Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς vs Ευθύμης Κουλούρης: Σύγκριση με infographic

Ποιος έχει περισσότερα γκολ; Ποιος είναι καλύτερος στα xGoals; Ποιος υπερτερεί στις τελικές και ποιος στα υπόλοιπα στατιστικά; Ένα infographic για τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς και τον... διάδοχό του, Ευθύμη Κουλούρη.

Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς vs Ευθύμης Κουλούρης: Σύγκριση με infographic
EUROKINISSI, MOTION TEAM

Η πώληση του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς στην Αλ Ιτιχάντ αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην κορυφή της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ. Ή μήπως όχι; Ο Σέρβος επιθετικός ήταν ο πρώτος σκόρερ του 'δικεφάλου του βορρά' σε αυτήν την πορεία τίτλου των πρώτων 14 αγωνιστικών δίχως ήττα, αλλά όχι και ο πρώτος σκόρερ της Super League.

Σε αυτήν τη θέση κατοικοεδρεύει εδώ και πολύ καιρό ένας παίκτης που ανήκει στον... ΠΑΟΚ, αλλά φέτος προσφέρει στον Ατρόμητο. Ο Ευθύμης Κουλούρης παραχωρήθηκε το καλοκαίρι στην ομάδα του Περιστερίου με τη μορφή δανεισμού, αφού η παρουσία του Πρίγιοβιτς ουσιαστικά του έκλεινε την 'πόρτα' της ενδεκάδας, όπως διαφάνηκε την περσινή σεζόν.

Ο 22χρονος επιθετικός αγωνίστηκε μόλις σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος σε όλο το 2017-2018, όσα και φέτος μέχρι στιγμής, απουσιάζοντας μόνο από τον αγώνα κόντρα στον... ΠΑΟΚ. Πέρυσι είχε 3 γκολ σε 555 λεπτά και φέτος 11 σε 1.163, αποδεικνύοντας ότι ο δανεισμός του ήταν άκρως ευεργετικός και μάλιστα έφερε και την κλήση του στην Εθνική Ελλάδας.

Τώρα που ο Πρίγιοβιτς αποτελεί παρελθόν για τους κυπελλούχους Ελλάδας, μήπως αντί να αναζητήσουν τον αντικαταστάτη του από το εξωτερικό, έχουν τη λύση μέσα στα πόδια τους;

Η σύγκριση ορισμένων από τους αριθμούς των δύο 'πυροβολικών' της φετινής Super League μαρτυρά ότι φέτος δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους στο παραγόμενο προϊόν και ίσως πρέπει να μπει και ο Κουλούρης στη συζήτηση για τη διαδοχή.

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK