Ο 'τρελός' με το ρεκόρ Γκίνες για τις 28 διαφορετικές ομάδες

Ο παίκτης που πήγε την έννοια του 'γυρολόγου' σε νέο επίπεδο, ο άνθρωπος που γνώρισε το ποδόσφαιρο σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, κατέχει το ρεκόρ που του αξίζει.

Ο 'τρελός' με το ρεκόρ Γκίνες για τις 28 διαφορετικές ομάδες

Υπάρχουν παίκτες που χαρακτηρίζονται ως 'γυρολόγοι', δηλαδή ως εκείνοι που κάθε χρόνο παίρνουν μεταγραφή σε μια νέα ομάδα και κάθε χρόνο μπορεί να βρεθούν σε ένα νέο πρωτάθλημα, να πέσουν ή να ανέβουν κατηγορία, να φύγουν από την Ευρώπη ή τη Λατινική Αμερική και να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο σε μια νέα ήπειρο. Κάπως έτσι προκύπτουν ρεκόρ μεταγραφών, αλλά και κάποιες παράπλευρες απώλειες.

Συχνά αυτή η κατηγορία παικτών εισπράττει 'πυρά' από φιλάθλους και τον αθλητικό Τύπο, για την αδυναμία της να δημιουργήσει 'δεσμούς' με μια φανέλα. Ποιος όμως μπορεί να κατηγορήσει έναν αθλητή που σε κάθε μεταγραφή ζει και εκπληρώνει κάθε επιθυμία που πηγάζει από το προσωπικό του wanderlust, από τη διάθεση του δηλαδή, για να περιπλανηθεί σε χώρες και ηπείρους; Σίγουρα όχι ο υπογράφων.

Ο Σεμπαστιάν 'Λόκο' Αμπρέου είναι αυτός ο τύπος ανθρώπου. Ο Αμπρέου συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο, σε ηλικία 42 ετών πια, έχοντας ζήσει μια έντονη διετία ανάμεσα στην Α' και τη Β' κατηγορία του πρωταθλήματος Χιλής, με τις ομάδες Αουντάξ Ιταλιάνο και Ντεπόρτες Πουέρτο Μοντ, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε και στο δυναμικό της Ρίο Μπράνκο, ομάδα Β' κατηγορίας στην Βραζιλία.

Η Ρίο Μπράνκο ήταν η 28η διαφορετική ομάδα του Αμπρέου, στα 24 χρόνια που βρίσκεται στο ποδόσφαιρο. Προηγουμένως, έπαιξε σε Ντεφενσόρ, Σαν Λορέντζο, Λα Κορούνια, Γκρέμιο, Τέκος, Νασιονάλ, Κρουζ Αζούλ, Αμέρικα, Σιναλόα, Μοντερέι, Σαν Λουίς, UANL, Ρίβερ Πλέιτ, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, Άρη, Μποταφόγκο, Φιγκεϊρένσε, Ροζάριο Σεντράλ, Αούκας, Σολ ντε Αμέρικα, Σάντα Τέκλα, Μπανγκού, Σεντράλ Εσπανιόλ, Πουέρτο Μοντ, Αουντάξ Ιταλιάνο και Μαγκαγιάνες.

Μπορεί ο 'Λόκο' να μην κατάφερε να καταγράψει συμμετοχή με την Ριο Μπλάνκο και να βρίσκεται αυτή την εποχή στο Ελ Σαλβαδόρ ως παίκτης-προπονητής της ομάδας Σάντα Τέκλα, αυτό όμως μικρή σημασία έχει.

Ο βετεράνος επιθετικός, που σκόραρε και τρία γκολ στα μέρη μας με τη φανέλα του Άρη, κατέχει το Ρεκόρ Γκίνες του ποδοσφαιριστή που έχει παίξει στις περισσότερες ομάδες στο διάστημα της καριέρας του. Θα γίνει σίγουρα κάρτα ερωτήσεων σε παιχνίδια τύπου Trivial Pursuit, θα έχει αμέτρητες ιστορίες να διηγηθεί, θα έχει άπειρα highlights από τα 346 γκολ που έχει σκοράρει σε 686 εμφανίσεις.

'Λόκο' Αμπρέου, είμαστε τυχεροί που σε γνωρίσαμε. Έστω και για λίγο. Σίγουρα δεν θα το ήθελες να γίνει διαφορετικά.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK