Μια ψηφοφορία που 'διώχνει' τον Μήτρογλου από το Βελοντρόμ

Με 4 γκολ σε 17 παιχνίδια ο Κώστας Μήτρογλου δεν αισθάνεται άνετα στη Μασσαλία. Πόσο μάλλον τώρα που ο Μιτσί Μπατσουαγί φεύγει από τη Βαλένθια.

Bilbao's Yeray Alvarez, left, tackles Marseille's Kostas Mitroglou during their Europa League round of 16, 2nd leg, match between Athletic Bilbao and Olympique Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Bilbao's Yeray Alvarez, left, tackles Marseille's Kostas Mitroglou during their Europa League round of 16, 2nd leg, match between Athletic Bilbao and Olympique Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Τη σχέση του Κώστα Μήτρογλου με τη Μαρσέιγ σταθερή δεν θα την έλεγες, αντιθέτως έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Με συνέπεια πότε ο ένας και πότε η άλλη ξενοκοιτούν φλερτάροντας, καθώς ικανοποιημένοι δεν είναι τον 1.5 χρόνο που πορεύονται μαζί.

Περισσότερο συνεχίζουν να συμβιώνουν συμβατικά - μέχρι να χωρίσουν. Γιατί αφενός ο Έλληνας επιθετικός δεν είναι εύκολο να βρει στην αγορά το συμβόλαιο που του δίνουν οι Γάλλοι, παίζοντας μάλιστα σ' ένα από τα κορυφαία πέντε πρωταθλήματα της Ευρώπης, ενώ οι άνθρωποι της Ολιμπίκ δεν διαθέτουν, αυτή τη στιγμή, εναλλακτικές για τη θέση του φορ.

Βέβαια από την Παρασκευή τα σενάρια της επιστροφής του Μιτσί Μπατσουαγί στο 'Βελοντρόμ' άρχισαν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Ο 25χρονος Βέλγος με τα 26 γκολ σε 62 αγώνες κατά τη διετία 2014-16 στη Μαρσέιγ δεν ταίριαξε στη Βαλένθια και η επιστροφή του στην Τσέλσι, πριν καν συμπληρωθούν πέντε μήνες από τη συμφωνία δανεισμού του, θεωρείται δεδομένη. Στο Λονδίνο βέβαια υπάρχει ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ο προπονητής που εισηγήθηκε την παραχώρησή του τον περασμένο Αύγουστο, κρίνοντας πως περισσεύει σ' ένα ρόστερ που διαθέτει τον Ζιρού και τον Μοράτα να διεκδικούν τη θέση του βασικού στράικερ. Είναι δηλαδή καλυμμένος ο Ιταλός.

Στις 'νυχτερίδες' ο Ματσουαγί έκανε ντεμπούτο στο 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά με μόλις 3 γκολ σε 20 παιχνίδια όλων των διοργανώσεων δεν έχει αποδειχθεί μια σοφή επιλογή. Μάλιστα στο ροτέισον βρίσκεται πίσω από τον Ροντρίγκο, Σάντι Μίνα και Γκαμεϊρό, με αποτέλεσμα να μην χωράει και να μην βρίσκει χρόνο συμμετοχής.

Τη Μαρσέιγ ο Μπατσουαγί δεν την αφήνει αδιάφορη. Ιδίως από τη στιγμή που έχει πάρει λίγα πράγματα από τους δύο βασικούς φορ, τον Μήτρογλου και τον Ζερμέν. Οι δυο τους έχουν 6 γκολ, από 3 έκαστος, τη στιγμή που μόνος του ο Τοβέν έχει ήδη 11! Η Ολιμπίκ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Ligue 1 (29 γκολ), πίσω μόνο από την Παρί, αλλά το πρόβλημα είναι πως τα γκολ έρχονται από πλάι κι όταν κοπεί η επικοινωνία με τα φτερά χάνονται η αποτελεσματικότητα και οι βαθμοί. Ήδη η ομάδα του Ρουντί Γκαρσιά είναι πέμπτη στην κατάταξη, στο -5 από τη δεύτερη Λιλ, ενώ αποκλεισμός στους ομίλους του Europa League, τη στιγμή που πέρυσι έφτασε στον τελικό ήταν πληγή βαθιά.

Οι Γάλλοι ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο ο Μπατσουαγί να επιστρέψει στη Μασσαλία και το 'France Football' έστησε μια σχετική ψηφοφορία. "Θα ήταν καλή ιδέα η επιστροφή του Μπατσουαγί", ρώτησαν στο δίλημμα και απ' αρχής της διαδικασίας το 'ναι' απέσπασε τεράστια, σχεδόν μη αναστρέψιμη, διαφορά από το 'όχι, αφού όσοι κι αν ψηφίσουν εφεξής το αποτέλεσμα δεν θ' αλλάξει.

Μια ψηφοφορία που 'διώχνει' τον Μήτρογλου από το Βελοντρόμ

Προφανώς η ψήφος αυτή εμπεριέχει δυσφορία για τον Κώστα Μήτρογλου. Ο οποίος ίσως το χειμώνα ψάξει για ομάδα. Μην ξεχνάμε πάντως ότι πέρυσι το δεύτερο μισό της χρονιάς ήταν το παραγωγικό του διεθνούς γκολτζή.

Αυτή την περίοδο πάντως ψάχνει γκολ από τις 7 Οκτωβρίου έχοντας παίξει ελάχιστα έκτοτε.

Μια ψηφοφορία που 'διώχνει' τον Μήτρογλου από το Βελοντρόμ

News 24/7

24MEDIA NETWORK