Μαχαίρια και σιδερογροθιές σε αγώνα του Champions League γυναικών

Περί τους 2.500 φαν της Παρί Σεν Ζερμέν ταξίδεψαν στο Λονδίνο για να δουν τον πρώτο προημιτελικό με την Τσέλσι, για το UEFA Champions League γυναικών. Μεταξύ τους ήταν 50 ultras που όπως πήγαν, γύρισαν στη χώρα τους. Ένας συνελήφθη.

Μαχαίρια και σιδερογροθιές σε αγώνα του Champions League γυναικών

To UEFA Champions League γυναικών είχε αγωνιστική αυτήν την εβδομάδα. Την πρώτη των προημιτελικών. Στο πρόγραμμα υπήρχε το παιχνίδι της Τσέλσι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι 'μπλε' που προ ημερών υπέγραψαν νέα χορηγική συμφωνία με την Barclays -για τρία χρόνια και 11.600.000 ευρώ-, νίκησαν 2-0 και έφτασαν ένα βήμα (ένα παιχνίδι) πριν τη δεύτερη διαδοχική συμμετοχή τους στα ημιτελικά. Μόνο που δυστυχώς, δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Περί τους 2.500 φαν της PSG έκαναν το ταξίδι στο Λονδίνο. Η συντριπτική πλειοψηφία μπήκε στη διαδικασία, για να δει το παιχνίδι. Οι 'ultras' που ήταν ανάμεσα τους, είχαν άλλους στόχους.

Με το που έφτασε το λεωφορείο τους στο γήπεδο, η αστυνομία προέβη σε έρευνα. Βρήκε και κατέσχεσε μαχαίρια και σιδερογροθιές και ένας συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικής ουσίας που ανήκει στην Class A. Ακολούθως το λεωφορείο έκανε αναστροφή και ξεκίνησε το ταξίδι για το Παρίσι. Οι υγιείς φίλαθλοι προχώρησαν στα ενδότερα του Kingsmeadow Stadium. Μεταξύ τους ήταν ο Νταβίντ Λουίζ.

Η ενημέρωση της Metropolitan Police είχε ως εξής:

" Γύρω στις 08.00 της Πέμπτης 21/3 η αστυνομία δέχθηκε κλήσεις για εγκληματικά συμβάντα που προκαλούσε γκρουπ φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν, στο Kingsmeadow Stadium. Αστυνομικοί έσπευσαν στο χώρο, αλλά οι υπεύθυνοι είχαν εξαφανιστεί.

Αργότερα μέσα στην ημέρα, η αστυνομία ενημερώθηκε για σποραδικά περιστατικά αναταραχής, που αφορούσαν οπαδούς της PSG σε δυο σταθμούς του τρένου (Waterloo και Wimbledon). Αυτοί που αναγνωρίστηκαν και εμφανίστηκαν έξω από το γήπεδο, πριν το παιχνίδι δεν μπήκαν μέσα.

Ερευνήθηκε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν, όπου βρέθηκαν όπλα -συμπεριλαμβανομένων μαχαιριών-, σιδερογροθιές και ναρκωτικά. Ένας άνδρας από το λεωφορείο συνελήφθη για τα ναρκωτικά. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή, συνοδεία αστυνομίας".

Οι οπαδοί της Παρί είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό από δυο εκτός έδρας ματς, για βανδαλισμούς στο πρόσφατο τελικό του κυπέλλου Γαλλίας, εναντίον της Λιόν -όπου ξερίζωσαν θέσεις και γέμισαν τους τοίχους με γκράφιτι. Μόνο που η τιμωρία αφορούσε αγώνες ανδρών και νέων. Όχι γυναικών.

Photo: Associated Press

News 24/7

24MEDIA NETWORK