Zόριτς: Ένα κεφάλαιο που θα εξαργυρωθεί μελλοντικά

Το 3ο γκολ του Ντάρκο Ζόριτς με τη φανέλα της ΑΕΚ βελτιώνει την ψυχολογία του Μαυροβούνιου ενόψει της συνέχειας ωστόσο ορισμένες σημαντικές αδυναμίες του τον καθιστούν ως ένα χαρτί που η «Ένωση» θα εξαργυρώσει μελλοντικά.

Zόριτς: Ένα κεφάλαιο που θα εξαργυρωθεί μελλοντικά
INTIME SPORTS

Τo γεγονός ότι ο Μαυροβούνιος ξέρει καντάρια μπάλα δεν σηκώνει καμία αμφισβήτηση. Όπως επίσης και το γεγονός πως απέχει αρκετά ακόμα από το επιθυμητό επίπεδο για να παίξει το ρόλο που είχε φέτος ο Πέτρος Μάνταλος. Η συγκυρία της μετάβασης από το πρωτάθλημα του Μαυροβουνίου στο -υψηλότερου level δυσκολίας- ελληνικό πρωτάθλημα, είναι μία αντικειμενική δυσκολία που θέλει χρόνο προκειμένου να ξεπεραστεί.

Στον αγώνα με τον Φωστήρα στις 15 Μαρτίου στο γήπεδο του Ταύρου ο Ζόριτς άνοιξε λογαριασμό στα ελληνικά γήπεδα, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ, δίνοντας μάλιστα και μία ασίστ. Από εκεί και πέρα σκόραρε σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια που αγωνίστηκε ως αντι-Μάνταλος, τόσο με τον Ηρακλή Ψαχνών όσο και στο ματς με τον Άλιμο στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Football League, απόδειξη της ικανότητάς του να γίνει απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα.

O επιτελικός μέσος της «Ένωσης» ολοκλήρωσε με καλύτερο τρόπο την κανονική διάρκεια της σεζόν σε σχέση με αυτόν που την ξεκίνησε ωστόσο υπάρχουν ακόμα τεράστια περιθώρια βελτίωσης αφού ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ιδιαίτερα νευραλγικός και δύσκολα υπάρχουν ευκαιρίες για πειραματισμούς, ειδικά από τη στιγμή που τα πράγματα… σοβαρεύουν.

Το ταλέντο του Ντάρκο Ζόριτς αποτελεί κεφάλαιο για την ΑΕΚ το οποίο όμως αναμένεται να εξαργυρωθεί μελλοντικά, δεδομένων των δυσκολιών του στην αφομοίωση της τακτικής. Κάτι που φαίνεται και από την… πρεμούρα να σκοράρει.

Συμμετοχές: 17 (15 στο πρωτάθλημα, 2 στο Κύπελλο)

Γκολ: 3 (όλα στο πρωτάθλημα, όλα με σουτ)

Ασίστ: 1

Κερδισμένα πέναλτι: 3

News 24/7

24MEDIA NETWORK