάλιο: Το ακατέργαστο διαμάντι που αναζητά εμπιστοσύνη

Τα σενάρια μεταγραφής του Ζοάο Καρβάλιο στον Ολυμπιακό είναι υπαρκτά. Το αν ο νεαρός Πορτογάλος θα φύγει από το Νότιγχαμ ή θα πάρει μια δεύτερη ευκαιρία, είναι ένα νέο, φλέγον ζήτημα.

O Ζοάο Καρβάλιο σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ
O Ζοάο Καρβάλιο σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ AP PHOTOS

Σύμφωνα με πληροφορίες από βρετανικά μέσα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του μέσου της Νότιγχαμ Φόρεστ, Ζοάο Καρβάλιο. Αν και από την ομάδα του Πειραιά, η πληροφορία μέχρι στιγμής διαψεύδεται, στο Νότιγχαμ φημολογείται πως υπάρχει μια μάχη 'στήθος με στήθος' του Ολυμπιακού με την Τραμπζονσπόρ για τη μεταγραφή του παίκτη. Με μια ματιά, πάντως, στη σχετική με τον 22χρονο Πορτογάλο αρθρογραφία, καθώς και στις συζητήσεις των οπαδών της Νότιγχαμ για το μέλλον του παίκτη, φαίνεται πως ο Καρβάλιο είναι μια αμφιλεγόμενη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Αναμφισβήτητα πρόκειται περί σπουδαίου ταλέντου, με τεράστια αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, που δεν κατάφερε να πάρει φανέλα βασικού και το σύστημα του προπονητή Σαμπρί Λαμουσί δεν φαίνεται να περιλαμβάνει κάποιον ρόλο που να τον βοηθά να ξεδιπλώσει τις ποδοσφαιρικές αρετές του στο χορτάρι.

"Απέτυχε στην Φόρεστ"

Ο Μπεν Κραμπ, μέσα από το Football League World, αναφέρει πως ο Καρβάλιο, με 50 εμφανίσεις με τη φανέλα της Φόρεστ και 5 γκολ, δεν μπορεί να αξιολογηθεί ως μια "πετυχημένη μεταγραφή" για τον βρετανικό σύλλογο, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι η μετακίνησή του από την Μπενφίκα κόστισε περίπου 15.000.000 ευρώ.

"Στην καλή του μέρα, γίνεται μάγος"

Η ρεπόρτερ της Νότιγχαμ Φόρεστ, Σάρα Κλάπσον, σε πρόσφατο άρθρο της με τίτλο "Γιατί ο Ζοάο Καρβάλιο δεν πρέπει να φύγει από τη Φόρεστ" εξήγησε πως ο 22χρονος Πορτογάλος μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της ομάδας για άνοδο στην Premier League, αρκεί να του δοθεί ξανά ο χρόνος συμμετοχής, που έχασε κατά τη θητεία του Μάρτιν O' Nιλ στον πάγκο της ομάδας. "Στην καλή μέρα του γίνεται μάγος, μπορεί να αποδιοργανώσει άμυνες με κινήσεις ακριβείας, να πετύχει θεαματικά γκολ και να δημιουργήσει ρήγματα μέσα από καταστάσεις μαζικής πίεσης. Ο Καρβάλιο, όμως, είναι ακόμα νέος. Αυτή είναι μόλις η 2η σεζόν του στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Η Championship απαιτεί χρόνο από εκείνον για να μάθει και να γίνει καλύτερος. Αυτό συμβαίνει πάντα, με κάθε παίκτη σε τόσο νεαρή ηλικία όσο εκείνος", έγραψε η Κλάπσον.

Μάγος είπατε; Τουλάχιστον αυτόν τον ισχυρισμό για τον Καρβάλιο, μπορούμε να τον επιβεβαιώσουμε.

Νέο Pod-οσφαιρο: Πόσες μεταγραφές θα κάνουν ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναικός;

News 24/7

24MEDIA NETWORK