Ο Μαντσίνι δεν πληρωνόταν μόνο ως προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι

Ο διπλός ρόλος του Ρομπέρτο Μαντσίνι και το κρυφό συμβόλαιο προκειμένου ν' αμείβεται με περισσότερα χωρίς η Μάντσεστερ Σίτι να μην εμπίπτει στους κανονισμούς του Financial Fair Play.

Manchester City's manager Roberto Mancini takes to the touchline before his team's Champions League Group D soccer match against Real Madrid at the Etihad Stadium, Manchester, England, Wednesday Nov. 21, 2012. (AP Photo/Jon Super)
Manchester City's manager Roberto Mancini takes to the touchline before his team's Champions League Group D soccer match against Real Madrid at the Etihad Stadium, Manchester, England, Wednesday Nov. 21, 2012. (AP Photo/Jon Super) AP PHOTO/JON SUPER

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην Αγγλία ό,τι ακριβώς η Παρί Σεν Ζερμέν στη Γαλλία. Μια μηχανή παραγωγής χρημάτων. Κόβει λίρες και τις μοιράζει αβέρτα. Χωρίς φειδώ και ενοχές, ακόμη κι αν πρόκειται ν' αγοράσει έναν αμφιβόλου αξίας ποδοσφαιριστή.

Ταυτόχρονα όμως οφείλει να είναι σύννομη με τους κανονισμούς του Financial Fair Play. Αυτούς που βάζουν χέρι στα ταμεία των ποδοσφαιρικών ομάδων της Ευρώπης, ελέγχουν και τιμωρούν όσες τα έξοδά τους είναι πολλαπλάσια των εσόδων τους ή έχουν άνοιγμα μεγαλύτερο των 30 εκατομμυρίων σε βάθος τριετίας.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν είναι (σύννομη). Έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο 20 εκατομμυρίων λιρών για παρεκκλίσεις, καθώς δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει ότι τα χρήματα από τις χορηγίες που εισέρρεαν στα ταμεία της, για να εξισορροπήσουν τα έξοδα, δεν προέρχονταν από άλλες επιχειρήσεις της βασιλικής οικογένειας Μανσούρ, των ιδιοκτητών της δηλαδή.

Οι άνθρωποί της αγγλικής ομάδας, αναγκασμένοι να συνομολογήσουν, άρχισαν να ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους δαπανών δίχως να φαίνεται πως εντάσσονται στο εξοδολόγιό της. Το κόλπο ήταν καλά οργανωμένο και καλά κρυμμένο κάτω από το χαλί. Μέχρι τη στιγμή που στα χέρια των δημοσιογράφων του 'Spiegel' έπεσαν τα απόκρυφα στοιχεία των Football Leaks.

Αυτομάτως η πληροφορία διαχύθηκε στο διαδίκτυο και αναδημοσιεύτηκε από άλλα μέσα. Σύμφωνα με την οποία ο Ιταλός προπονητής από τον Δεκέμβρη του 2009, όταν ανέλαβε προπονητής της αγγλικής ομάδας, ως τον Μάιο του 2013 που απολύθηκε, απόρροια της ήττας 1-0 από τη Γουίγκαν στον τελικό του Κυπέλλου, είχε διπλό ρόλο και αντίστοιχο μισθό. Προφανώς αμειβόταν ως προπονητής έχοντας συμφωνήσει έναντι 1.45 εκατομμυρίων λιρών για κάθε χρόνο, ξέχωρα από τα μπόνους στόχων και τις άλλες παροχές που απέρρεαν από το συμβόλαιό του. Παράλληλα όμως λάμβανε χρήματα ως αναλυτής αγώνων στο 'Al Jazeera'. Η γιγαντιαία συμφωνία; 1.75 εκατομμύρια για κάθε χρόνο!

Φυσικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο τηλεοπτικό στούντιο, ούτε σχολίασε ποτέ οτιδήποτε έχοντας μια μόνιμη και σταθερή δουλειά στη Σίτι. Τα χρήματα δίνονταν από τη 'μαμά εταιρία' στο τηλεοπτικό δίκτυο κι από εκεί διαμέσου off shore εταιρίας με έδρα τον Μαυρίκιο, κατέληγαν σε λογαριασμό του Μαντσίνι.

Όλα καλώς καμωμένα από τους Άραβες, που αρνήθηκαν να σχολιάσουν οτιδήποτε. Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια να πληγεί η φήμη του συλλόγου.

Photo credits: AP Photo/Jon Super

News 24/7

24MEDIA NETWORK