Τα 4 στοιχεία που κάνουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή

Ο ΠΑΟΚ κατακτά με αποστομωτικό τρόπο το πρωτάθλημα και το Contra.gr εξηγεί τα αυτονόητα. Η απόλυτη υπεροχή του Δικεφάλου και η δόση τύχης όταν τη χρειάστηκε.

Τα 4 στοιχεία που κάνουν τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή

Το 3-1 επί του Ολυμπιακού, στον μεγαλύτερο, για πολλούς λόγους, φετινό του θρίαμβο, δίνει στον ΠΑΟΚ τον τίτλο του πρωταθλητή. Νέτα, σκέτα, που λέμε στην καθομιλουμένη. Και η ομάδα του Λουτσέσκου το πετυχαίνει πέραν πάσης αμφισβήτησης. Με τρόπο εμφατικό και συνάμα αυτονόητο. Είναι η καλύτερη ομάδα την τρέχουσα σεζόν και έπρεπε να φτάσουμε στην 20ή αγωνιστική για να το συνειδητοποιήσουν άπαντες.

Πάμε να δούμε τα στοιχεία εκείνα που έκαναν τον ΠΑΟΚ πρωταθληματικό και του δίνουν έναν από τους πιο εύκολους τίτλους στην ιστορία του.

Η ανωτερότητα

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Είναι από τις λίγες εκείνες φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο που η ομάδα που φτάνει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το κάνει τόσο αποστομωτικά έναντι των συνδιεκδικητών. Ας αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος, αυτό είναι το λιγότερο που έχει σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κρατήστε το άλλο: ο ΠΑΟΚ πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα ένα τρομερό αριθμό νικών στα ντέρμπι που έχει δώσει έως τώρα.

Πάμε από την αρχή. Την ΑΕΚ 2-0 στην Τούμπα. Τον Ολυμπιακό 1-0 στο Καραϊσκάκη, 3-1 στην Τούμπα. Τον Παναθηναϊκό 2-0 στην Τούμπα και τον Άρη 2-1 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'. Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει καταφέρει και το άλλο 'παράλογο'. Δεν έχει μόνο το +9 ως μαξιλαράκι ασφαλείας από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό, αλλά έχει καταφέρει να υπερτερεί ακόμα και στο ακραίο σενάριο της ισοβαθμίας.

Κι αν αυτή τη στιγμή που διαβάζετε τούτες τις γραμμές με τον πρωινό καφέ προσπαθείτε να θυμηθείτε ποια ήταν η τελευταία φορά που μία ομάδα μετρούσε τόσες νίκες στα ντέρμπι, θα χρειαστεί να γυρίσετε πολλά χρόνια πίσω. Για να μην κουράζεστε, όμως, σκεφτείτε το άλλο που δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά δυναμικότητας του ΠΑΟΚ έναντι του ανταγωνιστή Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες, έχοντας μπροστά τους από ένα ματς με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, δεν έχουν καταφέρει εφέτος να κερδίσουν ντέρμπι. Δύο ήττες με ΠΑΟΚ, δύο ισοπαλίες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Το +9 είναι +11

Με τη θριαμβευτική νίκη του το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ πήγε τη διαφορά από τον δεύτερο Ολυμπιακό στο +9 και έχει αγκαλιάσει το πρωτάθλημα. Σπουδαίο επίτευγμα, σπουδαία συγκομιδή, αλλά δεν πρέπει να λησμονεί ουδείς πώς ακριβώς ξεκίνησε ο Δικέφαλος την τρέχουσα σεζόν.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν στον 'μαραθώνιο' του πρωταθλήματος με ένα -2 στην πλάτη από την προηγούμενη σεζόν και αυτό το μειονέκτημα όχι μόνο το ανέτρεψαν, αλλά κατάφεραν να το κάνουν υπέρμετρο πλεονέκτημα. Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +11 από τον δεύτερο Ολυμπιακό και το κατόρθωμά του φαντάζει ακόμα πιο σπουδαίο.

Η τύχη

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη με το μέρος του όταν τη χρειάστηκε. Ακόμα και το γκολ του Βιεϊρίνια το βράδυ της Κυριακής ήρθε από κόντρα, τόσο όσο για να αλλάξει πορεία η μπάλα, να αποκτήσει καμπύλη και ο Σα να μην καταφέρει να τη διώξει. Η τύχη πάει με τους τολμηρούς κλπ κλπ. Μόνο που φέτος ο ΠΑΟΚ δεν ήταν τολμηρός. Ήταν εκνευριστικά ρεαλιστικός, αποτελεσματικός και ανώτερος. Ήταν και τυχερός σε παιχνίδια όπως για παράδειγμα με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, αλλά ακόμα και αυτές οι φορές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δεν παίρνει το πρωτάθλημα γιατί είναι τυχερός. Το παίρνει γιατί νίκησε ακόμα και την τύχη του.

Το ποδόσφαιρο ανταμείβει τον ΠΑΟΚ

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπήκε στο χορτάρι της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής με το πλεονέκτημα του +6 από τους 'ερυθρόλευκους', αλλά και ένα έξτρα κίνητρο που του είχε δώσει η γενικότερη αντιμετώπιση από φιλάθλους και δημοσιογράφους. Βλέπετε, το λες και οξύμωρο η αήττητη ομάδα στην Ελλάδα που μετρά μόνο νίκες στα ντέρμπι να μη χαρακτηρίζεται ως αυτή που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Ο Δικέφαλος είχε μπει, χωρίς φυσικά να έχει ευθύνη, σε μία σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Ή, για να το θέσουμε καλύτερα, τον 'έβαλαν' σε αυτή τη σύγκριση προσπαθώντας να αποδομήσουν την συνολική του προσπάθεια εφέτος. Ο ΠΑΟΚ μόνο σπαθιά δεν έχει καταπιεί έως τώρα για να αποδείξει σε όλους και να πείσει και τον τελευταίο 'κολλημένο' οπαδό πως είναι η καλύτερη ομάδα εφέτος και δικαίως βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

Ένα σερί νικών, όμως, του Ολυμπιακού και συνεχόμενων καλών εμφανίσεων, έβαλαν τον ΠΑΟΚ στο περιθώριο και δημιουργήθηκε μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα που ουσιαστικά μείωνε την προσπάθεια του Δικεφάλου. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε την Κυριακή με τον Ολυμπιακό όχι απλώς για να τον κερδίσει και να 'κλειδώσει' τον τίτλο, αλλά για να δείξει σε όλους το πραγματικό του μέγεθος. Και για να το πετύχει αυτό χρειαζόταν μία εμφατική νίκη. Την έκανε κι αυτή. Είπαμε, τι άλλο να κάνει; Σπαθιά να καταπιεί;

(φωτογραφίες: Eurokinissi)

News 24/7

24MEDIA NETWORK