Το πούλμαν του ΠΑΟΚ είχε οδηγό τον Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ έκανε με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι και η τακτική του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά από την αποβολή ήταν το highlight της εφετινής του πορείας. Μέχρι το επόμενο.

Το πούλμαν του ΠΑΟΚ είχε οδηγό τον Λουτσέσκου
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ σκόραρε στο 34ο γέμισμά της στην περιοχή του ΠΑΟΚ, σε σύνολο 47 προσπαθειών. Ένα ντέρμπι που το γρήγορο γκολ του Μαουρίσιο δημιουργούσε όλες τις προϋποθέσεις για ωραίο θέαμα, κρίθηκε στην αποβολή του Λέο Ζαμπά.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε από το 35' με παίκτη λιγότερο κι αν στο διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί το 1ο μέρος το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φάνηκε ως προς τη διαφοροποίηση του πλάνου του Ραζβάν Λουτσέσκου, στο 2ο ημίχρονο ο Ρουμάνος προπονητής 'έστησε' πούλμαν για να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από το ΟΑΚΑ.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 φάουλ, όντας με παίκτη λιγότερο. Άρα, το 'πούλμαν' δεν είχε σκοπό να κρατήσει το μηδέν στο τέρμα του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, αλλά να 'καταστρέψει' το παιχνίδι της ΑΕΚ. Και το γεγονός πως ο Μαρίνος Ουζουνίδης άλλαξε δύο φορές το σύστημα στη διάρκεια του ματς, αλλά παρ' όλα αυτά η Ένωση συνέχισε να βρίσκει κενούς χώρους μόνο από τα πλάγια, αποδεικνύει του... γραπτού το αληθές.

Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε να αφήσει την ΑΕΚ να πηγαίνει στις πτέρυγες και να αναζητά τρόπους απειλής μόνο από τις σέντρες. Δέχθηκε το γκολ σε μία από αυτές όταν ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Φερνάντο Βαρέλα, έχασε τον Εσεκιέλ Πόνσε και αυτός με κεφαλιά διαμόρφωσε την ιστορία του ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας έκανε αμυντικά το, σχεδόν, τέλειο παιχνίδι. Κόντρα σε μία ομάδα που μπήκε δυνατά, έβγαλε δύο φάσεις στο πρώτο πεντάλεπτο, αλλά μετά από την αποβολή του Ζαμπά όχι μόνο δεν απέκτησε πλεονέκτημα, αλλά έδειξε βραχυκυκλωμένοι. Ο Βασίλης Δανιήλ και η περίφημη δήλωσή του μετά το τέλος ενός αγώνα της Ελλάδας με τη Γερμανία, τώρα δικαιώνεται.

Ο ΠΑΟΚ δεν έκανε επίδειξη δύναμης στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν έπαιξε σαν επίδοξος πρωταθλητής γιατί τον ανάγκασαν οι συνθήκες να μην μπορέσει να το κάνει. Πέτυχε, όμως, κάτι διαφορετικό και πιο δύσκολο. Έδειξε μία διαφορετική πτυχή του. Μέχρι τώρα ξέραμε την ομάδα που σκοράρει και βρίσκει πολλούς τρόπους να το κάνει. Είτε με τον Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς είτε, εσχάτως, χωρίς αυτόν. Το βράδυ της Κυριακής τον είδαμε σε έναν άλλον ρόλο, δείχνοντας πως μία ομάδα μπορεί να πάρει κάτι κόντρα στις συνθήκες του αγώνα, χωρίς να χαλάσει τη γενικότερη εικόνα της.

Το 'πούλμαν' του Λουτσέσκου, κυρίως στη μεσαία γραμμή, δεν ήταν αντιποδόσφαιρο. Ήταν παιχνίδι στρατηγικής, μία παρτίδα σκάκι. Ένα ματς υπομονής, χωρίς τρεξίματα που θα έβγαζαν κούραση, αλλά σωστή διαχείριση του πλεονεκτήματος του αντιπάλου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του εφέτος στο ΟΑΚΑ γιατί απλούστατα έδειξε πως η εφετινή του πορεία δεν είναι ούτε θέμα τύχης ούτε θέμα διαιτησίας ούτε ανικανότητας των αντιπάλων του. Είναι θέμα αγωνιστικής και προπονητικής ανωτερότητας.

Μέχρι το επόμενο highlight, το ντέρμπι του ΟΑΚΑ είναι η κορυφαία βραδιά του Δικεφάλου του Βορρά.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK