Ο Πρίγιοβιτς αποδομεί τον ΠΑΟΚ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (θα) κάνει αυτό που θα έκανε κάθε επαγγελματίας. Ο πλούσιος ΠΑΟΚ, όμως, τι κάνει για να διατηρήσει τα στεγανά μιας πρωταθληματικής ομάδας όπως είναι τη φετινή σεζόν;

Ο Πρίγιοβιτς αποδομεί τον ΠΑΟΚ
EUROKINISSI

Πάμε πάλι: 24 εκατομμύρια ευρώ για 4.5 χρόνια. Στην ηλικία των 28 ετών, ήτοι λίγα χρόνια πριν από τη 'σύνταξη' σε ποδοσφαιρικά χρόνια. Είναι σαν να έρχεται στον 50άρη εργαζόμενο το εφάπαξ και να γυρίζει την πλάτη.

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς (θα) κάνει αυτό που θα έκανε κάθε εργαζόμενος. Το ποδόσφαιρο δεν είναι ρομαντισμός, ούτε φωσκολικά δράματα. Δεν είναι το μπουκάλι πορτοκαλάδας σαν αντάλλαγμα για μία μεταγραφή ούτε τα σκισμένα γόνατα στα χωράφια των ελληνικών γηπέδων. Το ποδόσφαιρο, σε περίπτωση που το έχετε ξεχάσει, εδώ και πολλά χρόνια είναι επαγγελματικό. Και εκτός από τίτλους 'μοιράζει' και λεφτά.

Και πάλι δικό του είναι το πρωτάθλημα

Προφανώς ο Σέρβος επιθετικός παίρνει ήδη καλά λεφτά στον ΠΑΟΚ. Θα μπορούσε να πάρει και περισσότερα αν στον Δικέφαλο κάθονταν νωρίτερα στο τραπέζι μαζί του για να συζητήσουν αναπροσαρμογή νέου συμβολαίου. Αλλά στην περίπτωση της Σαουδικής Αραβίας, τα ποσά είναι εξωπραγματικά. Για ποδοσφαιριστή προερχόμενο από τη Super League.

Ο Πρίγιοβιτς θα χάσει τη διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Ακόμα κι έτσι δικό του θα είναι, αυτός έχει φέρει τον Δικέφαλο στην κορυφή, αυτός τον κρατά, αυτός διατηρεί το αήττητο, αυτός σκοράρει συνεχώς. Κι εδώ έρχεται το ρεαλιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ: θα χάσει τα γκολ του Σέρβου, αλλά και τη συχνότητα του σκοραρίσματός του.

Ο ΠΑΟΚ εφέτος παίρνει γκολ σχεδόν μόνο από τον Σέρβο. Τα 18 γκολ συνολικά σε 27 αγώνες αυτό δείχνουν. Όπου δεν μπορεί ο Σέρβος ο Δικέφαλος θα δυσκολευτεί ή θα βρει το γκολ -σε μικρότερη- συχνότητα από άλλον ποδοσφαιριστή.

Ο ΠΑΟΚ άφησε το πρόβλημα

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ που ουδέποτε κατάλαβε το μέγεθος του ποδοσφαιριστή που έχει στο ρόστερ του. Μία ομάδα με οικονομική δύναμη και τη δυνατότητα να βάζει το χέρι στην τσέπη, έχει χάσει ήδη Ροντρίγκες και Τσίμιροτ. Ναι, για τον πρώτο πήρε το 20% της μεταπώλησης που της αναλογούσε, αλλά η ουσία είναι ότι πουλάει αν και έχει τη δυνατότητα να κρατήσει και -ίσως το σημαντικότερο- φτηνότερα από την πραγματική δυνατότητα που έχει. Αν, για παράδειγμα, βάλουμε ως μέτρο σύγκρισης τις πωλήσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και το κέρδος που είχαν οι δύο ομάδες, είναι η μέρα με τη νύχτα.

Τώρα που μιλάμε, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να λύσει μόνο το πρόβλημα του Πρίγιοβιτς. Βρισκόμαστε στις πρώτες 7 ημέρες του Γενάρη και παραμένουν σε εκκρεμότητα οι ανανεώσεις Μπίσεσβαρ, Βαρέλα, Σάκχοφ και Κρέσπο. Όλων τα συμβόλαια λήγουν τον Ιούνιο, ο Δικέφαλος δεν έχει καταφέρει να κλείσει καμία από τις συγκεκριμένες υποθέσεις, έρχεται και αυτή με τον 'Πρίγιο' για να δέσει το γλυκό.

Άρα το συνολικό πρόβλημα που βγήκε στην επιφάνεια λόγω του Σέρβου στράικερ δεν είναι η διαφαινόμενη απώλειά του, αλλά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν έχει μάθει ακόμα να κάνει πρωταθλητισμό. Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία, η οικονομική ασφάλεια φέρνει ένα καλύτερο μέλλον, αλλά ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει μάθει να τα διαχειρίζεται.

Δεν έχει μάθει στον πρωταθλητισμό

Ο πρωταθλητισμός απαιτεί θυσίες. Το χέρι βαθιά στην τσέπη με μεγαλύτερο προσδοκώμενο κέρδος από ενδεχόμενες πωλήσεις. Ο πρωταθλητισμός θέλει στεγανά για κάθε... Σαουδική Αραβία που θα έρθει για να κουνήσει τα χρήματα στη μούρη του αστεριού σου.

Ο Πρίγιοβιτς καλά κάνει και αποδέχεται την πρόταση. Αυτό θα έκαναν όλοι. Τα πρωταθλήματα είναι εφήμερες χαρές, όπως είχε πει και μια ψυχή, αλλά τα χρήματα είναι το μέλλον, η ασφάλεια σε ένα επάγγελμα με γρήγορη ημερομηνία λήξεως. Ο ΠΑΟΚ, όμως, τι κάνει για να έχει το μεγαλύτερο όφελος από τον κάθε Πρίγιοβιτς; Ιδού η απορία.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK