Ο πιο φανατικός φίλος της Μπάγερν έχει... μάτι Μπάγερν

Ο πιο άτυχος φίλος της Μπάγερν Μονάχου είναι συνάμα και ο πιο φανατικός. Αποκόμισε κινητικά προβλήματα μετά από τροχαίο και διαγνώστηκε με σπάνια μορφή καρκίνου. Απάντησε με ένα... μάτι Μπάγερν.

Ο πιο φανατικός φίλος της Μπάγερν έχει... μάτι Μπάγερν

Ονομάζεται Ράιαν Γκίμπσον, όμως όλοι τον γνωρίζουν ως ' Μπάγερν Ράιαν'. Μεταξύ αυτών, οι διοικούντες τον σύλλογο, αλλά και ποδοσφαιριστές όπως ο Φρανκ Ριμπερί. Το μοναδικό πράγμα που τον ένωνε με τους πρωταθλητές Γερμανίας ήταν η αγάπη του για την ομάδα. Το Bleacher Report του αφιέρωσε ένα θέμα και είχε έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Ο Ράιαν από τη Νότια Καρολάινα των ΗΠΑ δεν είναι απλά ένας φανατικός υποστηρικτής των Βαυαρών. Τους έχει πάντα μαζί του και... όπου κι αν βρεθεί. 'Βλέπει' υπό το... πρίσμα της Μπάγερν. Ο Αμερικανός είναι επιζήσας από οφθαλμικό μελάνωμα, μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου που του κόστισε το δεξί μάτι το 2016. Αντ' αυτού, έχει τοποθετήσει ένα ψεύτικο, μία ειδική παραγγελία στην οποία δεσπόζει το σήμα της Μπάγερν!

"Είμαι ο πιο ξεχωριστός φίλαθλος της Μπάγερν", ισχυρίζεται στο αφιέρωμα της αμερικανικής ιστοσελίδας και όταν βγάζει τα γυαλιά του και επιδεικνύει το μάτι, κανείς δεν τον αμφισβητεί πλέον. "Ο λόγος που έβαλα ψεύτικο μάτι με το σήμα της Μπάγερν είναι επειδή αμέσως προκαλεί την ερώτηση 'φίλε, τι συνέβη με το μάτι σου;' Με αυτόν τον τρόπο αρχίζει η συζήτηση για το οφθαλμικό μελάνωμα", εξηγεί.

Όταν απευθύνθηκε στην Μπάγερν ζητώντας οικονομική βοήθεια για να προβεί στις απαραίτητες επεμβάσεις, ο σύλλογος ανταποκρίθηκε αμέσως. Εξάλλου, ο Ράιαν είναι ανασφάλιστος και έπρεπε να επωμιστεί εξ ολοκλήρου το κόστος ακριβών εγχειρίσεων, κάτι που δεν ήταν εφικτό.

Η Μπάγερν, ο πρώτος ευρωπαϊκός σύλλογος που είδε πραγματικά σοβαρά τη δραστηριοποίησή του στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει τμήμα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας αποκλειστικά για την αμερικανική ήπειρο, ανέλαβε τα έξοδα, όπως επισημαίνει και ο πρόεδρος της Bayern Americas, Ρούντολφ Βιδάλ: "Είτε χάσουμε είτε κερδίσουμε, μένουμε μαζί. Φυσικά και μας ενδιέφερε να βοηθήσουμε έναν άνθρωπο που είναι τόσο μεγάλος φίλαθλός μας. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε από πλευράς υποστήριξης".

Η Μπάγερν δεν εμφανίστηκε ξαφνικά στη ζωή του Ράιαν. Ο παππούς του υπηρέτησε στη Γερμανία, ο πατέρας του γεννήθηκε εκεί και μεγαλώνοντας, 'κόλλησε' και ο ίδιος το 'μικρόβιο' της σπουδαιότερης ποδοσφαιρικής ομάδας της χώρας.

Μόνο που η ζωή συνέχισε να μην χαρίζεται στον Ράιαν, ο οποίος πριν από έναν χρόνο ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα. Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κινδύνεψε η ζωή του, για δεύτερη φορά θυσίασε κάτι για να σωθεί. Μετά από πολλά χειρουργεία και μεγάλο διάστημα ανάρρωσης, ο Ράιαν δεν κατάφερε να περπατήσει ξανά κανονικά, μετά από το ατύχημα.

Οι μετακινήσεις του πλέον γίνονται με πατερίτσες ή με αναπηρικό καροτσάκι, όμως δεν χάνει τη δύναμή του. "Δεν έπρεπε να τα καταφέρω. Πραγματικά δεν έπρεπε. Το αμάξι ήταν πραγματικά διαλυμένο. Ήταν μία κόλαση, ακόμα είναι. Αυτό που με βοήθησε να τα καταφέρω είναι το μότο της Μπάγερν: mia san mia (=είμαστε αυτοί που είμαστε). Ως οπαδοί της Μπάγερν, ποτέ δεν τα παρατάμε".

Σε μεγάλο βαθμό, ο Αμερικανός φίλαθλος είδε τον εαυτό του σε ένα πασίγνωστο αστέρι της αγαπημένης ομάδας του, τον Ριμπερί. "Όλο αυτό με την ουλή του από τότε που ήταν παιδί και το τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη... Έχει μια μεγάλη ουλή και λέει ότι κάθε φορά που τη βλέπει, είναι αυτό που τον έκανε τον άνθρωπο που είναι σήμερα.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Ριμπερί γνωρίζει τον Ράιαν κι έχει μιλήσει στα μικρόφωνα της Μπάγερν για την περίπτωσή του. "Τον ξέρω, παρακολουθώ την ιστορία του στο instagram. Απίστευτη. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για εκείνον και ό,τι έχει περάσει. Βλέπεις ότι πραγματικά αγαπάει την Μπάγερν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK