ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός είναι κι αυτός άνθρωπος των ντέρμπι

Το γκολ του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν αναπόφευκτο, όπως και η πολλή δουλειά του Σωκράτη Διούδη. Το στίγμα του στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, όμως, το έβαλε και ο νεαρός Δημήτρης Λημνιός μέσα σε 24''.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός είναι κι αυτός άνθρωπος των ντέρμπι
MOTION TEAM

Το ειδικό χρονόμετρο της Nova σταμάτησε στα 24,4 δευτερόλεπτα. Ο καθαρός χρόνος ήταν ακόμη μικρότερος. Ο Δημήτρης Λημνιός χρειάστηκε απλά να τρέξει το μισό γήπεδο μόλις πέρασε αλλαγή για τον ΠΑΟΚ και όταν πήρε την πάρε βάλε πάσα του Λέο Ζαμπά, πλάσαρε για το 2-0 επί του Παναθηναϊκού.

Δεν έτρεξε, δεν σάλεψε, δεν ξέφυγε στους πανηγυρισμούς. Εξάλλου, πολλοί από τους παίκτες που στενοχώρησε, ήταν συμπαίκτες του στις μικρές εθνικές ομάδες της Ελλάδας. Θα μπορούσε να ήταν συμπαίκτης με τον Ζαμπά, βέβαια, σε άλλη χώρα. Συνομήλικοι γαρ, ο 20χρονος Λημνιός διαθέτει... διέξοδο στη Βραζιλία, αφού η μητέρα του, Άιντε Σίλβα Μπαρέτο, γνωρίστηκε με τον πατέρα του, Στέλιο, σε ένα ταξίδι του τελευταίου στην Μπαΐα.

Το τέρμα του στην Τούμπα ήταν το επιστέγασμα μιας εντυπωσιακής αρχής στη σεζόν, μιας εντυπωσιακής εκκίνησης καριέρας για τον γεννημένο στον Βόλο εξτρέμ του 'δικεφάλου του βορρά'. Μιας καριέρας που περιλαμβάνει τμήματα υποδομής Νίκης Βόλου, ένα φιλικό τουρνουά της Ακαδημίας Δήμητρας Τρικάλων στην οποία συμμετείχε και ο Ατρόμητος, μία... αρπαγή του 'διαμαντιού' των Θεσσαλών από τους πρωτευουσιάνους και από εκεί και πέρα ανηφόρα.

Το 2014 βρέθηκε στην πρώτη ομάδα των Περιστεριωτών (ως ο 3ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της Super League) και στην εθνική κ-16. Το 2015 βρέθηκε στη λίστα του Guardian με τους 50 παίκτες 17 ετών που πρέπει να κρατήσουμε για το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ σίγουρα ήταν μεταξύ των αναγνωστών της λίστας, αφού το καλοκαίρι του 2017 έδωσε 900.000 ευρώ για να τον αποκτήσει και από φέτος ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον εμπιστεύεται ως βασικό ακόμα και στα ντέρμπι. Στο εντός έδρας 2-0 κόντρα στην ΑΕΚ ήταν εκεί, στο 1-0 επί του Ολυμπιακού στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν εκεί.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός είναι κι αυτός άνθρωπος των ντέρμπι
MOTION TEAM

Στο ντέρμπι με το 'τριφύλλι', ο Ρουμάνος τεχνικός προτίμησε τον φορμαρισμένο Ζαμπά και τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ για να πλαισιώσουν τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στη γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ. Ο Λημνιός έμεινε στον πάγκο και είχε την ευκαιρία να δει από κοντά έναν προπονητή με τον οποίο πιθανόν να ήθελε να δουλέψει μαζί στον Ατρόμητο, αλλά δεν πρόλαβε.

Όταν το 2012 κατέβαινε από τον Βόλο στο Περιστέρι, ο Γιώργος Δώνης εξαργύρωνε τα επιτεύγματά του στη Δυτική Αττική με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο του Ιβάν Σαββίδη. Ήταν η αρχή μιας σχέση που τυπικά θα κρατούσε 333 ημέρες, αλλά ουσιαστικά έληξε μόλις προ μηνών, όταν ο Έλληνας τεχνικός απαλλάχθηκε από τη μήνυση του ΠΑΟΚ, που τον κατηγορούσε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Μετά από 2.009 ημέρες, ως persona non grata πλέον, ο άνθρωπος που ήρθε σε ρήξη με τον... όσιο Πάμπλο Γκαρσία, ο προπονητής που κυκλοφορούσε με... ασφάλεια λόγω της έντασης που προκλήθηκε στο 'διαζύγιό' του με τον ΠΑΟΚ, βρέθηκε ξανά στο γήπεδο της Τούμπας και ήταν η φιγούρα που έβλεπε ο Λημνιός να κινείται πάνω κάτω στον πάγκο και να δίνει συνεχώς οδηγίες με υψωμένο το ένα χέρι.

Ο δικός του προπονητής, με το παραδοσιακό κασκόλ, το χοντρό πανωφόρι, το μισοσκυμμένο κεφάλι και τα χέρια να κρατούν το πηγούνι, έβλεπε την ομάδα να φτάνει στην πηγή, αλλά να μην πίνει νερό. Οι 8 τελικές του 1ου ημιχρόνου περιελάμβαναν μόλις 3 εύστοχες προσπάθειες, εκ των οποίων η μία δεν κατέληξε σε γκολ μόνο και μόνο από μία μαγική επέμβαση του Σωκράτη Διούδη, την καλύτερη της σεζόν.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός είναι κι αυτός άνθρωπος των ντέρμπι
MOTION TEAM

Με την κατοχή στο 61% και τον Παναθηναϊκό να έχει μόλις μία τελική κι αυτή άστοχη, το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν θέμα χρόνου. Επετεύχθη και μάλιστα εις διπλούν στο 1ο ημίχρονο, ωστόσο καταλογίστηκε οφσάιντ και στις δύο φάσεις.

Όταν ο Πρίγιοβιτς στο 51ο λεπτό έκανε αυτό που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τα τελευταία χρόνια στη Super League, ήταν πλέον θέμα χρόνου και η είσοδος του Λημνιού. Η φρεσκάδα και η ταχύτητά του απέναντι στα βαριά πόδια των άμαθων από τόσο κοπιαστικές αναμετρήσεις νεαρών παικτών του Παναθηναϊκού θα ήταν μεγάλο ατού για τον Λουτσέσκου.

Στο 76' ήρθε η στιγμή που περίμενε. Ο 4ος διαιτητής, Αλέξανδρος Τσαμούρης, υπέδειξε στον Δανό συνάδελφό του, Γενς Μάαε, ότι ο παίκτης των γηπεδούχων με τον αριθμό 21, ο Μπίσεσβαρ, έπρεπε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο. Τη θέση του πήρε ο παίκτης με τον αριθμό 18. Μετά από 24,4 δευτερόλεπτα, στον παίκτη με τον αριθμό 18 στην πλάτη προστέθηκε ένα γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK