Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: Ο Ούγγρος Ουγκράι είπε το πρώτο 'στοπ'

Το απόλυτο του ΠΑΟΚ σταμάτησε εκεί που άρχισε πέρυσι το σερί 13 νικών, στο Περιστέρι του επίσης αήττητου Ατρομήτου. Πρωταγωνιστής δεν ήταν ούτε ο Πρίγιοβιτς ούτε ο Κουλούρης, αλλά ο Ρόλαντ Ουγκράι.

Ατρόμητος-ΠΑΟΚ: Ο Ούγγρος Ουγκράι είπε το πρώτο 'στοπ'
EUROKINISSI

Όλα έγιναν τόσο γρήγορα τόσο αναπάντεχα για τον Ρόλαντ Ουγκράι. Τον Φεβρουάριο έπαιρνε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τον Αύγουστο έμενε ελεύθερος, τον Νοέμβριο έκρινε το ντέρμπι κορυφής στη Super League μεταξύ Ατρομήτου και ΠΑΟΚ.

Το γκολ της ισοφάρισης σε 1-1 στο σπουδαίο παιχνίδι του Περιστερίου ήταν μία λύτρωση για τον 25χρονο επιθετικό, ο οποίος ήρθε ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων το φετινό καλοκαίρι σε μία ομάδα που δύσκολα τη γνώριζε πριν από τον Σεπτέμβριο. Δεν υπήρχε και λόγος... Με 20 γκολ και 11 ασίστ σε 59 εμφανίσεις την τελευταία διετία στη Ντιόσγκιορ, ο Ούγγρος επιθετικός είχε βρει την Ιθάκη του, μετά από περιπλάνηση σε Χαλάντας, Φερεντσβάρος και πίσω Χαλάντας από το 2009 μέχρι το 2016.

Η φετινή σεζόν δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο, αφού στην πρεμιέρα έδωσε τη θέση του στον Νίκο Ιωαννίδη στο ημίχρονο της συντριβής από τη Φερεντσβάρος και στη 2η αγωνιστική πέρασε ως αλλαγή στην ισοπαλία με την Πούσκας. Το κλίμα είχε γίνει ανυπόφορο και την τελευταία μέρα του Αυγούστου έλυσε το συμβόλαιό του, υποστηρίζοντας με μήνυμα στα social media ότι δεν τον αγγίζουν οι φήμες που δημιουργήθηκαν γι' αυτόν και ότι δεν δυσκόλεψε ποτέ τη δουλειά του προπονητή του.

Ο Ατρόμητος τον εντόπισε ως ελεύθερο και έκανε την κίνησή του στις 13 Σεπτεμβρίου. Έχοντας αποκτήσει ήδη τον Μπάλας Μέγιερι για αναπληρωματικό, πήρε και τον Ουγκράι χωρίς σαφείς βλέψεις για την αξιοποίησή του. Ο Νταμίρ Κάναντι έπρεπε να αναπληρώσει τα κενά που άφηναν πολλοί παίκτες και δη στην επίθεση και ο Ευθύμης Κουλούρης ήταν μία επιλογή που του δόθηκε εκ Θεσσαλονίκης.

Ο Ουγκράι, αν και 5 φορές διεθνής με γκολ στο ντεμπούτο του, θα έπαιρνε δεύτερο ρόλο, ειδικά από τη στιγμή που ο δανεικός επιθετικός του ΠΑΟΚ άρχισε τη σεζόν πετώντας... φωτιές. Σε 8 αγωνιστικές είχε σημειώσει 7 τέρματα και προπορευόταν στον πίνακα των σκόρερ του ανθρώπου που τον επισκίαζε στον 'δικέφαλο του βορρά', του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Μόνο που δεν θα είχε το δικαίωμα να αυξήσει τους αριθμούς του. Όχι για τις φερόμενες προσβολές στον πανηγυρισμό του στο γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά λόγω της συμφωνίας κυρίων μεταξύ ΠΑΟΚ και Ατρομήτου για τους δανεικούς του πρώτου στον δεύτερο.

Αυτομάτως, ο Ουγκράι επωμιζόταν μεγαλύτερο βάρος ευθύνης από όσο του αναλογούσε όλο αυτό το διάστημα, όπου μετρούσε δύο γκολ και μία ασίστ σε 6 αγώνες πρωταθλήματος, στο πλευρό του Κουλούρη. Πλέον, έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα πόδια του, ειδικά όταν ο παρτενέρ του στην επίθεση ήταν ο Άρμιν Μούγιακιτς, ένας παίκτης που δεν έχει πείσει με την παρουσία του μέχρι στιγμής στην ομάδα, τουλάχιστον όσον αφορά στην εκτέλεση.

Ο Κάναντι δεν μπορούσε να υποστηρίξει ιδιαίτερα τους επιθετικούς του. Εξάλλου, το Περιστέρι υποδεχόταν την ομάδα που δεν είχε χάσει βαθμό μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, που από το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο μετρούσε 13 σερί νίκες και που είχε 7 συνεχόμενα διπλά στην Αθήνα. Για να την αντιμετωπίσει, χρησιμοποίησε 3 στόπερ, αλλά όχι τον Δημήτρη Χατζηισαΐα λόγω της συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, ούτε τον Δημήτρη Γιαννούλη στα αριστερά για τον ίδιο λόγο.

Ο 21χρονος αμυντικός Στέφανος Στρούγγης πραγματοποιούσε μόλις τη 2η συμμετοχή στη σεζόν και την 5η στην επαγγελματική καριέρα του, χωρίς να έχει καταγράψει 90λεπτο αγώνα. Ίσως ήταν ένας από τους παίκτες που πήγαν να παρακολουθήσουν από την εξέδρα ο άμεσος συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στην Εθνική Ελλάδας, Άγγελος Μπασινάς, και ο προπονητής της Εθνικής κ-21, Αντώνης Νικοπολίδης, δύο βετεράνοι που ακόμα δεν είχαν γίνει ποδοσφαιριστές όταν ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τελευταία φορά το πρωτάθλημα.

Φέτος, ο τίτλος έμοιαζε να περνάει από το Περιστέρι. Νίκη για τον ΠΑΟΚ θα σήμαινε 5/5 στα ντέρμπι του 1ου γύρου και μετά 9 αγωνιστικές με πιο βατούς αντιπάλους, τουλάχιστον στα χαρτιά. Γι' αυτό δεν άφησε τίποτα στην τύχη. Μόλις στο 3ο λεπτό, ο λογαριασμός του 'δικεφάλου' στο twitter διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ που καταλογίστηκε λανθασμένα στον Ομάρ ελ Καντουρί. Λίγο αργότερα ήταν το μαρκάρισμα του Στρούγγη στον Μαροκινό διεθνή, για το οποίο οι Θεσσαλονικείς φωνάζουν για πέναλτι.

Ενδιάμεσα, ο Αζέρ Μπουσούλατζιτς αρχικά και ο Ουγκράι κατά κύριο λόγο φρόντισαν να υπενθυμίσουν ότι παρά τις απουσίες, κι ο Ατρόμητος ήταν αήττητος στη σεζόν και δεν βρίσκεται τυχαία για 2η σερί χρονιά τόσο ψηλά στη βαθμολογία, μετά από τόσες αγωνιστικές. Ο Ούγγρος, μάλιστα, παραλίγο να σημειώσει το γκολ της σεζόν, όταν σούταρε από τη σέντρα, βλέποντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη εκτός εστίας, αλλά η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ που φέτος είχε δεχθεί μόλις 2 γκολ στο πρωτάθλημα.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους φιλοξενούμενους και με τον πλέον απρόσμενο τρόπο. Ο Φερνάντο Βαρέλα έκανε ντρίμπλες στην περιοχή του Ατρομήτου κι έβγαλε ασίστ στον παρτενέρ του στα στόπερ, Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1 στο 40'. Ο Ατρόμητος των μόλις 5 γκολ παθητικό αμύνθηκε με 5 παίκτες στη συγκεκριμένη επίθεση, την ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε 7 παίκτες στην αντίπαλη περιοχή. Ήταν εικόνα που άλλες εποχές θα σήμανε λήξη αγώνα. Όχι για την ομάδα του Κάναντι...

Ο Αυστριακός τεχνικός δεν φοβήθηκε και στην ανάπαυλα έκανε μαζεμένες δύο αλλαγές επιθετικών. Ο Κλαρκ Ενσικουλού και ο 21χρονος Κώστας Κοτσόπουλος, φρέσκος από το χατ τρικ στον Ηρακλή, πέρασαν στον αγώνα, με τους Περιστεριώτες να παίζουν ένα πιο ορθολογικό 4-2-3-1 για τα μέτρα τους. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, με τον Ατρόμητο να φωνάζει 'παρών'.

Όταν, δε, ο Λέο Ζαμπά έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 65', ήρθε η τιμωρία. Στο 73' ο Κυριάκος Κιβρακίδης έδωσε στον Ουγκράι, που υπό την επιτήρηση του Κρέσπο, εφορμούσε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από δεξιά. Ο Ούγγρος επιθετικός έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με το δεξί και η κακή αντίδραση του Πασχαλάκη ήταν αδύνατο να αλλάξει την τροχιά της μπάλας προς τα δίχτυα.

Τρίτο γκολ παθητικό για τον ΠΑΟΚ, 1-1 το σκορ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβλεπε την πρώτη απώλεια εντός των συνόρων να πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς. Έβαλε στον αγώνα τον Δημήτρη Πέλκα και τον πρώην... Περιστεριώτη, Αμρ Ουάρντα, ο οποίος μετά από τους εναγκαλισμούς με πρώην συμπαίκτες του πριν από τη σέντρα, τώρα τους αντιμετώπιζε με εκπληκτικές πιρουέτες και ντρίμπλες.

Δεν ήταν αρκετές όμως. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ είχε μία καλή στιγμή, ο Πρίγιοβιτς έχασε κι αυτός την ευκαιρία να πιάσει τον Κουλούρη στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ κι έτσι το ντέρμπι κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος, η πρώτη απώλεια βαθμών για τον ΠΑΟΚ, το παιχνίδι που αρκετοί το είχαν 'σημαδεμένο' για παραφιλολογία και αντιδράσεις, κρίθηκε από έναν παίκτη που αγνοούσαν την ύπαρξή του μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK